Skocz do zawartości
Paszczu

Integracja Service Packa - Tym Razem Win2k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wczoraj w wolnej chwili postanowiłem powalczyć i zrobić dla kumpla płytkę z Win2000 Pro zintegrowaną z SP4. Zintegrowałem wszystko AutoStreamerem, wypaliłem na próbę na CD-RW ww. płytkę razem z 'bootsektorem' z pakietu z programem napisanego przez sgj (wiem, wiem... ale pozostańmy przy tym że płyta była nie...bootowalna). Płytka zabootowała się, ale przy teście u kolegi instalator nadal nie widzi pełnego rozmiaru dysku.

klik

U mnie identycznie. Dziwna sprawa, bo podobno obsługę dysków większych od 137GB załatwiał już SP3.

Teraz pytania:

1. Czy tak powinno być, a jeżeli nie to dlaczego tak się dzieje?

2. Gdzie mogę się dowiedzieć jakie jeszcze aktualizacje krytyczne (i nie tylko) ściągnąć i integrować z płytką instalacyjną z SP4 ? Wiem że było ich ok. 20, ale listy nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Win2000 od sp3 dopiero po dodaniu wpisu do rejestru powinien widziec cały dysk, podobno nie zawsze działa.

Co do aktualizacji po sp4 to najlepiej zainstalować system i wejsc na WU. Przy większości aktualizacji są linki do dadatkowych informacj,i gdzie można je również sciągnąc. Jeżeli sie nie da normalnie sciągnąc(są takie) to można przechwycić je w trakcie instalacji z WU).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E no to lipa, myślałem że będzie podobnie jak z SP2 do XP (dysk będzie w całości widziany przez instalator), przecież nie dodam wpisu do rejestru którego jeszcze nie ma :wink:

Niemniej dzięki za odpowiedzi, pozostanę tylko przy SP4, przecież nie będę instalował systemu tylko po to, żeby zobaczyć jakie łaty mam ściągać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi