down_load:) Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Problem przedstawai sie tak: W 90% przypadków, kiedy włączam kompa zapalają się wszystkie 4 lapmki na klawiaturze i zamiast zgasnąć potem, tak żeby świeciła się tylko POWER, one świecą dalej i koputer nie wykonuje żadnego bootowania, zostaje ciemny ekran po testach sprzętu i po piknięci, że jest ok. Czasami zapalają się tylko POWER i NUM LOCK, i wtedy sytuacja się powtarza. Ale czasami pali się tylko POWER, ale też nic. Też ciemny ekran i brak reackcji jakiejkolwiek. Muszę wyłączać listwę, włączać ponownie, żeby lampki zgasły i tak po 5 - 15 razy aż łaskawie włączy się tak, że system się włączy. Myśle, że to może być wina klawiatury..to wygląda jak jakieś spięcie, albo coś podobnego. Może ktoś ma lub miał podobną sytuacje, albo po prostu wie co jest grane, bo nie chce od razu kupować klawiatury jak może to coś innego zawadza. KT3 Ultra 2, ATHLON 1800 XP, Western Digital 80GB, klawiatura....bez firmy, ale poprowadzona przez przejściówkę, ze starego jacka na PS2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 nie musisz od razu kupowac klawiatury, mozesz od kogos pozyczyc lub sprawdz w kogos jak komp dziala na tej klawiaturce. Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 a zmieniałes cos moze ostatnio w swojej konfiguracji kompa? wymiana cześci ? od kiedy masz taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
down_load:) Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Problem mam może od miesiąca.....niewiele zmieniałem, w sumie jedyną rzecz zmieniłem, może to o to chodzić, bo to sie potrafi wiązać ze sobą. Podłączyłem HDD+CD-rom, CD-RW + DVD-rom. na dwóch tasiemkach Zasilacz mam....nie wiem jaki, nie chce mi sie rozparcelowywać, ale jakiś standard dołączany do CODEGENA Midi Tower jakiegos (5210) nie pamiętam:/ sprzed 2 lat.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No to zasilacz do du.... odłącz Cd-rom od HDD Sprawdz klawiature Sprawdz napiecia w zasilaczu Swoja droga to nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...