Wige7 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Pisałem na różnych forach może tutaj mi ktos pomoże mam neo 640 a wraz z nia modem speedtouch 510 router switch. Mam neo z moim sasiadem jednak jesli on sciaga ja nie moge grac a jak ja gram sasiad ma słaby transfer. Szukałem różnych programów bo w tym akurat modemie nie mam funkjci dzielenia i jesli ktos by wiedział co moge zrobic byłbym bardzo wdzieczny.Chodzi oczywiscie o podzielenie pasma po 50% na kazdego. :? Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Wige7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 .Chodzi oczywiscie o podzielenie pasma po 50% na kazdego. Wywal router i postaw server , wtedy bedziesz miał 100 % pewność że na pewno będzie podzielone po 50 % Jednak jeżeli takie rozwiązanie z góry odpada, a masz zaufanie do sąsiada to zainstaluj u niego netlimitera i przydziel max 50 % waszego łącza na wszystkie programy kożystające z netu ...jak ja gram sasiad ma słaby transfer. Nie no bez jaj ..... To w co ty grasz że pochałania neo 640 ??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wige7 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 gram w Counter Strike nie chodzi o to ze nie moge grac ale mam pingi po 500. a nie mozna jakos odemnie wgrac jakis program który podzieli o połowe (ja mam router) bo pewnie sasiad by nie dał 50 % :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Dlatego napisałem ci abyś postawił sobie server na .nixie albo windzie lub zablokował u sąsiada opasmo do 50 % innej opcji nie ma , chyba ze sobie kupisz jakiś router który będzie miał opcje ograniczania na dany IP , ale nie wiem czy takie istnieją i jakie są ich ceny bo szczerze mówiąc mnie interesują mnie takie urządzenia a nie mozna jakos odemnie wgrac jakis program który podzieli o połowe Zapomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 kupisz jakiś router który będzie miał opcje ograniczania na dany IP , ale nie wiem czy takie istnieją i jakie są ich ceny bo szczerze mówiąc mnie interesują mnie takie urządzenia Są na przykład Zyxel Prestige 650HW, nowy 600zł, używany około 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wige7 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) kurde ale co znowu wydam 400 albo i wiecej złotych, co teraz mam ten Speedtouch dałem 400 zł ;/ moze jest jakis inny sposób oprócz servera albo netlimitera słyszałem ze mozna gdzies na www na tym modemie ustawic dla danego ip wiecej kb albo mniej dałbym sobie wiecej kb i było by git a sasiad by sciagał troche wolniej ale by nie lagowąło tak raz tak miałem ale cos sie zepsuło i teraz dalej to samo ;( Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Wige7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Najtaniej jest się dogadać z sąsiadem ;) Poprostu niech ustawi odpowiednio limity w programach P2P (upload około 8KB/s) i masz gwarancje ze będzie git. Ewentualnie jak jest miłośnikiem wysyłania poczty to niech tez zainstaluje sobie net limitera. A jak juz bedziecie dzielić netlimiterem łącze po 50% to należy pamiętać ze UPLOADu nie powinno się obciążać na max bo spada download i rosną pingi, czyli w rzeczywistości upload nie powinien przekraczać 12KB/s (po 6KB/s na komputer). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...