Skocz do zawartości
dawid_e30

Prosze O Porade W Sprawie Podzespolow Do Kompa ;)

Rekomendowane odpowiedzi

czesc mam do przeznaczenia pewna sume..na kompa...2 tys....

podam wam jakie...znalalem czesci...mam pewne wachania..co to..2 rzeczy mianowicie plyty glownej...i karty grafiki...nie chce wtopic...a tez...nie mam kasy na..bog wie co

wiec zaczynajac

Procek - AMD Athlon 64 3000+ s939 oem

Ramy - DDR Kingston 512MB DDR-400 CL 3.0

no i tu zaczynaja sie schody

bo chce miec..porzadna plyte zawsze mielm MSI i sie cieszylem

teraz rzuce pare plyt ktore mnie ciekawi :)

Abit AN8

Abit AX8 3rd Eye

Asus A8N-E nForce4 Ultra PCIex

szczgolnei zwrocilem uwage na

DFI Lan Party UT NF4 Ultra-D

i na

Microstar K8N Neo4 Platinum tylko tu mnei cena szokuje :)

a taka karte grafiki chce miec

Asus EAX600PRO Radeon X600PRO 128MB DDR TV DVI

Pamietajcie ze mam 2 tys zl :) i na to chce wydac kase....hehe i jeszcze obudowe..czyli ...na sprzet mam.. 1850 zl ;)

nie liczcie hdd i innych napedow bo to mam :)

prosze was o rade;) bo naprawde sie nei znam :)

a i ps... jeszcze cooler jakis ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta jakas wybitna nie jest, ale cudow za taka kase nie bedzie przeciez :) Za to ja na Twoim miejscu skusilbm sie na plyte glowna z DFI- droga, to prawda, ale raczej warta swojej ceny. Piszesz, ze masz reszte, a masz jakis dobry zasilacz do tego juz?

Zreszta tego typu pytan, jesli chodzi o sprzet za 2 tys zl jest akurat duzo na forum, wiec czy chociaz sprawdziles, czy tak na zywca zarejstrowales sie i od razu napisales posta? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm :D coz bede klamal..wbilem sie na zywca...wiem ze karta nie ejst zaden luksus...ale..chyba na dzisiejrze gry wystarczy...co do zasilacza...to mysle nad jakims 400 watowym wraz z obudowa... hmm a co do karty graficznej..sugerujac sie cenami tweaka..co byscie polecali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sempron to bez sensu teraz! Malo przyszlosciowe, a napewno bedzie duzo trudniej w razie czego go opchnac niz cos na s. 939.

Jesli chodzi o o zasilacz razem z obudowa, to kiepskie rozwiazanie. Jesli to bedzie jakas najzwyklejsza obudowa, to mozesz sie przejechac i dostac lipny zasilacz.

A co do grafy, to za kare sobie poszukaj, ze sie "wbiles na zywca" :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na obudowe musisz policzyc chyba troszeczke wiecej ... przynajmniej 200zl zeby jakiegos modecoma z zasilaczem rozsadnym kupic...

Takiego sprzetu nie uciagnie ci zwykly codegen 300W...

tracer 350W to troszeczke loteria i ja osobiscie nie ryzykowalbym...

co do plyty glownej to abit AN8 jest OK... ewentualnie za ok 590 zl mozesz kupic MSI K8N Neo4 Platinum /nForce4 Ultra /PCIex /S 939 albo ASUS A8N-SLI /nForce4 SLI/ A64 S 939/PCIex za ok 550zl...

ram 512 kingstone bedzie dobrym wyborem na 400MHz pojdzie na cl2.5 pewnie jezeli bedzie na infineonach albo anaya

procek 3000+ oem tez ok do tego pentagram jakis coolerek

co do grafy zamiast tego x600pro lepiej zwykle GF6600 i podkrecic np Gigabyte Geforce 6600 128MB za 465zl...

albo GALAXY GeForce 6600 128MB za 430zl

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi