alkohol77 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam! Wpadlem na "fantastyczny" pomysl zeby zaczac uzywac klienta pocztowego. Lecz mam problem z jego konfiguracja a dokladniej w Outlooku wyskakuje: Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'Konto e-mail', Serwer: 'pop3.poczta.onet.pl', Protokół: POP3, Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E Probowalem skonfigurowac tez Eudore i błąd był: "Couldn't connect to "pop3.poczta.onet.pl" Cause: connection timed out (10060)" Mam maila na Onecie XXXXXX@vp.pl i zastanawialem sie czy to ze domena na ktorej mam konto (vp.pl) nie pokrywa sie z serwerami onetu (pop3.poczta.onet.pl) czy to moze miec wplyw? Dodam ze łącze sie przez modem kablowy ktory jest podlaczony do routera i rozdziela net na 4 kompy (jakby to mialo jakies znaczenie :) ) Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez alkohol77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnablondi Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 a przy czym ci takie coś pokazuje... przy wysyłaniu, odbieraniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 zaznacz "serwer wymaga uwierzytelnienia" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkohol77 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Komunikaty pojawiaja sie przy probie sprawdzenia poczty. A autoryzacja jest wlaczona. Chcialbym uzywac programu Eudora 6.2 jezeli ktos by mogl pomoc mi skonfigurowac ten program bylbym bardzo wdzieczny. Wlasnie sprawdzalem przed chwila czy dam rade cos wyslac no i... UDALO sie :D kolega dostal ode mnie maila. Ale wciaz nie moge odbierac... :? Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez alkohol77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Sprobuj w 'nazwie uzytkownika' wpisac caly adres email a nie tylko sam login. Jezeli wlaczyles 'Logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzyt. hasla' - to WYŁĄCZ. +EDIT: 'nazwa uzytkownika' w OE to 'Nazwa konta' :wink: Usun konto i zaloz jeszcze raz na podstawie pomocy: http://pomoc.onet.pl/index.html?KAT=1121 Pozniej wejdz w narzedzia - konta - (zalozone konto) - Serwery (zakladka) i zaznacz 'Serwer wymaga uwierzytelniania'. Musi dzialac! Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez 2002JSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkohol77 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Szacuneczek! :) OE dziala jak nalezy. Teraz sie zabieram za Eudore :-P WIELKIE DZIEKI bo mi to sen z powiek spedzalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam - ostatnio nie moge odebrac poczty w OE i mam notorycznie taki komunikat: "Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'poczta.onet.pl', Serwer: 'poczta.onet.pl', Protokół: POP3, Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E"..... ...i nie wiem co z tym zrobic... OE jest skonfigurowany poprawnie tzn: zawsze dzialal w tej konfiguracji i nie była ona zmieniana czy ktos zna rozwiazanie problemu? Pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Palacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Ja tak mialem że nagle przestało dzialać, powodem był duży plik ponad 8Mb który ktos mi wysłał. Odebralem korzystając ze stronki i potem było ok. W rególach spróbuj zaznaczyc zeby nie pobieral z serwera powiedzmy ponad 1.5 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...