Skocz do zawartości
bodziu8

Karta Muzyczna Za 75zł - Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Sound blaster live 5.1.- czy sie opłaca kupić.

Uzywam kodeka ac'97 na płycie MSIKT4V, i chciałbym mieć lepszy dźwięk w grach, Mp3, filmy głównie w słuchawkach. Głośniki to planuję kupić ale jakieś 2 in 1 niedrogie (może ktoś ma jakieś propozycje)

Nie chce płacić kokosów ale jeżeli jest duża różnica w jakości między tą SBL 24 bir za 95zł to dopłacę te 20 złotych. Droższe modele raczej nie wchodzą w grę.

http://www.bino.pl/go/_info/?user_id=04279

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sound blaster live 5.1.- czy sie opłaca kupić.

Uzywam kodeka ac'97 na płycie MSIKT4V, i chciałbym mieć lepszy dźwięk w grach, Mp3, filmy głównie  w słuchawkach. Głośniki to planuję kupić ale jakieś 2 in 1 niedrogie (może ktoś ma jakieś propozycje)

Nie chce płacić kokosów ale jeżeli jest duża różnica w jakości między tą SBL 24 bir za 95zł to dopłacę te 20 złotych. Droższe modele raczej nie wchodzą w grę.

1369541[/snapback]

S-L24 jest robiona na chipsecie na którym wyszło pierwsze AUDIGY

a tego 5.1 odpusc

dobra wersja 5.1 musi być z oznaczeniem digital ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może lepiej udać się do komisu i za 25zł kupić Sound blastera 128 PCI :lol: , bo tak jak piszę do słuchawek i głośników max 2 in 1 potrzebuje.

Gdzieś wyczytałem że ludzie mają z tym 5.1 problemy, coś im tam trzeszczy pod XP czy coś takiego..... :wink:

Chodz i np. o to, że jak gram ostatnio w Rise of Nations na tym zint. kodeku, to dźwięk jest fatalny, a i prtzy niektórych DivX-ach jest nie dość żę za cicho to jeszcze czasem coś lekko trzeszczy.

Edytowane przez bodziu8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten 24bit nie ma akceleracji sprzętowej eax'a więc do gier odpada po całości,, co innego do muzy/filmów,, ponoc gra dobrze

live ogólnie mogę polecić gra wyraźnie lepiej jak wszystkie ac które słyszałem,, najwieksza różnica jest we wzmacniaczu,, daleko mu do ideału szczególnie jeśli chodzi o rownowagę ale i tak jest nieźle,, do tego potrafi w miarę precyzyjnie grać bas czego na ac jeszcze nie widziałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi