Skocz do zawartości
mathes

Ponad 60 Stopni Na Oryginalnym Radiatorze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wzialem sie za podkrecanie mojego Athlona XP 1700 (tb). Przy FSB 150 temperatura skoczyla do ponad 60 stopni (w windowsie) przy zamknietej "puszce". Mam oryginalne chlodzenie AMD + wentylator na tylnej sciance. Jak radzilibyscie zmniejszyc ta temperature? Jakis mocniejszy wentylator na procka? Problem ze mam ograniczony budzet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każdy ma ograniczony budżet.. :wink:

niestety jeżeli chcesz cieszyć się wydajniejszym procesorem musisz pogodzić się z wyższą temp. (60*C jest jeszcze do zniesienia) albo zakupić większy radiator z silniejszym wentylem (+dobra pasta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mathes: jak cos to mam od wczoraj na sprzedanie 3 miesieczny wentyl na procka,

a mianowicie Pentagrama Freezone QC-80 Cu :) w bardzo dobrym stanie, cichy i

wydajny :] moj mail to kabel_kablowski@poczta.onet.pl a gg: 1064107 jak cos :]

przystepna cena jak na miedzianego pentagrama, wszystkie czesci, pudelko i gware

mam :]

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. kup dobra paste z namiarka srebra

2. otworz obudowe powietrze szybciej bedzie wylatywac z obudowy

3. jak masza taka temp to musisz pomyslec o jakims mocnym ( znaczy nie wiem co z ta temperatura poczytam jakis faq / sorka za niewiedze) radiatorze + wentylek razem w zestawiku w wersji BOX , bo ty jezdzisz pewnie na BOXowskim wentylatorze/rad z tasma przewodzaca cieplo! ;o

4. zamontuj jakies wiatraki wiejace ku plycie glownej/w osi plyty glownej tak aby sie kurz strasznie nie osiadal ( w strone procka ) ale nie od przodu bo to bedzie lamerstwo wiatrak vs wiatrak! :D

----------------------------------------------------------------------------------------------

tyle powiem , sa bledy poprawiac mnie! jestem user dopiero hacker za kilka lat :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi