Novus Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Witam na wstepie napisze ze choc szukałem na forum nic podobnego nie zauwazyłem a pozatym to strasznie zły jestem. Ale do rzeczy Dzis przytrafiła mi sie niemiła niespodzianka. Na czerwonym swietle wszedłem na przejscie dla pieszych i policjant wystawił mi mandat w wys. 250zł. Kara to została podana wg. policjanta(widnieje na mandacie) na podstawie taryfikatora z Kodeksu wykroczen art.97 a na mandacie pisze "niezastosowanie sie do sygnalizacji swietlnej na przejsciu dla pieszych(czerwone swiatło) art. 97 kw". Według taryfikatora kara jaka powinienem poniesc za to wykroczenie jest z art.art. 92 § 1 lub art. 90 "Niestosowanie się do znaków lub sygnałów drogowych dotyczących ruchu pieszych" i wynosi 50zł. I co mam w tej sytuacji teraz zrobic??. Acha a czy mandat bez "stempla dziennego jest wazny??. I jeszcze mała prosba ile dostaje sie kwitkow razem z mandatem??(choc 4lata jezdze autem nie doostałem zadnego :mur: :mur: :mur: ) Dzieki z gory za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Dostajesz mandat karny oraz podwojny kwitek do zaplaty. Ostatnio zostaly zaostrzone przepisy odnosnie tego wykroczenia... za duzo wypadkow chyba bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 250zł :blink: chyba miał zły dzień :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Chyba takie są teraz ceny... Za przejście w miejscu do tego nie wyznaczonym jest 50zł, zaś jakiś miesiąc temu mój kumpel przeszedł przez pasy na czerwonym świetle i dostał również mandat w wysokości 250zł... Ehh miał pecha, bo szedł po kwiaty dla dziewczyny... CZy ktoś kupił kiedyś aż tak drogi bukiet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 za takie gowno nie zaplacilbym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 CZy ktoś kupił kiedyś aż tak drogi bukiet :P 1371021[/snapback] heh ja miesiac temu kupilem piwo za 52,80 :D ale jak narazie zaplacilem tylko to 2,80 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) chyba kogos postraszylo z tym mandatem, wedlug mnie to indywidualna sprawa, powinno byc tak jak w londynie, przechodzisz na wlasne ryzyko, swoja droga trzeba bylo uciekac, jakby krzyczeli "stoj bo strzelam" to biegniesz jeszcze szybciej i tak nie moga nic zrobic! ;) Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Chyba takie są teraz ceny... Za przejście w miejscu do tego nie wyznaczonym jest 50zł, zaś jakiś miesiąc temu mój kumpel przeszedł przez pasy na czerwonym świetle i dostał również mandat w wysokości 250zł... Ehh miał pecha, bo szedł po kwiaty dla dziewczyny... CZy ktoś kupił kiedyś aż tak drogi bukiet :P 1371021[/snapback] kumpel przechodzil przez powstancow slaskich (ruchliwa ulica w wawie), bynajmniej nie po pasach ;] . zatrzmalo go 2 policjantow (mezczyzna i kobieta) zapytali gdzie idzie, ten odpowiada ze do dziewczyny sie spieszy, policjant mowi: pisz na 250, a policjantka....pouczenie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 kumpel przechodzil przez powstancow slaskich (ruchliwa ulica w wawie), bynajmniej nie po pasach ;] . zatrzmalo go 2 policjantow (mezczyzna i kobieta) zapytali gdzie idzie, ten odpowiada ze do dziewczyny sie spieszy, policjant mowi: pisz na 250, a policjantka....pouczenie ;] 1371053[/snapback] To kawał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 nie, to autentyczne zdazenie sprzed...okolo miesiaca?? jakos troche ponad :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 kiedys- bardzo dawno temu- poszedlem sobie do parkuposiedziec na laweczce. tak sie zlozylo, ze tylko jedna byla wolna, ale niestety zafajdana ptasimi odchodami. usiadlem wiec sobie na oparciu, z nogami na siedzisku. pech chcial, ze napatoczylo sie 2 palowych. gadka szmatka i za bloczek mandatowy. tlumacze sie, ze nie moglem normalnie usiasc, bo ptaki napaskudzily na lawke.. gliniarz popatrzyl na mnie, na lawke, na niebo i mowi: przeciez golebiom mandatu nie wystawie, a komus musze i 50 zl mi zaserwowal. oczywiscie nie zaplacilem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 2 lata temu za czerwone dostalem 100pln. teraz podniesli stawke za ta przyjemnosc. co do placenia to kumpel ostatnio dostal ze skarbowki kwitek, bo nie oplacil mandatu z maja....to co dostal + 20pln koszta. ry(d)zyk fizyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 bylo mu pokazac jak szybko biegasz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 kumpel przechodzil przez powstancow slaskich (ruchliwa ulica w wawie), bynajmniej nie po pasach ;] . zatrzmalo go 2 policjantow (mezczyzna i kobieta) zapytali gdzie idzie, ten odpowiada ze do dziewczyny sie spieszy, policjant mowi: pisz na 250, a policjantka....pouczenie ;] 1371053[/snapback] HAHAHAH MIESZKAM ZARAZ PRZY xD Naprzeciwko petli autobusowo-tramwajowej. Ludzie przechodza miedzy 2 parami swiatel ale zaczeli lapac ludzi a dokladnie jakies tam o nazwisku "ptaszek". Ludzie sie wkruzyli bo wszyscy tak przechodza i paru nastolatkow wytlumaczylo swiezo upieczonemu zeby tam nie stal :wink: Od 6 miechow nikogo nie widzialem miedzy pasami czekajacego na pieszych ktorzy lamia prawo a mam dobry widok na to miejsce z okna B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 dokaldnie tam :> chociaz pamietam jak chyab 2 miechy temu jakis gosc przechodzil i nie zauwazyl radiolki, ktora minal :> i mandacik ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 pamietam kiedys z qmplami szlismy grac mecz i sie spieszylismy i wtargnelsimy na czerwonym i tez chcial od nas po 250 od kazdego ... to bylo pare lat temu, ale jakos udalo mi sie zagadac z kolesiem, ze na mecz i w ogole gadka szmatka i sie udalo, trzeba bylo tylko byc grzecznym, szkoda, ze nie pogadales z ta glina ... wbrew pozorom jak jestes grzeczny to potrafia przymknac oko na wiele spraw ;] pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 coz nie tak dawno byla sprawa studenta z wrocka ktory dostal 200 mandatu (zdajsie nawet na alllegro na niego zbieral :) ale tego akurat nie jesteem pewien) i sprawdzilem se to w przepisach i faktycznie w taryfikatorze bylo jak byk ze za przechodzenie na red swietle 200 zeta (moze teraz podniesli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...