ego Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam a wiec mam nastepujacy problem :] Moj sprzed jak narazie to AMD Athlon XP 2000 + Thorton b 1,6V 512 DDR 400 mhz King Stone Dysk 30 GB Segate 5200 rpm Radeon 9600 325/400@400/524 Płyta Główna Asrcock k7vt4a+ 1 CD-RW samsunga karta sieciowa Codagena 350W i SPI 135W (Codagen zasila tylko glowna reszte bierze SPI) i to by było na tyle i zeby nie robic wielu tematow mam takie pytania 1.Jak Odblokowac mnoznik na mojim procku ołowkiem ? jesli sie da (jakos bez utraty gwar albo chociaz zeby bylo bez dodatkowych kosztów) Proc ma 40 C w stresie 2. Czy poniższe Napiecia sa Dobre? tzn bezpieczne Właściwości czujnika Wentylatory Procesor 3771 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.58 V Napięcie pomocnicze procesora 0.03 V +3.3 V 3.26 V +5 V 4.84 V +12 V 11.25 V -12 V 0.31 V -5 V 1.59 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.80 V VBAT baterii CMOS 2.91 V 3.Czy te napiacia nie sa czasem oszukane ? i czy można by mi dać Opis jak odblokowac mnoznik ? z zdjęciami albo najlepiej napisac na gg 2428298 albo podac gg ja napisze i mi wytlumaczyc ze zdjeciami ? (szukałem jak odblokowac mnoznik znalazlem ppare tematow nie jestem ryzykantem znaczy nie bawiłem sie nigdy w takie zeczy i mam stracha) dlatego chce doklanie wiedziec co i jak zrobic zeby uniknonc dodatkowego stresu za szybkie odp z góry dzieki :] Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez ego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 -daj sobie spokoj jak sie boisz (jak cos to sobie mozna browarem pomoc ) ;) -napiecia sie mierzy miernikiem 11.25 wyglada na za malo -o odblokowaniu mnoznikow masz przylepiony topic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Dobra jestem twardy juz sie nie boje ale zeby to było łatwe :] (mozna poprosic link ?) ( poza 12 v reszta dobra ? aha i co to jest ten 12 v?) Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez ego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=57618&hl= no moze to Ci pomoze ;) btw wiedzialem ze browar pomoze ;] zawsze pomaga kiedy jest potrzebny :) Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 mógłys podac gg ? to bym pogadal z toba na on line bo tak to tylko spam.. ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Linoge : 3992040 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Mam problem robię wszystko olowkiem jak trzeba i nie wiem dlaczego nie działa :( i jeszcze jedno pytanie czy jak sie zaczne bawic mnoznikiem osiagne wiecej niz 2400 xp ? zgory thx) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ja Ci chłopie powiem tak ! daj se spokoj z odblokowywaniem mnoznikow itp. szkoda procka i w ogole. wiec tak... ja rowniez posiadam AthlonaXP 2000+ i rowniez nazwa kodowa Thorton!!! a wiesz co to zonacza? ze owe procki Thorton są na rdzeniu Bartona!!! czyli mozliwe jest odblokowanie dodatkowej pamieci Cache czyli dodatkowe 256kb!!! ale ale ale.... ja sie w to nie bawiłem... powiem Ci jeszcze ze ołowkiem nic nie zdziałasz to juz nie sa wysluzone Durony ktore moglys mazac olowkami do bolu. w tym przypadku juz trzeba sie bawic w lakierowanie w przyklejanie sreberka itp. gdzies znajdziesz dokładny opis tego. ale ale ale... moj AthlonXP 2000+ Thorton od ponad 1,5 roku chodzi na "jak orginalny" AthlonXP 2600+ czyli... 12.5x 166FSB i przy napieciu 1.65v zamiast standartowo 1.60v. Pamietam jak dzis... skaldałem sobie tego kompa to od razu z 133 wziołem na 166FSB. zrob sobie tak!!! jak co to pisz na gg 1416192 ----------- AthlonXP 2000+@2600+, MSI KT4AV, 1x256 DDR 400MHz, Geforce2 MX, WD 40GB, LG DVD, LG CD-RW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja Ci chłopie powiem tak ! daj se spokoj z odblokowywaniem mnoznikow itp. szkoda procka i w ogole. wiec tak... ja rowniez posiadam AthlonaXP 2000+ i rowniez nazwa kodowa Thorton!!! a wiesz co to zonacza? ze owe procki Thorton są na rdzeniu Bartona!!! czyli mozliwe jest odblokowanie dodatkowej pamieci Cache czyli dodatkowe 256kb!!! ale ale ale.... ja sie w to nie bawiłem... powiem Ci jeszcze ze ołowkiem nic nie zdziałasz to juz nie sa wysluzone Durony ktore moglys mazac olowkami do bolu. w tym przypadku juz trzeba sie bawic w lakierowanie w przyklejanie sreberka itp. gdzies znajdziesz dokładny opis tego. ale ale ale... moj AthlonXP 2000+ Thorton od ponad 1,5 roku chodzi na "jak orginalny" AthlonXP 2600+ czyli... 12.5x 166FSB i przy napieciu 1.65v zamiast standartowo 1.60v. Pamietam jak dzis... skaldałem sobie tego kompa to od razu z 133 wziołem na 166FSB. zrob sobie tak!!! jak co to pisz na gg 1416192 ----------- AthlonXP 2000+@2600+, MSI KT4AV, 1x256 DDR 400MHz, Geforce2 MX, WD 40GB, LG DVD, LG CD-RW. 1377132[/snapback] eh witam w klubie moj 12.5x166@1.6 ;] codzienny uzytek 1ox23o@1.87 ;] - i tak ledwie do neta i mp3 wystarcza no i moze jeszcze w jakas malo wymagajaca gre mozna zagrac ... :( max 10.5x228@1.95 ale nie stety nie stabilnie trwja prace ;] jak dobijesz do mnie daj znac ;] max z tych procow to ok 2.5-2.6g (bez plusa ;) ) co do cache nie wiele daje Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 raczej nie dam rady. plyta moja nie pozwala na wieksze napiecie niz 1.7v. ale wiem ze ten problem mozna jakos odblokowac, pozniej musze poszperac w necie i poczytac. nawet nie chce juz ruszyc komp na 10x200 i 1.7v wiec pozostałem przy 12.5x166 i 1.65v i stabilny jak skała i na tym wlasnie mi zalezy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 na tej plycie zapomnij fsb >=200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 wiem wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ale będzie BOOOOOOOOOM :D wymien najpierw zasilacz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ale będzie BOOOOOOOOOM :D wymien najpierw zasilacz ! 1380098[/snapback] albo i nie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 jesli chodzi o mnie to mam zasilacz 350W Megabajt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 jesli chodzi o mnie to mam zasilacz 350W Megabajt 1381245[/snapback] czyli jakby to powiedziec nie masz zasialcza :) taki megabajt kosztuje 40zl;] wydajnosc= -1 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 jesli chodzi o mnie to mam zasilacz 350W Megabajt 1381245[/snapback] ten zasilacz to tragedia poki masz gf2mx to jakos to chodzi ,ale jak wlozysz normalna grafe to moze byc problem choc w sumie u kumpla jakos ostatkiem sil ciagnie 2000+@2600+ i r9600 ,do tego 512mb ,HDD ,cdrw i dvdrw ,ale zaczal sie ostatnio niewlaczac i kumpel musi go zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 jak tam tragedia ciesze sie z mojego abita nie zbral :lol: nawet jak wszstko bylo down sclokowane :D po prostu nie wstal za pierwszym razem :o i ... wyzional ducha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 no bedzie trzeba wymienic zasilacz.... macie racje... niedawno testowałem u siebie grafike Radeona 9100 i wiecie co ? w grach potrafił mi sie resetowac komp :/ Wyczytalem w nece ze to problem wlasnie zasilacza bo ten 9100 jest bardzo wrazliwy na punkcie niestabilnego zasilania. ale mniejsza z tym. wlasnie wrocilem z WKU bo dostalem na dzisiaj wezwanie po odbior karty poborowej. hehehe dobry bajer i juz mnie nie wzieli do woja :))))) ide przepic kase na zasilacz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 zapomnialem ;) ----------- AthlonXP Thorton 2000+@2600+, MSI KT4AV, 1x256 DDR 400MHz, Geforce2 MX, WD 40GB, LG DVD, LG CD-RW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 aaaa i jeszcze cos zanim wyjde :) pewnie sie co niektorzy zastanawiaja czemu mam taka slaba grafike (GF2MX) ja wam powiem czemu :( mialem na poczatku w tym kompie MSI Geforce4 MX 440 128bit 64MB DDR TV-Out. no i chole** jas** niechcaco uszkodzilem pamieci na niej bo podkrecalem ja. juz nigdy wiecej nie podkrecam grafiki. no ale udalo mi sie tego GF4 sprzedac za na owe czasu dobra sumke ;) ----------- AthlonXP Thorton 2000+@2600+, MSI KT4AV, 1x256 DDR 400MHz, Geforce2 MX, WD 40GB, LG DVD, LG CD-RW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 aaaa i jeszcze cos zanim wyjde :) pewnie sie co niektorzy zastanawiaja czemu mam taka slaba grafike (GF2MX) ja wam powiem czemu :( mialem na poczatku w tym kompie MSI Geforce4 MX 440 128bit 64MB DDR TV-Out. no i chole** jas** niechcaco uszkodzilem pamieci na niej bo podkrecalem ja. juz nigdy wiecej nie podkrecam grafiki. no ale udalo mi sie tego GF4 sprzedac za na owe czasu dobra sumke ;) 1382636[/snapback] Wzruszyła mnie Twoja historia ;] Naprawdę to jaką masz grafę to Twoja sprawia i nie musisz się spowiadać z tego na Forum :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...