Skocz do zawartości
Piotr K

Jak radzicie sobie z zakluceniami elektromag. przy pompach?

Rekomendowane odpowiedzi

Bo ja np. mam pompe 30W aquael i ona delikatnie mowiac troche sieje, zbudowalem jej zbiornik ze stali 1,5mm ale to za malo. Monitor musi stac ok 20cm od zbiornika a i tak sieje troche.

Nie wiecie gdzie w Krakowie kupic ekrany elektromagnetyczne lub blache transformatorowa?

z podobnej beczki, czy macie podbne problemy z wiatrakami ( ja tak jak je wlacze rotfl - 2 wiatraki 120x120 sunon 6,8W)

Z goory dzienkuje za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pompe w obiegu i lezy pod kompem na ziemi tak ze nie ma problema a tak poza tym to potrzebuje blachy aluminiowej niestety folia do kurczakow si enie nadaje na skupie zlomu beda mieli tenisz wyginasz formujesz i jest

czemu folia sie nie nadaje ? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie komp stoi na biurku tuz przy monitorze, od pompki caly obraz sie trzasl, ja rozwiazalem problem odsuwajac pompke od komputera co niestety spowodowalo wydluzenie rurek :(, moze rzeczywiscie mozna ja jakos dobrze obudowac?, to jaka gruboscm bl;achy aluminiowej ma miec ten pojemnik? 7-8 mm?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ja np. mam pompe 30W aquael i ona delikatnie mowiac troche sieje, zbudowalem jej zbiornik ze stali 1,5mm ale to za malo. Monitor musi stac ok 20cm od zbiornika a i tak sieje troche.

...

moze zapytam o zbyt oczywista rzecz, ale czy uziemiles ten zbiornik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

moze zapytam o zbyt oczywista rzecz, ale czy uziemiles ten zbiornik ?

Dokladnie 8)

BTW, zerowac tez mozesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...