PEB Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 może ktoś ma taką płytke? komp nagle przestał działać, jak włączam kompa to tylko kręci się wentylator i nic poza tym,żadnych pisków ani nic takiego, podejrzewam koniec mojej płyty, może ktoś ma jakieś doświadczenia z takim modelem Abita? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Heh, ja mam tą płytkę. Też miałem taki proble, długo się głowiłem co to może byc i okazało się, że to luźne złącze Agp. Wystarczyło docisnąć karte graficzną do slotu, albo go przeczyścic i znów było ok. Spróbuj. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Na Allegro http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7855593 jakiś gość sprzedaje kondenstorki do takich płyt abita jak twoja. Widać, że pęczniejace kondensatory na Abitach to niestety częsty problem. Sprawdź, czy u ciebie też o to nie chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 dzieki, właśnie przyglądam się tej płytce i chyba zauważyłem pare takich podejrzanych kondensatorków, ale na początek spróbuje rady nr 1 :) a w razie nie podziała to rozumiem ,że wymiana tych napęczniałych kondensatorów pomoże ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Nigdy nie testowałem tej metody ale słyszałem już kilka razy, że pomaga. Zresztą jak gość na Allegro robi na tym interes to widać, że ma to sens. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 chyba masz racje, może uda mi się ma giełdzie dostać te kondensatory a jak nie to zamówie i spróbuje przylutować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 byłem dzisiaj na giełdzie i potwierdził się fakt awaryjności Abitów, poprostu okazało się ,że często lecą kondensatory i wystarczy ich wymiana i wszystko działa :) koszt naprawy około 40 pln, więc opłaca się bo już zastanawiałem sie nad kupnem używanej takiej płytki,ale chcieli w jednym miejscu 170pln a w innym 250 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demofoner Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 ja mam tą płytkę ale v. 1.02 bodajże i stuknęło jej w wakacje 3 latka bez żadnych problemów (raz wysunęła się karta sieciowa i zaczął piszczeć przy starcie i po jakiś 4h czyszczenia kompa przez przypadek zauważyłem że karta się wysunęła :)) Ja mam jakieś szczęście do sprzętu nigdy mi się nic nie siepie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 w zasadzie mi płytka sypnęła się po ponad 2 latach :) więc może to nie awaryjność a zmęczenie pracą 24h na dobę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Zresztą jak gość na Allegro robi na tym interes (...)Dla niego to pewnie niezły interes, bo dla mnie cena 7zł/szt jest wręcz zaporowa :!: Faktem jest, że te kondensatory jest dosyć trudno kupić... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 mi na be6 2 uwalil sie taki czrny piepsznik od zasilania na plycie taki kwadracik na 3 grubich nogach - na srodku ma odprysniety ten material plyta chodzi ale jak sie wsadzi np. sieciuwe to komp nie startuje zbieram sie zeby to wymienic ale jakos sie nie moge za to zabrac - puki co to chodzi juz ze 3 lata:)))))))))) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 no u mnie ten abit dziala w 100%, ale o tych kondensatorkach to juz duzo razy czytalem, wiec moze trzeba je zmienic... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...