baq4 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam , planuję właśnie zakup zestawu głóśników 5.1 do komputera. Pod uwagę biorę dwa konkretne modele; Creative MegaWorks THX550 5.1 http://www.ram.net.pl/product_info.php?cPa...d7967d3d17c927c oraz KODA AM 933 5.1 http://www.agdrtv.com/zestawy_kolumn/koda_am_933.php Czy może ktoś słuchał tych zestawów ? Prosiłbym o opinie, lub rade, być może jakiś innny zestaw? Pozdroofka, Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez baq4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 mam zestaw koda(tylko inny niz w tym linku co podales ) i gra to przyzwoicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 poczytaj chocby tutaj w komentach -> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5131 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 w sumie za 1000 zł nie kupowal bym jakis creative , tylko do ciulal do 1500 i kupil Koda f51f/c/s + sw-850 i napewno jakies smieszne creativy wciagnie nosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_LOVE_BANANS Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 w sumie za 1000 zł nie kupowal bym jakis creative , tylko do ciulal do 1500 i kupil Koda f51f/c/s + sw-850 i napewno jakies smieszne creativy wciagnie nosem 1373895[/snapback] Takim sposobem to dojdziemy do 5000zł :lol: Creative'ów nie bierz pod żadnym pozorem, te kody będą grały lepiej, mimo iż ich nie słyszałem to jestem w 100% przekonany że tak będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam d. Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Wszystko zalezy od ustawienia - jesli na biurko i niewielka przestrzen only creative - jesli masz w miarę duzy pokoik i chcesz sobie rozstawić kolumny po pokoju - tu raczej wygrywa Koda - ale moimo wszystko podchodziłbym do niej sceptyczne. Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do sklepu audio i posłuchasz sobie tej kody i jak by była taka możliwość to i creativa. Uszy cie nie oszukają wybierzesz wtedy ten zestaw który ci sie bardziej spobodoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_LOVE_BANANS Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Oooooo właśnie, napisz jaki masz pokój !! A ja ci drogi Adamie gwarantuję nawet bez odsłuchu KODY wiem że będzie ona o niebo lepiej grała ;) Gigaworksy słyszałem i opinia o produktach Creative się potwierdziła - jeszcze nigdy niczego dobrego nie zrobili. Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez I_LOVE_BANANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam d. Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Oooooo właśnie, napisz jaki masz pokój !! A ja ci drogi Adamie gwarantuję nawet bez odsłuchu KODY wiem że będzie ona o niebo lepiej grała ;) Gigaworksy słyszałem i opinia o produktach Creative się potwierdziła - jeszcze nigdy niczego dobrego nie zrobili. 1384319[/snapback] wiesz dzwiek jest rzeczą gustu - i tego nalezy sie trzymać - owszem sa systemy lepiej grające lub gorzej - ale zawsze jest to opinia innych - prasy kolegów - uzytkownikow - wyboru powinno sie dokonywać - samemu - i to jest podstawowa rzecz- owszem mozna wskazać -komuś drogę poszukiwan - ale wybór zawsze nalezy poprzedzić ODSŁUCHEM i na podstawie tego co sie słyszy. Co do Kody - owszem za te piniadze zesatwy nie są złe - Koda ma dobrą prasę w Polsce (magazyn Hi-Fi i muzyka w szczegolności). Na mnie te tanie zestawy wrażenia pozytywnego nie zrobiły. Sam uzywam do kompa i-trigue bodajze model 3300 i jestem z nich naprawde zadowolny. Do słuchania muzy mam Exposure 2010 wraz z Harbeth HLPE3 a do oglądania filmów mam zamiar kupić dobre markowe słuchawki - ponieważ jest to najtańszy koszt uzyskanie swietnego dzwieku w kinie i grach akcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baq4 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Dzięki za opinie, pokój ma ok. 16 m2, głośniczki są mi potrzebne tylko do kompa ( troche grania + filmy ). Sprzęt audio posiadam, że tak powiem niezależnie ( NAD + Tannoy ). Cóż poczytałem co nieco na sieci, odsłuchałem creativa, co do kody to prawie niewykonalne. Brzmienie creativa wydało mi sie nieco zbyt sztuczne i techniczne. Więc chyba w ciemno kupię kode. Wrażenia oczywiście opisze. Pozdroofka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baq4 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam, nareszcie doczekałem się głośniczków. Podłączenie bez problemu, karta SB Audigy 2 ZS. Zestaw gra idealnie, poza subwooferem który gra bardzo cicho, i tu przyczyną jest chyba zbyt słaby sygnał podawany z karty, bowiem test szumu jest ledwie słyszalny. Głośnik centralny gra bez zastrzeżeń. Na razie na sterach creativa, ale sprawdze jescze jak będzie na kx. Generalnie koda godna jest polecenia, i w tej cenie chyba trudniej kupic cos lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...