Skocz do zawartości
Pumpkin

Zestaw Pod Autocada

Rekomendowane odpowiedzi

Czy może mi ktoś podać przykładowy zestaw komputerowy pod AutoCada i Inventora, przede wszystkim chodzi mi kartę graficzną. Zestaw jaki złożyłem na podstawie szukania w internecie to:

Intel Pentium 4 2,8 Ghz 800 1MB 775

Gigabyte GA-8I915P-Duo Intel 915P

DDR 2x512MB PC3200 Dual

Seagate 120 GB Barracuda 7200.7 ST3120026A 8MB

Radeon X600 XT Sapphire 256 MB (128-bit)

NEC DVD+/-RW ND-3520A

Mysz optyczna Logitech

Klawiatura Logitech

Monitor Samsung 19" 957 MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spawacz tak z ciekawosci zapytam czemu twierdzisz ze g-f lepiej radza se w autocad'zie linie lepiej widac czy co bo ja osobiści róznicy nie widze az takiej pozatym ze na ati obraz jes jasniejszy i bardziej wyraźny.

Ale może sie myle ale tak jak kolega wyzej napisał jak juz komp tylko jaka stacja robocza do autokada to matrox bedzie najleszym rozwiązaniem tylko to wiąze sie z przebudowaniem kompa płyta główna z AGP bo matroxa nie ma na PCI-E

Edytowane przez bartek_st

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spawacz tak z ciekawosci zapytam czemu twierdzisz ze g-f lepiej radza se w autocad'zie linie lepiej widac czy co bo ja osobiści róznicy nie widze az takiej pozatym ze na ati obraz jes jasniejszy i bardziej wyraźny.

Ale może sie myle ale tak jak kolega wyzej napisał jak juz komp tylko jaka stacja robocza do autokada to matrox  bedzie najleszym rozwiązaniem tylko to wiąze sie z przebudowaniem kompa płyta główna z AGP bo matroxa nie ma na PCI-E

1380137[/snapback]

oto chodzi że programowo przerabia się je na quadro co powoduje że np autocadzie 3d max lub maxon cinema proca wspomaga karta graficzna przy obliczeniach ;) i wzrost wydajności jest wyraźny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto chodzi że programowo przerabia się je na quadro co powoduje że np autocadzie 3d max lub maxon cinema proca wspomaga karta graficzna przy obliczeniach icon_wink2.gif i wzrost wydajności jest wyraźny.

ale gosc pyta o nowy sprzę który nie potrzeba przerabiać ati też da sieprzerobić na FireGL ale z tm to zabawa wieksza.

a mi chodzi o to czym nie przerabiany gf jest lepszy od ati w zastosowaniach Cad ???

poprostu sporo uzywam AutoCada i mam karte ati i nie widze róznicy poza tą która wczesniej wymieniłem

Edytowane przez bartek_st

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ale jak on ma pci-e to jak ma tam wmoontowac karte na agp? :lol:

p.s

ja mam do sprzedania takiego p4 i plyte na pci-e moge przez allegro sprzedac, tanio. podkreca sie do 3.5ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie rozumiem argumentu, ze GF jest lepszy od Radeona ;-)

Tak na moj gust moze i zmiana biosu polepsza wydajnosc - nie zaprzeczam, ale watpie aby zrobila sie z tego pelna karta do CAD-a. O ile mi wiadomo to w takich zastosowaniach liczy sie nie tyle wydajnosc co precyzja obliczen, wiec tym samym i architektura wewn. jest zapewne inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi