FlipekPL Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Czesc wszystkim. Mam do was mózgi :D kilka pytan. Wymieniam kompa na nowego i o to jakie czesci wybrałem: Płyta glowna MSI K8N PLATINIUM Procek ATHLON64 3000 Procek to pewniak pewne watpliwosci mam co do plyty bo nie wiem czy jest cos lepszego w tym przedziale cenowym??? Czytalem duzo watkow i ludziska dobrze sie o niej wypowiadaja - ale moze jest ktos kto uwaza ze jest lepsza plyta. No i najwiekszy dylemat karta graficzna, na poczatku chcialem kupic Geforca 6800GT, ale po przeczytaniu przegladu na stronie Twoje PC zobaczylem ze lepsza jest karta Radeon Sapphire Radeon X800XL Atlantis 256MB GDDR3 VIVO&DVI, retail ktora kosztuje ok 1459zl i nie bylo by zadnego problemu gdybym nie poczytal dalej i nie znalazl takiej karty jak Sapphire Radeon X800PRO Atlantis 256MB DDR TV&DVI, VIVO, ret za 1589zl ktora z tych kart jest lepsza XL czy PRO bo juz stracilem głowe :blink: Wszystkie wymienione karty sa w sklepie komsad. Jest tam tez karta Sapphire Radeon X850 PRO Atlantis 256MB GDDR3 PCI-E, DVI, VIVO, bulk za 1599zl czy ona jest z wymienionych przeze mnie kart najlepsza???? Doradzcie prosze bo juz nie wiem. Znalazlem jeszcze karte Radeona X800XT - tez nie wiem co to za karta, jakbym wiedzial jaka wybrac to juz bym zlozyl kompa do kupy. Jaka jest roznica pomiedzy bulk, retail,box??? Czt wszystko bedzie stabilnie chodzilo na zasilaczu Chieftec 420W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 hmm.... chyba nie ten dział Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 A64 3000+ Coś na nForce4 raczej, jakieś DFI moze X800XL !!! No chyba, ze... Jest tam tez karta Sapphire Radeon X850 PRO Atlantis 256MB GDDR3 PCI-E, DVI, VIVO, bulk za 1599zl :blink: :blink: :blink: Pierwsze słysze...moze jakiś link ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) co do zasilacza to spokojna glowa... co do karty to tak x800xl = nowy rdzen dobrze sie kreci x800pro < x800XT <--- roznia sie taktowaniem GPU i pamieci XT ma oczywiscie wieksze... no i liczba potokow... ja bym sie chyba zdecydowal na ta X800XL i podkrecil ja troszeczke :] plyta bardzo fajna mozesz jeszcze przemyslec DFI Ultra-D Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez letrev Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) X850 pro ma 12 potokow. Totalna kicha, taki x800pro wykrecony. klik Letrev: co do karty to tak x800xl = nowy rdzen dobrze sie kreci i mozna odblokowac potokiCo ty za herezje wypisujesz? :blink: Przeciez x800xl ma 16 potokow i nic wiecej juz nie odblokujesz. A co do samego wyboru karty to ja bym bral x800xl. Nawet sam mialem zmieniac teraz kompa i brac wlasnie ta karte, ale w czerwcu kumpel leci do stanow i za mniejsza kase bede mial x850xt :D Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Fog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 hehe jakis rozkojarzony bylem :] pomerdalo mi sie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...