Skocz do zawartości
down_load:)

Mam Problem Z Włączeniem Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Problem przedstawai sie tak: W 90% przypadków, kiedy włączam kompa zapalają się wszystkie 4 lapmki na klawiaturze i zamiast zgasnąć potem, tak żeby świeciła się tylko POWER, one świecą dalej i koputer nie wykonuje żadnego bootowania, zostaje ciemny ekran po testach sprzętu i po piknięci, że jest ok.

Czasami zapalają się tylko POWER i NUM LOCK, i wtedy sytuacja się powtarza.

Ale czasami pali się tylko POWER, ale też nic. Też ciemny ekran i brak reackcji jakiejkolwiek.

Muszę wyłączać listwę, włączać ponownie, żeby lampki zgasły i tak po 5 - 15 razy aż łaskawie włączy się tak, że system się włączy.

Myśle, że to może być wina klawiatury..to wygląda jak jakieś spięcie, albo coś podobnego. Może ktoś ma lub miał podobną sytuacje, albo po prostu wie co jest grane, bo nie chce od razu kupować klawiatury jak może to coś innego zawadza.

KT3 Ultra 2, ATHLON 1800 XP, Western Digital 80GB, klawiatura....bez firmy, ale poprowadzona przez przejściówkę, ze starego jacka na PS2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem mam może od miesiąca.....niewiele zmieniałem, w sumie jedyną rzecz zmieniłem, może to o to chodzić, bo to sie potrafi wiązać ze sobą. Podłączyłem HDD+CD-rom, CD-RW + DVD-rom. na dwóch tasiemkach

Zasilacz mam....nie wiem jaki, nie chce mi sie rozparcelowywać, ale jakiś standard dołączany do CODEGENA Midi Tower jakiegos (5210) nie pamiętam:/ sprzed 2 lat....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi