Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, mam zamiar kupić pamięć ram. Znalazłem kilka pozycji na Allegro teraz powiedzcie mi, która jest najlepsza, którą warto kupić. :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46887607 :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46752174 :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47318026 :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47351752 :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47317256 Dzięki za pomoc... :D Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Lucky88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 no najlepsze to by były hynixy, ale tu ich nie ma . Z tych co wskazałeś ja bym osobiście brał goodramy bo są najrówniejsze a na jajkie kingstony trafisz tzn na jakich kościach to bóg wie chyba , że się spytasz. W www.esc.pl są hynixy sprawdzone tzn pare osób je kupiło i są git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 no najlepsze to by były hynixy, ale tu ich nie ma . Z tych co wskazałeś ja bym osobiście brał goodramy bo są najrówniejsze a na jajkie kingstony trafisz tzn na jakich kościach to bóg wie chyba , że się spytasz. W www.esc.pl są hynixy sprawdzone tzn pare osób je kupiło i są git 1370391[/snapback] Może nie takie git, ale na pewno lepsze od tych wyżej. esc.pl D43 512 DDR 209 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) a ja myślałem że Kingstony są najlepsze, poszukam może tych Hynixów... A co myślicie o TwinMos'ach? Znalazłem chyba super oferte http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47079041 czy oplaca sie czy pojdzie na mojej plycie as rock k7vt4a+ bo tam pisze ze 500 MHz Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Lucky88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 zgadzam się może nie git ale w tej cenie git, twinmossy to straszne dno ostatnio jak coś to szukaj na m-tecach używane(starsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a ja myślałem że Kingstony są najlepsze, poszukam może tych Hynixów... A co myślicie o TwinMos'ach? 1370420[/snapback] Ostatnimi czasy słabiutkie na poziomie no-name'ów (mówię o tych najtańszych). Więc ostały Ci się jeno D43 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Z tymi TwinMOS to prawda sa cieniutkie ostatnio kupiłem soboe komplecik i chodzic nie chca a co tu mowic o podkrecaniu jutro ide je oddac i wezma kingstrona, sprawdzałem na stronie twinmosa i MSI czy beda dziełać i napisane było ze beda ale nie działją w sumie z tej histori mozna by wyciagnac osobny watek, poniewarz pod dosem programy (memtest, goldmemory) nie wykazuja błędów a pod windowsem błędy sa prawie bez przerwy prime95 błąd po minucie HL2 zwis po kilku minutach już nie wiem o co chodzi, moze ktos ma jakis pomysł :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Paulus Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 nie wiecie czy Hynixy w esc.pl są rzeczywiście dostępne czy tylko w cenniku ? moja płyta ( asrock na kt400A ) ma tylko dwa banki na RAM i muszę jednego Hynixa 256 MB sprzedać i w jego miejsce kupić kostkę 512 MB. A cena w ecs jest niezła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Są dostępne. Jak nie ma to jest napisane, że "chwilowo brak"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 nie wiecie czy Hynixy w esc.pl są rzeczywiście dostępne czy tylko w cenniku ? moja płyta ( asrock na kt400A ) ma tylko dwa banki na RAM i muszę jednego Hynixa 256 MB sprzedać i w jego miejsce kupić kostkę 512 MB. A cena w ecs jest niezła. 1370510[/snapback] Mam identyczny problem, moja płytka ma też tylko 2 banki i mam 256 mb ramu jedno i musze sprzedać tą kość i kupić 512. Tylko że nie mam dużo kasy na ram tak do 170 zł... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 biez te kingstony najlepiej odbierz osobiscie i wybierz modół na kosciach kingstona lub infineona albo elpida chodzą seryjnie na 2.5,3,3,7 wystrzegaj sie nanya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 czy chodzi c o te kingstony? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47317256 sie spytam kolesia na jakich kosciach one sa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) kingstony na kościach kingstona to gniot!!!!!!!!!!!!! kości mosel vitelic, elpida, infineon stare kości bh-5 ch-5 (2003 rok) Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 koleś mi napisał ze pamieci z tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47351752 sa na kosciach samsunga. Czy samsungi sa dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 dobre dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Czyli polecacie mi tą pamięć? Bo nie spotkałem się wcześniej z kościami Samsunga więc nie wiem... OkaZało się że do wyboru mam Kingstony na kosciach samsung i elpida tera juz cąłkowicie nie wiem co wybrać mam... HELP ME!! Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Lucky88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Bierz D43, Samsungi TCCC nie są wcale takie rewelacyjne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Łatwo Wam powiedzieć. Ja nie mam zbytnio kasy teraz. Ledwo mi na te Kingstony starczy. Dlatego proszę Was abyście mi powiedzieli czy brać na kościach Elpida czy Samsung? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Łatwo Wam powiedzieć. Ja nie mam zbytnio kasy teraz. Ledwo mi na te Kingstony starczy. Dlatego proszę Was abyście mi powiedzieli czy brać na kościach Elpida czy Samsung? 1370724[/snapback] Jeśli chcesz kupić badziew to bierz to co chcesz. Ale mam nowy motyw: Za 189-195 zł masz 512 DDR 400 A-data u Luksa z Forum lub z netu za 195 zł: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=92753 http://www.imperium.net.pl/product_info.ph...roducts_id=4534 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) za tą kasę samsungi tccc to wypasione pamięci a te adaty luksa to częsc tez na tccc . Nie chce mi sie cytowac wystarczy w altaviscie sprawdzic jak sie bujają btw te luksa są też ok jak najbardziej Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) elpida miałem takie CL3 i bez problemu poszły na 216MHz 2.5,3,3,6 i zeby bylo malo udalo sie włlączyc cos takiego jak MAT co maja płyty MSI co nie udało sie z zadnymi innymi kosciami Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a skad wy wiecie ze to jakies samsungi tccc? co wybrać? Samsung vs. Elpida Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a skad wy wiecie ze to jakies samsungi tccc? co wybrać? Samsung vs. Elpida 1370839[/snapback] w kingstonach jest napisane na opakowaniu pozatym wystarczy zerknac na kosci tam wszystko widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Jeżeli kogoś to interesuje to w arest.pl D43 są za 199 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 http://www.lucky17.republika.pl/king.jpg i gdzie tu jest napisdane ze to tccc Rozmiar zdjecie nie moze przekraczac 650x480 by mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 acha, jest tccc: co to jest tccc? i widze tez ze to cl3: do czego jest cl3? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) To jest rodzaj kości na jakiej jest pamięć zbudowana. CL: Cycle Latency: im mniejszy tym lepiej bo pamięć szybsza... Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 aha czyli to niedobrze ze cl3 to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 W rozsadnej cenie tylko Hynixy, sam mam dwie kosci i chodza spokojnie na 260Mhz na wiecej mobo nie pozwala. Za ta cene zadne pamiatki ci tak nie pojda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...