Pumpkin Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Czy może mi ktoś podać przykładowy zestaw komputerowy pod AutoCada i Inventora, przede wszystkim chodzi mi kartę graficzną. Zestaw jaki złożyłem na podstawie szukania w internecie to: Intel Pentium 4 2,8 Ghz 800 1MB 775 Gigabyte GA-8I915P-Duo Intel 915P DDR 2x512MB PC3200 Dual Seagate 120 GB Barracuda 7200.7 ST3120026A 8MB Radeon X600 XT Sapphire 256 MB (128-bit) NEC DVD+/-RW ND-3520A Mysz optyczna Logitech Klawiatura Logitech Monitor Samsung 19" 957 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 częsci ok. ale karte wybrałbym z ti 4200 i przeróbka na quadro.zreszta warto sprawdzić w benchmarkach aplikacji profesjonalnych ,jak sie bedzie sprawować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 ja uzywam tego co w podpisie i wszystko smiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 komp dobry, ale faktycznie lepiej wez gf'a i przerob w sterownikach na quadro. Nawet w maxie widac roznice wiec co dopiero w cad'zie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 ja mam maszyne jak w opisie i autacad chodzi bez zajkniecia niewie poco jakies super karty na zwykłej tez ci pojdzie (ati 9xxx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 W tego typu programach geforce lepiej sobie radzi niż radeon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[PEDRO] Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Jeśli tylko do CADa/grafika 2D to coś z Matroxów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Spawacz tak z ciekawosci zapytam czemu twierdzisz ze g-f lepiej radza se w autocad'zie linie lepiej widac czy co bo ja osobiści róznicy nie widze az takiej pozatym ze na ati obraz jes jasniejszy i bardziej wyraźny. Ale może sie myle ale tak jak kolega wyzej napisał jak juz komp tylko jaka stacja robocza do autokada to matrox bedzie najleszym rozwiązaniem tylko to wiąze sie z przebudowaniem kompa płyta główna z AGP bo matroxa nie ma na PCI-E Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez bartek_st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Spawacz tak z ciekawosci zapytam czemu twierdzisz ze g-f lepiej radza se w autocad'zie linie lepiej widac czy co bo ja osobiści róznicy nie widze az takiej pozatym ze na ati obraz jes jasniejszy i bardziej wyraźny. Ale może sie myle ale tak jak kolega wyzej napisał jak juz komp tylko jaka stacja robocza do autokada to matrox bedzie najleszym rozwiązaniem tylko to wiąze sie z przebudowaniem kompa płyta główna z AGP bo matroxa nie ma na PCI-E 1380137[/snapback] oto chodzi że programowo przerabia się je na quadro co powoduje że np autocadzie 3d max lub maxon cinema proca wspomaga karta graficzna przy obliczeniach ;) i wzrost wydajności jest wyraźny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 co do grafy to w 2D tylko matrox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) oto chodzi że programowo przerabia się je na quadro co powoduje że np autocadzie 3d max lub maxon cinema proca wspomaga karta graficzna przy obliczeniach icon_wink2.gif i wzrost wydajności jest wyraźny. ale gosc pyta o nowy sprzę który nie potrzeba przerabiać ati też da sieprzerobić na FireGL ale z tm to zabawa wieksza. a mi chodzi o to czym nie przerabiany gf jest lepszy od ati w zastosowaniach Cad ??? poprostu sporo uzywam AutoCada i mam karte ati i nie widze róznicy poza tą która wczesniej wymieniłem Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez bartek_st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ale jak on ma pci-e to jak ma tam wmoontowac karte na agp? :lol: p.s ja mam do sprzedania takiego p4 i plyte na pci-e moge przez allegro sprzedac, tanio. podkreca sie do 3.5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) tak jak koledzy - proponuje matroxa- ew. jakas parhelie (ostatecznie ) ten radeon co najmniej nie pasuje do Auto CADA Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Sportmaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 to ja ponawiam pytanie dlaczego radeon nie pasuje do autocada, i jak ktos tu napisał matrox nie pasuje do płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Tez nie rozumiem argumentu, ze GF jest lepszy od Radeona ;-) Tak na moj gust moze i zmiana biosu polepsza wydajnosc - nie zaprzeczam, ale watpie aby zrobila sie z tego pelna karta do CAD-a. O ile mi wiadomo to w takich zastosowaniach liczy sie nie tyle wydajnosc co precyzja obliczen, wiec tym samym i architektura wewn. jest zapewne inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...