Goofi Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, Czytam to forum od jakis 2 miesiecy, kompletuje WC (z przerwa na przeprowadzke) i zauwazylem, ze ostatnio pojawila sie moda ma bloczki z dwoma kroccami. Z tego co mozna wyczytac w artykulach w sieci, to 3 krocce czesto wcale nie sa lepsze od 2 kroccy a komplikuja uklad, bo trzeba stosowac trojniki. A co polecicie gdy w ukladzie maja byc 3 bloki? polaczyc szerogowo wszystkie dajac blok na CPU z dwoma czy jednak zastosowac blok z trzema i na koncu trojnik? Tak wacham sie teraz miedzy X3M z trzema i Frost 2 Slim z dwoma. Tylko niestety x3m-a jakos nie widze w mcs-ie i chyba bylby problem z zakupem a jak jest, to troche drogo, za to Frost 2 Slim jeszcze jest promocyjnie za 99 PLN :D Jako alternatywa 3 kroccowego X3M-a, to powaznie mysle o Spiderku Extreme z bloki.pl z plexyglasowym topem i tu mnie ciekawi jego efektywnosc w porownywaniu do tego z miedzienym topem bo w 2 albo 3 testach jakie wydzialem byly wystawione tylko te z miedzieny :cry: Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Goofi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 BYŁO! poszukaj raczej lepiej polaczyc szeregowo - nie ma wtedy problemu z roznymi oporami blokow puszczonych rownolegle i wogole jest latwiej i ladniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Ja bym bral z 2 kruccami i laczyl szeregowo. NBi GPU nie potrzebuja takiego wielkiego przeplywu moim zdaniem. A co do Spidera, to tez raczej w wiekszosci testow widizalem tego z miedzianym topem. Sam mam tego z pleksa i nie nazekam, chociaz nie mam porownania do innych blokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Ja mam Uriela fabrycznie przystosowany do 3 krućcy, przez jakiś ponad rok miałem 3 króćce, ostatnio zaczopowałem środkowy i puściłem wode przez 2 krućce i różnicy w temperaturach nie widze żadnej. Może jest jakaś minimalna na korzyść 3 krućcy ale raczej niewidoczna. Jak zauważyłeś 3 krućce dość znacznie komplikują cały ukłąd i czasami jest problem jak połączyć wyjścia z bloku bu węze się nie zaginały. Osobiście jestem już za 2 krućcami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 ortografia sie kłania Panowie ;) też za 2 krÓćcami, tak jak było, łatweij i ładniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 ja akurat wole 3 bo mi toelegancko rozdziela wode na GPU i NB(hdd)... ale jakbym mial 1-2 bloki to 2 krocce praktyczniejsze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...