Skocz do zawartości
rtomkow

Zewnętrzna Nagrywarka Dvd Usb 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

:) Witam! No więc kolega posiada Noteboka z USB 1.1 oraz Nagrywarkę LiteOna DVD w zewnętrznej obudowie z kontrolerem USB 2.0 , po podłączeniu działa oczywiście prawidłowo przy odtwarzaniu natomiast przy nagrywaniu płyty dvd np. z prędkością x4 zamiast około 13min tak jak w przypadku Stacj.PC z USB 2.0 to nagrywa około 45min. Wytłumaczyłem mu, że to normalne bo nie posiada w swoim noteboku USB 2.0 i musi ewentualnie dokupić takie na karcie PCMCIA, TYLKO CZY TO WYSTARCZY? Wiem jak wyglądają problemy w stacjonarnym PC (DMA itp.) Czy faktycznie wystarczy tylko taka karta i czy dysk mu nadąży podawać do tej nagrywarki, o dysku wiem tylko, że ma 20GB.

Dziękuję z góry za odowiedzi. Pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to wystarczy... kontroler USB 2.0 na PCMCIA bedzie najleszym rozwiazaniem. Skad ty wytrzasnales niby te problemy z DMA, moze i byly, ale w czasach PII 400 MHz ;)

1373100[/snapback]

Z tym Dma to pytałem się na wyrost bo zupełnie nie wiem nic na temat Noteboków, a niechciałbym kolegi zrobić na szaro naciągając na koszt zakupienia tej karty bo i tak go ktoś naciągnął nieżle na tą nagrywarkę.

Dzięki i Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi