adam d. Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zmówiłem już Tagana - ale jeszcze do mnie nie przyszedł - czekam na dysk ( ale ciezko dorwac maxtory z 16mb) i zacząłem sie zastanawiać nad zasiłką bo w firmie w której zamowilem pokazał sie w tych samych piniądzach co Tagan własnie 650W EnerMax EG651P-VE. Nie wiem co brać - co byście doradzili ???. słyszalem rowniez ze taganami z seri U02 sa jakies problemy?. Nie wiem co mam robić !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 bierz tagana 480W U01 i tyle no chyba ze potrzebne ci jest rzeczywiscie te 650W ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 650W to prawdziwa elektrownia. Powinieneś poprosić energetykę o zwiększenie mocy w domku :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 To ze zasiłka jest w stanie oddać 650W to nie znaczy ze dzieje sie tak cały czas, jeśli masz te same pieniadze płacić to sie nie zastanawiaj tylko bierz enerka, mocy nigdy nie zawiele, lepiej miec w zapasie niż balansowac na krawędzi. Musisz tylko porównać wydajność prądową każdej linii napięciowej obydwu tych zasialczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 480W starczy nawet do OC, co udowodniliśmy kręcąc podobny konfig na zlocie tweaka. Jakby ktoś nie wiedział tam zasilały nas huntkeye 400W, które mają jednak nieco gorsze parametry niż np. tagan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 co to za argument "starczy 480W"...nie wszyscy siedza na Axp czy 9600pro.Jesli mam za podobna kase kupic zasilke 480W lub 600W to biore mocniejsza. Po co kupowac BMW M5 jak Matiz tez wystarcza :] ...podobne myslenie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Wiem Vip że koniecznie chcesz sprzedać tego enermaxa, bo kroisz na tych najdroższych niezłą kasę, ale bez przesady. Nie naciągaj kolesia na wydatek, który jest zbędny. A porównanie z samochodem było zupełnie nietrafne. Tagana do Matiza...he he Do tego drugiego bałbym się wsiąść, żeby ni nie popsuć, a pierwszego używam na coraz bardziej wymagającym konfigu i nie mam obaw. Gdyby istniała taka konieczność polecił bym i enermaxa, ale jest to zbędne i bardziej kosztowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Wiem Vip że koniecznie chcesz sprzedać tego enermaxa, bo kroisz na tych najdroższych niezłą kasę, ale bez przesady. Nie naciągaj kolesia na wydatek, który jest zbędny. A porównanie z samochodem było zupełnie nietrafne. Tagana do Matiza...he he Do tego drugiego bałbym się wsiąść, żeby ni nie popsuć, a pierwszego używam na coraz bardziej wymagającym konfigu i nie mam obaw. Gdyby istniała taka konieczność polecił bym i enermaxa, ale jest to zbędne i bardziej kosztowne. 1375672[/snapback] Ok, moze i teraz Tagan styka, ale co z tego, skoro wkrotce przestanie. Sam kupilem Chiefa 420 W bo na nic lepszego nie mialem kasy wtedy i juz wiem ze wkrotce czeka mnie wymiana zasilki na inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Czyście powiariowali ?? Jakaś nowa moda: "Mój zasilacz jest mocniejszy niż twój". 650W ?? Do czego ? Nawet P4 @4GHz z dwoma GF6800GT@super_hiper_ultra nie będzie problemem dla tego tagana. Nie samą mocą człowiek żyje. Liczy się też jakość, wyposażenie i GŁOŚNOŚĆ. Ja bym sprawdził to i dlaczego zasiłka 650W kosztuje tyle co 480W ... Edyt: Ok, moze i teraz Tagan styka, ale co z tego, skoro wkrotce przestanie. Sam kupilem Chiefa 420 W bo na nic lepszego nie mialem kasy wtedy i juz wiem ze wkrotce czeka mnie wymiana zasilki na inna. 1375694[/snapback] Jeśli na tym konfigu co masz w podpisie to wygląda na to że twój Chief 420W jest gorszy od mojego Modecoma 350W :lol: Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Wiem Vip że koniecznie chcesz sprzedać tego enermaxa, bo kroisz na tych najdroższych niezłą kasę, ale bez przesady. Nie naciągaj kolesia na wydatek, który jest zbędny. A porównanie z samochodem było zupełnie nietrafne. Tagana do Matiza...he he Do tego drugiego bałbym się wsiąść, żeby ni nie popsuć, a pierwszego używam na coraz bardziej wymagającym konfigu i nie mam obaw. Gdyby istniała taka konieczność polecił bym i enermaxa, ale jest to zbędne i bardziej kosztowne. 1375672[/snapback] akurat takich modeli nie sprzedajemy :] a jesli juz to ja na tym nie zarabiam nic,a nawet jesli to nie powinno cie to interesowac (popatrz na cene ZenFista za EG701 ,albo rusz tylek i sprawdz jakie sa ceny na zachodzie) Lancer i Bartezjusz zamowili u nas po noisetakerze i sa zadowoleni zarowno z zasilki jak i z ceny jaka dostali,a ty moj drogi nadal zyj w swoim malym ograniczonym swiecie Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja bym sprawdził to i dlaczego zasiłka 650W kosztuje tyle co 480W ... 1375957[/snapback] ano dlatego ze to stary model i ma pasywne PFC czy naprawde nie zdajecie sobie sprawy ze praktycznie KAZDA zasilke mozna doprowadzic do stanu gdy jej napiecie nie beda sie miescily w granicach norm ? jesli tagan 480W wystarcza do wszystkiego to po jaka cholere ludzie kupuja PCP&C ? Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Czyście powiariowali ?? Jakaś nowa moda: "Mój zasilacz jest mocniejszy niż twój". 650W ?? Do czego ? Nawet P4 @4GHz z dwoma GF6800GT@super_hiper_ultra nie będzie problemem dla tego tagana. Nie samą mocą człowiek żyje. Liczy się też jakość, wyposażenie i GŁOŚNOŚĆ. Ja bym sprawdził to i dlaczego zasiłka 650W kosztuje tyle co 480W ... Edyt: Jeśli na tym konfigu co masz w podpisie to wygląda na to że twój Chief 420W jest gorszy od mojego Modecoma 350W :lol: 1375957[/snapback] Tak sie sklada ze na tym konfigu z podpisu nie odpalalem ejszcze swojego PSU. Chief nie sprawial mi zadnych problemow, lecz nieco dyskomfortowo sie czulem majac 11.8 (wahania rzedu 0.2 V miedzy idle i stress!!) na +12V w stressie (rozwiazanie okazalo sie proste) przy moim Bartonie. Wiem ze bede musial wymienic PSU przy jeszcze wiekszym dociazeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 ... jesli tagan 480W wystarcza do wszystkiego to po jaka cholere ludzie kupuja PCP&C ? 1376468[/snapback] Po pierwsze: To niejest dobry argument. Równie dobrze można stwierdzić że Codeshity są świetne bo ludzie je kupują - i to więcej niż PCP&V, Taganów i Enermaxów razem wziętych. Po drugie: Nie twierdze że Tagan 480W jest dobry na wszystko, twierdze że jest teraz moda na zasilacze: "ja mam 650W, taki mam sprzęt" i "Coś ci nie działa? Napewno zasilacz". Wypasione dwu procesorowe serwery (domowe, nie profesjonalne), maszynki z dwoma GF6800SUPER_HIPER_ULTRA, kompy z peltierami zasilanymi z zasilacza, jest wiele konfigów gdzie przyda się zasiłka nawet 650W ale w polsce takich kompów jest kilka sztuk. Tak sie sklada ze na tym konfigu z podpisu nie odpalalem ejszcze swojego PSU. Chief nie sprawial mi zadnych problemow, lecz nieco dyskomfortowo sie czulem majac 11.8 (wahania rzedu 0.2 V miedzy idle i stress!!) na +12V w stressie (rozwiazanie okazalo sie proste) przy moim Bartonie. Wiem ze bede musial wymienic PSU przy jeszcze wiekszym dociazeniu. 1376492[/snapback] Czyli jednak mój Mode350W jest lepszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 wszystko pieknie ladnie ale jesli mam mozliwosc kupienia dobrej zasilki o duzej mocy w tej samej cenie co slabsza no to chyba logiczne co wybiore :] od codeszitow sie odczep bo rozmawiamy o zasilkach,a nie o pustych puszkach z radiatorkami i kabelkami ,ktore lubia robic bumm i brzydko pachna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Z drugiej srtony jeśli weźmiesz zasiłkę 650W z pasywnym PFC, to na pewno bardziej odbije się to na rachunkach za prąd. Jeśli już to z aktywnym. Co by się niepotrzebnie nie grzała podczas gdy ty nawet nie wykorzystasz całego jej potencjału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Po pierwsze: To niejest dobry argument. Równie dobrze można stwierdzić że Codeshity są świetne bo ludzie je kupują - i to więcej niż PCP&V, Taganów i Enermaxów razem wziętych. Po drugie: Nie twierdze że Tagan 480W jest dobry na wszystko, twierdze że jest teraz moda na zasilacze: "ja mam 650W, taki mam sprzęt" i "Coś ci nie działa? Napewno zasilacz". Wypasione dwu procesorowe serwery (domowe, nie profesjonalne), maszynki z dwoma GF6800SUPER_HIPER_ULTRA, kompy z peltierami zasilanymi z zasilacza, jest wiele konfigów gdzie przyda się zasiłka nawet 650W ale w polsce takich kompów jest kilka sztuk. Czyli jednak mój Mode350W jest lepszy :D 1376915[/snapback] skoro tak go zachwalasz podaj jakie masz napiecia w idle i stress odczyt z miernika najlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Lagier :arrow: Proszę o porządne cytowanie ! Teraz wygląda jakbym twierdził że mój Mode 350W jest lepszy od enermaxa 650W a dotyczy to Entowego Chiefa 420W. A pomiary możesz zobaczyć tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...dpost&p=1367656 Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Lagier :arrow: Proszę o porządne cytowanie ! Teraz wygląda jakbym twierdziła że mój Mode 350W jest lepszy od enermaxa 650W a dotyczy to Entowego Chiefa 420W. A pomiary możesz zobaczyć tu: 1377405[/snapback] lol zerknij co pogrubilem specjalnie... UPDATE: no rozbawilas mnie do lez i wg Ciebie ten modecom jest lepszy niz chief HPX-402-320-DF?? zerknij na roznice w napieciach pomiedzy stanami idle a stress wrzuc graficzke ktora jest wrazliwa na wahania napiec i zobaczysz co sie bedzie dzialo... wczesniej nie chcialem sie nic odzywac ale mam 350GTF w drugim kompie mialem chiefa 420DF obydwie na bartku @2,5ghz 2.0v i 9800pro @XT mialy problemy ze stabilnoscia a przynajmniej napiecia wahaly czasem ponad 0.2v :blink: ... powiedzmy sobie szczerze to sa zasilatorki ze sredniej polki i nie rozumiem po jaka cholere kupowac cos co wiemy ze i tak po nastepnym upgradzie stuffu bedzie do wymiany nie lepiej kupic juz cos z mysla na przyszlosc?? tymbardziej ze jest to dostepne w tej samej cenie?? U Ciebie po prostu niczym sie nie objawia to ze wahania napiec roznia sie o 0.16v nie wiem moze dla Ciebie to i nic dla mnie jednak cos oznacza no i linia 5v = nawet 5.7 (chociaz smiem twierdzic ze to pomylka i napiecie wynosi 5.07 jesli nie to tymbardziej lol to juz nawet chief 360/420 takich napiec nie mial) wg Ciebie to dobry wystarczajacy zasilacz?? :blink: Zlookaj to co mowil Ent chcial dokladnie powiedziec to co wynika z Twoich pomiarow wrzucisz cos naprawde pradozernego i zasilatorek do wymiany zreszta osobiscie na takich napieciach balbym sie juz pracowac... Jesli stac mnie zeby wylozyc 8 setek na CPU czy 6 setek na mobo to nie po to zeby zaoszczedzic 100 pln na zasilaczu i ryzykowac tym ze wsio pojdzie z dymem... IMHO bezsens pzdr BTW Idle: 12V -> 12.02V 5V -> 5.4V 3.3V -> 3.31V Stres (prime/3dmark): 12V -> 11.87V 5V -> 5.7V 3.3V -> 3.30V Różnica między stress a idle: 12V -> 0.16V 5V -> 0.03V 3.3V -> 0.01V mozesz mi wytlumaczyc jakich wzorow uzywalas do policzenia tego?? :blink: (zakladam ze wypisane pomiary sa identyczne z tymi co pokazal miernik) wg moich obliczen wyszlo cos takiego: 12V -> 0.15V 5V -> 0.3V 3.3V -> 0.01V Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Z drugiej srtony jeśli weźmiesz zasiłkę 650W z pasywnym PFC, to na pewno bardziej odbije się to na rachunkach za prąd. Jeśli już to z aktywnym. Co by się niepotrzebnie nie grzała podczas gdy ty nawet nie wykorzystasz całego jej potencjału. czy aby na pewno? aktywne PFC wcale nie musi oznaczac wysokiej sprawnosci zasilacza, moze byc wrecz odwrotnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) czy aby na pewno? aktywne PFC wcale nie musi oznaczac wysokiej sprawnosci zasilacza, moze byc wrecz odwrotnie... 1377483[/snapback] TAK napewno PFC (Power Factor Connector) aktywne i pasywne rozni sie m.in. tym ze aktywne dobiera parametry pracy zasilacza do "panujacych" warunkow poboru mocy w komputerze w tym odpowiada rowniez za pobor pradu z sieci elektrycznej. Jednym slowem sprzet dostaje tyle owsa ile potrzebuje (pytanie tylko czy aby napewno zasilatornia wie ile mu potrzeba :lol:) za w pasywnym komp dostaje stala dawke pradu przez co jego pradozernosc jest wyzsza Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wiem Vip że koniecznie chcesz sprzedać tego enermaxa, bo kroisz na tych najdroższych niezłą kasę, ale bez przesady. Nie naciągaj kolesia na wydatek, który jest zbędny. 1375672[/snapback] 1. Kasa jaka woła Vipek za najmocnijszego enerka jest najnizsza jaką można znaleść - a do tego kto na czym ile zarabia raczej nic miec nie powinieneś bo to nieładnie komus liczyc kapuchę 2.Wydatek nie jest zbędny jesli wezmiemy pod uwagę kilka najbliszych miesięcy to na dzis tagan moze styknąc- ale za chwilę -kiedy to wejdą 2jajowce , nowe GPU itp moze sie okazac ze klęknie i nie pociągnie dłużej Dlatego zawsze warto wziąsc zasiłke z wiekszym zapasem mocy -po to by zakupu dokonac raz a porządnie a nie co chwilę tracic $$ przy kolejnych wymianach. Nie twierdze ze Tagan jest zły- to przyzwoity zasilacz klasy sredniej wyzszej (in minus -cholernie sie grzeje prezentujac praktycznie identyczny z noisetakerem poziom glosnosci, który to jest przy taganie ledwo ciepły) Ale nie jest to tez zasilator klasy Enermaxa , OCZ czy PCP&C (pomimo ze ocz i tagan powstają w tym samym miejscu -jednak produkt koncowy prezentuje juz inna klase) reasumując - polecam zdecydowanie Enermaxa , choc moze niekoniecznie tego z tytułu topica -szukaj Noisetakerów dolozysz trochę wiecej $$$ w stosunku do Tagana a gwarantuje ze nie wyciagniesz go z kompa bardzo długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 ...Jednym slowem sprzet dostaje tyle owsa ile potrzebuje... 1377492[/snapback] hę ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 jakbym twierdziła 1377405[/snapback] Outlander Tys kobitka???? :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Czasami zbyt dużo owsa może doprowadzić do zjarania płyty głównej ;) ,albo że płyta główna zamieni się w odzrzutowiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 TAK napewno...tak? to spojrz na to: http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...ful-psu_11.html zasilacz z pasywym PFC ma lepsza sprawnosc od zasilaczy z aktywnym...fakt, ze jest to najprawdopobobniej jeden z niewielu takich przypadkow, ale potwierdza on, ze nie mozna uogolniac tez o aktywnym i pasywnym PFC. dla mnie bardziej istotny jest dobor mocy zasilacza do mocy calego zestawu, gdyz przy niskim obciazeniu mocnego zasilacza, jego sprawnosc na pewno bedzie mniejsza niz slabszego zsilacza z tym samym obciazeniem. dlatego osobiscie nie widze sensu kupowania duzo mocniejszego zasilacza jezeli nie jestesmy w stanie wykorzystac (nie planujemy) chociaz w 60%-70% jego mozliwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 tak? to spojrz na to: 1377587[/snapback] a czytales dokladnie to co napisalem?? jesli nie to przeczytaj jesio raz w szczegolnosci zwroc uwage na nawias ;]] pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 a czytales dokladnie to co napisalem??no wlasnie...przeczytaj... btw nawiasu : PFC - Power Factor Correction... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) ... mozesz mi wytlumaczyc jakich wzorow uzywalas do policzenia tego?? :blink: (zakladam ze wypisane pomiary sa identyczne z tymi co pokazal miernik) wg moich obliczen wyszlo cos takiego: 12V -> 0.15V 5V -> 0.3V 3.3V -> 0.01V 1377427[/snapback] Oki, oczywiście zgubiłem zera przy 5V ... Wyliczeń żadnych niema po prostu różnica między najwyższym i najniższym zanotowanym pomiarem. Wyniki są takie: Idle: 12V -> 12.02V 5V -> 5.04V 3.3V -> 3.31V Stres (prime/3dmark): 12V -> 11.87V 5V -> 5.07V 3.3V -> 3.30V Różnica między stress a idle: 12V -> 0.16V 5V -> 0.03V 3.3V -> 0.01V To chyba wszystko wyjaśnia :) Tak sie sklada ze na tym konfigu z podpisu nie odpalalem ejszcze swojego PSU. Chief nie sprawial mi zadnych problemow, lecz nieco dyskomfortowo sie czulem majac 11.8 (wahania rzedu 0.2 V miedzy idle i stress!!) na +12V w stressie (rozwiazanie okazalo sie proste) przy moim Bartonie. Wiem ze bede musial wymienic PSU przy jeszcze wiekszym dociazeniu. 1376492[/snapback] Ent ma większe wachania na Chieftecu 420W, dlatego napisałem że mój mode jest lepszy :D :P Outlander Tys kobitka???? :D :D 1377562[/snapback] A masz coś przeciwko ?? :lol: Nieeee ... zwykła literówka, jak szybko pisze to robie sporo błędów i nie wszystkie zauważę :D Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 no wlasnie...przeczytaj... btw nawiasu : PFC - Power Factor Correction... 1377639[/snapback] "TAK napewno PFC (Power Factor Connector) aktywne i pasywne rozni sie m.in. tym ze aktywne dobiera parametry pracy zasilacza do "panujacych" warunkow poboru mocy w komputerze w tym odpowiada rowniez za pobor pradu z sieci elektrycznej. Jednym slowem sprzet dostaje tyle owsa ile potrzebuje (pytanie tylko czy aby napewno zasilatornia wie ile mu potrzeba ) za w pasywnym komp dostaje stala dawke pradu przez co jego pradozernosc jest wyzsza" zgrywasz sie czy az tak trudno to zakumac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ent ma większe wachania na Chieftecu 420W, dlatego napisałem że mój mode jest lepszy :D :P 1377658[/snapback] wiesz ent chiefa uzywa juz od jakiegos czasu jesli i Twoj zasilator nie jest nowy to powinienes sie cieszyc bo napiecia tragiczne nie sa. Jednak jesli kupiles nowy zasilacz wraz ze sprzetem z sigu to zadna rewelacja o tym ze on jest wporzo mozesz powiedziec po paru tygodniach/m-cach uzytkowania wtedy zazwyczaj wylazi cale "ja" zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...