Skocz do zawartości
PEB

ABIT BE6 II ???

Rekomendowane odpowiedzi

może ktoś ma taką płytke? komp nagle przestał działać, jak włączam kompa to tylko kręci się wentylator i nic poza tym,żadnych pisków ani nic takiego, podejrzewam koniec mojej płyty, może ktoś ma jakieś doświadczenia z takim modelem Abita?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7855593 jakiś gość sprzedaje kondenstorki do takich płyt abita jak twoja. Widać, że pęczniejace kondensatory na Abitach to niestety częsty problem. Sprawdź, czy u ciebie też o to nie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, właśnie przyglądam się tej płytce i chyba zauważyłem pare takich podejrzanych kondensatorków, ale na początek spróbuje rady nr 1 :) a w razie nie podziała to rozumiem ,że wymiana tych napęczniałych kondensatorów pomoże ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem dzisiaj na giełdzie i potwierdził się fakt awaryjności Abitów, poprostu okazało się ,że często lecą kondensatory i wystarczy ich wymiana i wszystko działa :) koszt naprawy około 40 pln, więc opłaca się bo już zastanawiałem sie nad kupnem używanej takiej płytki,ale chcieli w jednym miejscu 170pln a w innym 250 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tą płytkę ale v. 1.02 bodajże i stuknęło jej w wakacje 3 latka bez żadnych problemów (raz wysunęła się karta sieciowa i zaczął piszczeć przy starcie i po jakiś 4h czyszczenia kompa przez przypadek zauważyłem że karta się wysunęła :))

Ja mam jakieś szczęście do sprzętu nigdy mi się nic nie siepie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi na be6 2 uwalil sie taki czrny piepsznik od zasilania na plycie taki kwadracik na 3 grubich nogach - na srodku ma odprysniety ten material

plyta chodzi ale jak sie wsadzi np. sieciuwe to komp nie startuje

zbieram sie zeby to wymienic ale jakos sie nie moge za to zabrac - puki co to chodzi juz ze 3 lata:)))))))))) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...