Skocz do zawartości
Panek

Kxprojekt I Mikrofon

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że było wałkowane ale nadal tego nie rozumiem. Na stronie http://kb.kxproject.lugosoft.com/guide/setup-mic.html sa ustawienia jak podlaczyc nicka. Ale! Jest jest jedno ale. Jak tylko wybieram w ustawieniach AC97 jako zróło wejścia mikrofon to odrazu mam pogłos (nawet jak jest wyłączony poniżej, co ciekawe przełączanie min boost daje efekt, co jest jednoznaczne z włączeniem, ciekawe). Jak dokoncze ustawiac tak jak radzili to moge nagrywać, ale ciagle sie słysze w głośnikach. Jak to wyłączyć? Trzeba zrobić swój własny config? Probowałem ustawien zaproponowanych tu na forum (wielki topic do ustawien foobar i kxproject, za wielki zeby go normalnie przeczytac) ale one nie dzialają, ani ta na 4.1 ani na nicka. Z ustawien standartowych jestem zadowolony, tylko ten poglos szalony. Help. :mur:

Jeśli była gdzieś odpowiedz to prosze o linka, wybaczcie ale nie miałem siły przeglądać 30 stron topiku aby sie dowiedzieć jak wyciągnąć 8 poty z SB a nic jak wyłączyć pogłos w nicku.

Edytowane przez Panek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.w celu nagrywania wystarczy w ac 97 wybrac mikrofon w sekcji nagrywania odpowiednio ac 97 ustawić.u mnie to działa,no w extremalnym przypadku zrobić prosty konfig (zależy do czego ma służyć mikrofon) wtyczka src i wybrać mic+stereo vol+epilog k1lt(dla sb live).w celu mixowania lub ASIO można oczywiscie to rozbudować.Swoją drogą dsp powinny być różne do różnych zastosowań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomoglo nawet ustawienie tak jak mówiłeś. Ściągnołem nowe kx ver beta i troche sie polepszylo (włacznik mikrofonu działa wkońcu poprawnie) ale wystarczy że go włącze a już słysze piski w głośnikach. Nie powiem żeby była to komfortowa praca. Jak to cholerstwo wyłączyć? Czy nie da sie tego zrobić w kx? (podobno da sie wszystko :? ). Może to egzotyka mojego sprzetu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu nie mam slow .

andrewthx nie do konca :) .

PO pierwsze wtyczke src ustawiasz na mikrofon i podlaczasz ja centralnie Epiloga badz w Kxlt (i podlaczasz do wejsc ktore sluza do nagrywania, czyli Rec L R w Epilogu i WinMM Rec w Kxlt ) . Wtedy masz sam sygnal tlyko na wyjscie ( nie bedzie go slychac w glosnikach )

Tak wyglada samo polaczenie mikrofonu, dzieki ktoremu na kxach mozna grac w gry i rozmawiac w komunikatorach .

Plugin src ustawiony na mikrofon i podlaczony do epiloga do wejsc Rec L i Rec R, ktore sa nazwane jak myszka na nie najedziesz )

http://xanek.webpl.org/ble.JPG

Pozatym skad mam wiedziec jaka masz karte dzwiekowa z fusow mam sie dowiadywac ??? . Jaka masz wersje kxow .

A na koniec jakiego nicka ?? chyba mica .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale niestety nie umiem sie pochytac w tych poradach po prostu nie wiem o co chodzi.

u mnie nie dziala mikrofon na skype - sterowniki kxproject Wersja: 5, 10, 00, 3537 - debug

karta dzwiekowa - sb audigy

z gory dzieki za wytlumaczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu nie mam slow  .

andrewthx nie do konca :) .

PO pierwsze wtyczke src ustawiasz na mikrofon i podlaczasz ja centralnie Epiloga badz w Kxlt (i podlaczasz do wejsc ktore sluza do nagrywania, czyli Rec L R w Epilogu i WinMM Rec w Kxlt ) . Wtedy masz sam sygnal tlyko na wyjscie ( nie bedzie go slychac w glosnikach )

Tak wyglada samo polaczenie mikrofonu, dzieki ktoremu na kxach mozna grac w gry i rozmawiac w komunikatorach .

Plugin src ustawiony na mikrofon i podlaczony do epiloga do wejsc Rec L i Rec R, ktore sa nazwane jak myszka na nie najedziesz )

1373312[/snapback]

ok zrobilem jak napisales i nic -tzn dzwiek sie nagrywa z mikrofonu ale slysze go caly czas - w trakcie mowienia przez skypa slysze w sluchawkach moj glos - nie chce zeby tak bylo!! DSP ustawilem tak jak mowiles i nic to nir dalo..czy w kx da sie dobrze ustawic mikrofon???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi