Pumpkin Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Sprzęt taki jak w opisie. Pamięć Elixir (Nanya M2U51264DS8HB3G-5T). Na kości i w programach np. aida i cpu-z pisze, że maksymalna częstotliwość wynosi 400 MHz. Próbowałem chyba wszystkich ustawień ale nie mogę zmusić tej kosci żeby pracowała jako 400. Cały czas chodzi maksymalnie na 266. Jak zmienie fsb to podnosi pamięci ale automatycznie też podnosi częstotliwość procesora. Co zrobić żeby było inaczej? Chodzi mi o to, żeby pamięci pracowały na 400 a procesor pozostał bez zmian czyli 2.6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Szyna Celerona to 133 MHz . Nie zmusisz kości do pracy na innej szynie , jeśli płyta nie obsługuje pracy asynchronicznej procesor/pamięć . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...