rtomkow Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 :) Witam! No więc kolega posiada Noteboka z USB 1.1 oraz Nagrywarkę LiteOna DVD w zewnętrznej obudowie z kontrolerem USB 2.0 , po podłączeniu działa oczywiście prawidłowo przy odtwarzaniu natomiast przy nagrywaniu płyty dvd np. z prędkością x4 zamiast około 13min tak jak w przypadku Stacj.PC z USB 2.0 to nagrywa około 45min. Wytłumaczyłem mu, że to normalne bo nie posiada w swoim noteboku USB 2.0 i musi ewentualnie dokupić takie na karcie PCMCIA, TYLKO CZY TO WYSTARCZY? Wiem jak wyglądają problemy w stacjonarnym PC (DMA itp.) Czy faktycznie wystarczy tylko taka karta i czy dysk mu nadąży podawać do tej nagrywarki, o dysku wiem tylko, że ma 20GB. Dziękuję z góry za odowiedzi. Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Tak to wystarczy... kontroler USB 2.0 na PCMCIA bedzie najleszym rozwiazaniem. Skad ty wytrzasnales niby te problemy z DMA, moze i byly, ale w czasach PII 400 MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomkow Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Tak to wystarczy... kontroler USB 2.0 na PCMCIA bedzie najleszym rozwiazaniem. Skad ty wytrzasnales niby te problemy z DMA, moze i byly, ale w czasach PII 400 MHz ;) 1373100[/snapback] Z tym Dma to pytałem się na wyrost bo zupełnie nie wiem nic na temat Noteboków, a niechciałbym kolegi zrobić na szaro naciągając na koszt zakupienia tej karty bo i tak go ktoś naciągnął nieżle na tą nagrywarkę. Dzięki i Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...