Skocz do zawartości
teges

Czy Lg Jest Lepszy Od Pioneer'a I Neca'a ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam trzy typy:

1. NEC DVD+/-RW ND-3520A bulk black -

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15741

2. Pioneer DVD+/-RW DVR-109 bulk -

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16022

3.LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B bulk black -

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16160

z przewaga na ta trzecia, ale chetnie wyslucham porad osob ktorzy posiadaja te nagrywarki. z gory dzienx za porady

Edytowane przez teges

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde tak dzisiaj chipa przegladam z rankingami najlepszych podzespolow, a tu na pierwszym miejscu LG. nagroda chipa POWER. czytam na komputoniku a tam same 10. czyta DVD-RAM. fajna. a tak wogole to jest produkowane przez hitachi dla LG. chyba sie skusze. co o niej sadzicie ???

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15252

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15253

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta LG tez bardzo dobra. Slyszalem o niej wiele dobrych opinii. Sam mam zreszta ciut starszy model.... jak narazie sprawuje sie znakomicie.

A z DVD-RAm i tak pewnie nie bedziesz korzystal bo ten standard sie chyba nie przyjał

Edytowane przez Nyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od kiedy to wierzycie w testy w czasopismach i sklepach? Mało kiedy sa tam robione rzetelne i porządne testy. Ja juz dawno przestałem sobie tym głowę zaprzątać posłuchałem rad ludzi na tym forum i nie narzekam na swój sprzęt.

Osobiście mam Neca 3500 i po zmianie firmware ( chociaż niekoniecznie musiałem to czynić ) wypalarka sprawuje się bardzo dobrze. Z wypalarek najlepiej brać Plextor ( jak ktoś ma kasę :)) ) Pionier lub NEC. Te trzy firmy trzymają jakiś poziom, w przeciwieństwie do pozostałych ( tu mała uwaga jak kupisz Liteona i nie zepsuje ci się przez pierwsze 3 miesiące- będzie Ci długo i wiernie służyła :)) )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec odp moja to LG sam sie zdiwilem jak to czytalem rozne fora i same superlatywy o niej, wachałem sie miedzy tymi 3ema i postawilem na lg i wcale sie nie zawiodłem, wrecz przeciwnie. mialem naped zwylky lg i to byla kaszana inne tez za dobre nie byly a tu lg zrobil cos niesamowitego: jest cicha szybka jak narazie przeczytala mi wszystko co chcialem nie ma problemu z cd nagrywaniem a w necu sa... o pioneerze czytalem na cdrinfo.pl ze moga byc problemy z odczytme plytek w stacjonarnym dvd i ze jak sie zepsuje to masz zonka totalnego bo servis jest w niemiecki i trwa to strasznie długo.

@Kozik cena faktycznie dobra ale zwroc uwage ze to model nie 109 tylko straszy wystarczy spojrzec na predkosci. bo sprzedawca pewnie celowo nie podal modelu zeby sie ludzie nabierali ze to najnowszy jest i kupowali :)

Edytowane przez Aeroo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od kiedy to wierzycie w testy w czasopismach i sklepach? Mało kiedy sa tam robione rzetelne i porządne testy. Ja juz dawno przestałem sobie tym głowę zaprzątać posłuchałem rad ludzi na tym forum i nie narzekam na swój sprzęt.

Osobiście mam Neca 3500 i po zmianie firmware ( chociaż niekoniecznie  musiałem to czynić ) wypalarka sprawuje się bardzo dobrze. Z wypalarek najlepiej brać Plextor ( jak ktoś ma kasę :)) ) Pionier lub NEC. Te trzy firmy trzymają jakiś poziom, w przeciwieństwie do pozostałych ( tu mała uwaga jak kupisz Liteona i nie zepsuje ci się przez pierwsze 3 miesiące- będzie Ci długo i  wiernie służyła :)) )

Pozdrawiam

1375520[/snapback]

bzdury piszesz i to wielkie :lol:

Akurat ta nagrywarka LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B jest w 101% udana. Ja mialem u siebie tego najnowszego NECA 3520A i co? Po okolo miesiacu mialem okazji wymiany jej na LG w wersji BOX. i Jakie wrazenia ? Nec jest przereklamowany i to bardzo. LG pali wszytsko od najtanszych nosnikow po najdrozsze. Cicha, szybka. Do tego extra wyglad panelu.

Bierz LG niepozalujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jest jakas roznica miedzy wersja oemowa a boxowa oprocz zbednych programow i kartonikiem ? bo ja chcialem oem, ale jak jest jeszcze jakas roznica to moze wezme boxa bo to tylko 10 zl roznicy.

1382084[/snapback]

Co do roznicy?

Wersja oem ma panel przedni jedno kolorowy a wersja box 2 kolorowy :) jak masz roznice tylko 10PLN to ja bym bral boxa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ową nagrywarke LG i za cud techniki jej nie uważam

1.Badziewny wygląd( nie umywa sie do mojego combo LG)(Brakuje osobnej diody sygnalizującej nagrywanie)

2.Niskie prędkosci odczytu (co najbardziej irytuje) max 10 x dla +-R

3.Dłuuuuuuuga inicjacja

4.Overburning (na starym biosie) dla DVD nie działa

Działac działa ,jestem z niej w 75 % zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi