Skocz do zawartości
statekx

Mam Pentagram Ale Dalej Ciepło:/

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem a mianowicie chodzi o temperature na procku. Mialem temp na Idle jakies 60º a w stresie dochodzilo nawet do 70º.Kupilem sobie pentagrama qc-80cu i myslalem ze zalatwi problem. Nie powiem ze nie zalatwil bo temperatura spadla o jakies 10-11º czyli na Idle mam jakies 49-50º a w stresie 58-60º. Troche za cieplo chyba nie uwzacie?

Mam athlona xp 2000+ bez o/c na plycie matsonic ms8167c.

W czym moze byc problem? mi wydaje sie ze to albo plyta albo moze pasty za malo nakladam ale watpie ze przez glupia paste trace 10º

W sumie to nie przeszkadza mi ta temperatura bo kompek chodzi elegancko.Ale widzialem na testach ze mozna miec 40º na Idle a w stresie 50 gora 55º.

W czym problem?

Acha na budzie nie mam zadnego wiatraka.jedyne co sie w srodku kreci to tylko pentragram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha na budzie nie mam zadnego wiatraka.jedyne co sie w srodku kreci to tylko pentragram.

1372715[/snapback]

No i by się przydał jeden taki co wyrzuca te ciepłe powietrze z budy :)

Jezeli masz możliwośc to zainstaluj pod zasilaczem, jakis wolny wentyl, lub taki z czujnikiem temp. np Arctic Pro TC.

temperatura ci spadnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedlugo biore sie za montowanie. Chcialem jeszcze powiedziec bo ktos kiedys napisal ze im mniej pasty sie nawali tym lepiej. To nie jest prawda bo wczoraj zdjalem wentyl posmarowalem troche lepiej i spadlo mi 2-3 stopnie :) Nie mowie tez zeby tam klasc bog wie ile tego, ale na pewno nie jakas tam przezroczysta ilosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra pasta to jest podstawa, miedzy zwykla silikonowa jaka daja pentagramami a artcikiem czy innymi dobrymi moze byc kilkanascie stopni roznicy, wyczysc dokladnie proca i pentagrama ze starej pasty i jak masz naloz jkiejs pozadnej

i jak wczesniej wspomniane zrob przeciag w obudowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedlugo biore sie za montowanie. Chcialem jeszcze powiedziec bo ktos kiedys napisal ze im mniej pasty sie nawali tym lepiej. To nie jest prawda bo wczoraj zdjalem wentyl posmarowalem troche lepiej i spadlo mi 2-3 stopnie :) Nie mowie tez zeby tam klasc bog wie ile tego, ale na pewno nie jakas tam przezroczysta ilosc.

1375390[/snapback]

tak, jesli podstawka jest szorstka, to wieksza ilosc pasty jest wskazana, gdyz wypelnia nierownosci i przesyla temp do radiatorka, co zreszta jest jej zadaniem

ale gdy masz spod wyszlifowany na lusterko to zaduza ilosc pasty powoduje przyhamowanie przesyłu temp, ale sa to w wiekszosci przypadki ostrego i B precyzyjnego O/C

a spadek twojego 2-3 st....w pokoju mogles miec chlodniej, zdmuchnoles troszke kurzu z radiatorka etc.

u mnie sprawdza sie : im mniej tym lepiej -> 10st w dol (cienko pasta, odkurzenie)

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi