silverfast Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Przy okazji rozmowy o ebay'u i Allegro.. pytanie techniczne odnosnie tego ostatniego. Czy ktos z was orientuje sie jak wyglada sprawa z odzyskaniem pieniedzy wplaconych na cele reklamy? Znajomy mial swego czasu taka sytuacje, ze wypadla aukcja za ktorej promocje zaplacil 99zl i Allegro te pieniazki zwrocilo. Niestety nie na konto w mbanku z ktorego dokonal przelewu, a na subkonto w Allegro z ktorego moze tymi pieniedzmi regulowac zobowiazania wobec firmy, np. przyszle prowizje, itd. Absurd calej sytuacji polega na tym, ze tych pieniedzy nie mozna odzyskac fizycznie do reki. Juz z rok leza tam nieoprocentowane i nieuzywane, a brak stosownej opcji do przelania tego z powrotem na konto bankowe. Podobno Allegro uczyni to na pisemna prosbe ALE potraci cos kolo 40% kwoty... Mial ktos z was do czynienia z takim absurdem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 lepiej by dla nas bylo jak by ebay.pl sie przyjelo inaczej allegro umocni tylko swoja pozycje i podniesie prowizje :\ , tylko mnie to martwi ze nie ma zadnego potwierdzania danych :/ cos chyba nie tak z tym , raj dla oszustow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 LOL. moj nick tez zajety, dobrze, ze choc imienazwisko jest wolne, ale co za oazjent mogl mi niemca zajac... :/ jutro bede wnikal ocb na tym ebayu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ebay jest tez wlascicielem paypal'u, najlatwiejszego chyba sposobu do zaplaty przez internet.. chyba dlatego tez niedlugo i paypal wejdzie do polski i wtedy bedzie mozna latwiej handlowac :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zarejestrowalem sie ale nawet nie dostalem listu zadnego na maila. ;/ Ale kupa ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ehhhh trzeba jeszcze bedzie troche poczekac zeby to wszystko miało ręce i nogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ale kicha: rejestracja przebiegła pomyślnie, ale za nic nie mogłem się zalogować, okazało się, że hasło jest z konta na ebay.de. Doprawdy dziwne to, w tej chwili na pewno lepsze dla mnie jest allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 allegro wyglada lepiej i ma fajniejszy podzial na dzialy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capcom Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ja mam konto z Ebay - u .be i elegancko się loguję.Aczkolwiek Allegro RULEZ :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) allegro wyglada lepiej i ma fajniejszy podzial na dzialy:) 1403758[/snapback] ebay to jak widzę prawie w ogóle nie ma podziału na działy np. dział komputery podzielony jest na poddziały: Części i peryferia (218) Komputery i komunikacja (124) Oprogramowanie (60) Pozostałe (216) a "Części i peryferia" nie dzielą sie na żaden inny dział :blink: , czy się dzielą a ja jestem ślepy :lol: edit zegarek na forum się spóźnia o 1H :lol: ale i tak się cieszę, że jest ebay bo allegro nienawidzę :mur: Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ludzie dopiero dziala 1 dzien a wy sie czepiacie, poczekajcie z oceną przynajmniej z tydzień, jak sie ciesze ze wszedl ebay bo allegro ku***y zbanowali mi konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Jasne że wszystko jeszcze musi się dograć ale ja na razie odpuszczę sobie kupowania tam. I zrobi tak dużo osób bo brak weryfikacji czy potwierdzenia danych osobowych to skucha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Po pierwsze ebay.pl do allegro, jest jeszcze lata swietlne w tyle . Allegro ma juz wielu pewnych i stalych userow, ma renome, ma swietny podzial dzialow ( i mysle ze aktualnie optymalna ilosci produktow, jakie sa w stanie posiadac,sprowadzic Polacy). Oczywiscie ze ebay.pl dopiero zaczyna, ale naplyw nowych userow, wszyscy startuja od nowa( moze byc wiecej nieuczciwych ludzi). Osoby ktorym na allegro dobrze sie zyje , napewno nie beda sie przesiadac na sile. A przeciez nie liczy sie ilosc userow, tylko tych ktorzy wystawiaja. Pozatym na ebay.pl pojda sprzedawac ludzie ktorzy np maja zablokowane konta na allegro ( badz za platnosci, badz za negatywy :) ) . I wogule nie ma sie czym podniecac narazie, zeby ebay.pl uroslo do rozmiarow allegro to poczekamy i to dlugo . Mam nadzieje tylko, ze uda sie tylko obznizyc koszty wystawienia i sprzedania przedmiotu na allegro . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 strasznie poki co ten ebay chodzi znowu sie nie przygotowali tworcy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) Ale to chodzi...loading...(drzemka)...error Przez to nawet nie chce mi sie dokladniej sprawdzac ale jest gdzies podzial na karty graficzne, HDD, itp. czy wzystko wpakowane do wora komputery ? Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Na razie nie ma... IMHO dokladniejszy podzial bedzie sie pojawial w miare potrzeb - a przynajmniej mam taka nadzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Na razie nie ma... IMHO dokladniejszy podzial bedzie sie pojawial w miare potrzeb - a przynajmniej mam taka nadzieje. 1404110[/snapback] Dziwie sie, ze wypuscili takie cos. Jak nie bedzie potrzeby jak bedzie :) Dzisiaj nic bym tam nie wystawil. Poczekamy na kategorie i normalne logowanie. Bum ucichnie i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Narazie z tym Ebay PL to tragedia, strona niesamowicie muli... No bo pewnie taki natłok ludzi :D Trza poczekać aż do normy wszystko wróci :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 oby tak było z tym podziałem :) a puki co strasznie wooolno sie łąduje stronka :D ciekawe czemu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Póki co to ja zostaje przy allegro. Na początku bedzie bezpieczniej. Jak sie eBay rozwinie to potem sie pomyśli. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 edit zegarek na forum się spóźnia o 1H :lol: 1403799[/snapback] Jakbyś przestawił swój profil na letni to nie miałbys problemów.. Jestem wielkim optymistą jeżeli chodzi o ebay.. :> Nie opuszcze Allegro - m.in. dlatego że mam tam juz dorobek ponad 250 komentarzy.. Na ebay mam zamiar być równie aktywny jak na Allegro - jednak musi zostać duzo zmienione (tak jak wspomnieliscie weryfiakcja, działy) Nalezy pamietac ze jest to dopiero pierwszy dzien - ebay powinnien sie blyskawicznie rozwijac... Bo to przecież eBay... ;] Wspominałem już o tym: Dajcie mi PayPal i bede juz full happy.. ;] Ma ktos nowe info? Słyszałem ze jeszcze z poł roku bedzie trzeba czekac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Chodzi narazie koszmarnie... Ale przynajmniej narazie bez prowizji za wystawianie... allegro.pl sucks :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 No ja sie nawet zarejestrowac nie moge juz teraz ... Strasznie przeciazony jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKapiszony Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Wreszcie!! Narazie serwer jest przeciązony tak ze nie jestem w stanie sie zarejstrowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 No ja sie nawet zarejestrowac nie moge juz teraz ... Strasznie przeciazony jest ;) 1404394[/snapback] No to sie zarejestruj przez ebay.com, a potem sie zalogujesz na naszym jak ruch sie uspokoi nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Jakbyś przestawił swój profil na letni to nie miałbys problemów.. Jestem wielkim optymistą jeżeli chodzi o ebay.. :> Nie opuszcze Allegro - m.in. dlatego że mam tam juz dorobek ponad 250 komentarzy.. Na ebay mam zamiar być równie aktywny jak na Allegro - jednak musi zostać duzo zmienione (tak jak wspomnieliscie weryfiakcja, działy) Nalezy pamietac ze jest to dopiero pierwszy dzien - ebay powinnien sie blyskawicznie rozwijac... Bo to przecież eBay... ;] Wspominałem już o tym: Dajcie mi PayPal i bede juz full happy.. ;] Ma ktos nowe info? Słyszałem ze jeszcze z poł roku bedzie trzeba czekac.. 1404302[/snapback] no drogi mechliku musze ciebie zasmucić hehhehe, w naszym pięknym kraju nie będzie na razie PayPala :( ale servis będzie przez pewien czas bezpłatny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 cavarr dlaczego sadzisz ze nie bedzie PayPal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ja się zalogowałem, ale nic nie mogę wystawić :cry: lipa :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 no drogi mechliku musze ciebie zasmucić hehhehe, w naszym pięknym kraju nie będzie na razie PayPala :( ale servis będzie przez pewien czas bezpłatny :D 1404512[/snapback] Paypal bedzie, i to jest info potwierdzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 takie male pytanko: czy jest tu opcja dodawania aukcji do ubserwowanych? bo nie wiem czy jestem slepy czy faktycznie nic tu nie ma... :-| i jak wyglada sprawa kupowania na np. niemieckich aukcjach? bo mam klika rzeczy na oku a nie wiem czy nie ma przypadkiem zadnych przeszkód ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...