vach Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Hej! Mam 2000 PLN i myślę nad zmianą trzech podzespołów: procka, płyty i grafiki. W chwili obecnej tyle sie naczytałem na różnych forach i grupach, że mam w głowie jeden wielki mętlik. Stąd pytanie do Was: co mozna w tej kwestii najlepszego wybrac? Sprzęt będzie służył najprawdopodobniej głównie do grania w wymagające pod względem graficznym gierki, także prosiłbym o wzięcie tego pod uwagę. Sam myślę o Athlonie 64 koło 3000+, jakiejś płycie pod 939 z PCI-Express, a karta może X700 Pro? Mile widziane wszelkie sugestie. Pozostałe komponenty mam z obecnego kompa. W tej chwili siedzę na Athlonie XP 2000+, Ge Force 4 Ti 4200 64 MB z 1 GB RAMu. Chyba, że macie jakieś pomysły jak zmienić mniej tą konfigurację, żeby w końcu Doom 3 chodził przynajmniej przyzwoicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 W sumie to odp. jest w co drugim temacie nt co kupic. No ale ja majac 2000PLN do wydania na te komponenty, kupilbym: DFI LanParty UT NF4 Ultra-D, Winchestera 3000+ (w ver. box) oraz jakiegos GF 6600GT. W przedziale sie powinienes zmiescic, w zaleznosci gdzie ebdziesz kupowal te czesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vach Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Oto co mi sie w tej chwili wyklarowało: Athlon 64 3000+ BOX Radeon X700 PRO Sapphire DDRIII 256MB, TV&DVI, PCI-E Płyta główna Gigabyte GA-K8NF-9 DualDDR400, SATA, RAID, FW, GBLAN, ATX Czy ktoś widzi jakies przeciwskazania? Ew. myśle też o zmianie zasilacza. W tej chwili mam 350 W. Myslicie, ze da rade pociagnac taki sprzet czy pomyslec o wymianie? Jezeli tak, to co byloby dobrym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 350W, a 350W to jest roznica :-P Mowie powaznie, bo ejsli jest to cos firmowego, to moze by sie nadawalo, ale jak cos pokroju codegen, feel, itd... to w obawie o swoj sprzet od razu powinienes to wywalic. Jesli chodzi o przeciwskazania, to ten gigabyte, hmmm.... kiepska opinia o nim, jak to o gigabyte'ach juz bywa... ;) A jesli chodzi o grafe, to juz Twoj wybor. Bo w sumie za taka kase GF6600 GT kupic sie nie kupi niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vach Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Niestety, Codegen :/ A co do 6600 GT to np. ten http://www.gral.pl/podzespoly/index_opis.p...&pdgr=192&aaa=1 jest w porownywalnej cenie. A w komputroniku wiekszosc jest moze o stowe drozsza. No ale przewertowalem dzisiaj druga serie stron i jednak przekonalem sie do tego GF. Wiem, ze jezeli chodzi o firme, to pewnie polecalbys Gainwarda, niemniej czy duza jest roznica pomiedzy nim a powiedzmy Leadtekiem? Duza to znaczy mocno odczuwalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 no to codegen do kosza i bierzesz szefa 360 lub 420 bo szkoda palić nowego sprzetu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Akurat mylisz sie. Ja bym bral Leadteka. Zreszta jest sporo osob, ktore by tak zrobily (nie mowie ze wszyscy. A napewno jesli wezmiesz Leadteka, bo jest tanszy, to nie masz sie czym przejmowac, ze moze byc gorszy. Poprostu Gainward ceni swoje produkty, nieraz az naddto. A co do zasilacza, to niestety, ale to jest pilne abys wymienil. Chyba ze lubisz ryzyko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.purple Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 w Proline.pl AMD 64 3000+ (939) BOX -585zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414d...f3933395f424f58 Gigabyte GA-K8NF-9 NForce4-4X S.939 - 369zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4749...55f4b384e462d39 Gainward PP! Ultra/1960 PCX XP GS - 875zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4741...5313936305f4753 razem 1829zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Jesli chcesz nawet umiarkowanie kręcić to chociaż msi na nf4 weź(dfi lepsze ale też droższe) ten gb jest naprawde nie do o/c..cienko mu to idzie i tyle :lol: Ale fakt,że jest sporo tańszy.. Grafiki gainwarda bym nie brał- jego produkty są wyraźnie przedrożone- taki np. leadtek robi karty wcale nie gorsze a za "normalne" pieniądze... Może to co zaoszczędzisz na grafie wlożysz w płyte? a procka zamiast box-a może oem i arctic frezer ? kosztuje ok 80zl a jest podobno nieziemski- wiatraki za 150-200zl zjada na śniadanie i do tego cichy? zawsze niższe o ok 10-12 stopni tenpraturki na procku sie przydadzą :P i można bez obaw kręcić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...