mathes Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Witam. Wzialem sie za podkrecanie mojego Athlona XP 1700 (tb). Przy FSB 150 temperatura skoczyla do ponad 60 stopni (w windowsie) przy zamknietej "puszce". Mam oryginalne chlodzenie AMD + wentylator na tylnej sciance. Jak radzilibyscie zmniejszyc ta temperature? Jakis mocniejszy wentylator na procka? Problem ze mam ograniczony budzet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 każdy ma ograniczony budżet.. :wink: niestety jeżeli chcesz cieszyć się wydajniejszym procesorem musisz pogodzić się z wyższą temp. (60*C jest jeszcze do zniesienia) albo zakupić większy radiator z silniejszym wentylem (+dobra pasta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabel_kablowski Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 @mathes: jak cos to mam od wczoraj na sprzedanie 3 miesieczny wentyl na procka, a mianowicie Pentagrama Freezone QC-80 Cu :) w bardzo dobrym stanie, cichy i wydajny :] moj mail to kabel_kablowski@poczta.onet.pl a gg: 1064107 jak cos :] przystepna cena jak na miedzianego pentagrama, wszystkie czesci, pudelko i gware mam :] pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Ja Ci radze, otworz bude, spadnie z 5-10 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noneed Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 1. kup dobra paste z namiarka srebra 2. otworz obudowe powietrze szybciej bedzie wylatywac z obudowy 3. jak masza taka temp to musisz pomyslec o jakims mocnym ( znaczy nie wiem co z ta temperatura poczytam jakis faq / sorka za niewiedze) radiatorze + wentylek razem w zestawiku w wersji BOX , bo ty jezdzisz pewnie na BOXowskim wentylatorze/rad z tasma przewodzaca cieplo! ;o 4. zamontuj jakies wiatraki wiejace ku plycie glownej/w osi plyty glownej tak aby sie kurz strasznie nie osiadal ( w strone procka ) ale nie od przodu bo to bedzie lamerstwo wiatrak vs wiatrak! :D ---------------------------------------------------------------------------------------------- tyle powiem , sa bledy poprawiac mnie! jestem user dopiero hacker za kilka lat :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 tja... ODKURZ przedewszystkim bude i zabierz ją spod kaloryfera :D (jesli stoi tam) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...