Skocz do zawartości
sn4ke

[monitor]zniekształcenie Obrazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj z samego rana było jeszcze wszystko OK, pozniej wylaczylem sam monitor i polozylem sie spać, a komputera nie wylanczalem bo sciagalem pliki z internetu, Pozniej gdy wstalem i wlaczylem monitor zobaczylem znieksztalcony obraz, pomyslalem hmmm.. zdarza sie ale po kilku chwilach uświadomiłem że to nie wina ustawień, Obrazu zawija się w pionie na samej górze i żadne ustawienia w menu monitora ani z odświerzaniem i zmianą rozdzielczości obraz nie daje :(

Ktoś wie co się stało ? Monitor to : Miro A17NF96 17" i ma nie całe 3 lata. Karta Grafiki: ATI Radeon 9200 128MB.

Edytowane przez sn4ke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrazu zawija się w pionie na samej górze

1371607[/snapback]

na tym moja wyobraznia sie konczy :wink: a na powaznie :arrow: kabel nie przebiega w poblizu kolumn badz urzadzen mogacych generowac zaklucenia? wejscia na karcie sa w porzadku? w monitorze rowniez? byl kilka razy walkowany temat znieksztalcenia obrazu wiec mozesz pogrzebac troche :wink:

na wlasna odpowiedzialnosc: zdziel go z otwartej to moze sie wyprostuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zdzieliłem i nie pomogło ;]

Zaraz podłacze inny monitor i zobacze czy to aby napewno wina monitora.

PS. Tak to wina monitora. Najprawdopodobniej to jakiś zimny lut albo jakiś transystor, bo wątpie aby kineskop poszedł.

Edytowane przez sn4ke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi