AbsoluT Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Podkrecilem mojedo durnia na 977 a teraz zamalowałem mostki l7 w ten sposób mam teraz wyższe napięcie?? 1. pytanie, jakie powinno być napięcie na 5V, jaka jest granica błędu, bo po zmianie vcore wzrosło i 5v, ale niestety mierzyłem programamem et4? 2. pytanie czy zmienilo sie cos z pokazywaniem temperatur na GA-7N400E-L, czy na pewno wszystkie te płyty zawyzają, mam aktualnie bios f10?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 jak nie zmierzysz termometrem to sie nie dowiesz jaka masz temperature co do granicy napiec faq !!!5V+/-5% i napiecia mierzy sie miernikiem inaczej cos takiego jest nie wiele warte .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbsoluT Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 No więc na termo-dotyk jest ciepły, moze nawet goracy ale można bez problemu trzymac reke na nim przy temperaturze jaka pokazuje et 4 - 64*C, wiec chyba zawyza. A jaka powinna być maks temperatura nb, bo u mnie jest 42?? CZy to tez jest zawyżane?? Są jakies objawy gdy prockowi jest juz za ciepło, prócz resetów , bo tego jak na razie nie ma u mnie i prime przeszedł juz pare testów na 1042 MHz przy Vcore 2v. Nadal kieruje pytanie do kogos z ta płyta czy jest jakis sposob na obnizenie zawyzanych temperatur. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 jak masz mbm tam jest opcja kalibracji czujnikow temp cooler moze byc nie adekwatna do temp cpu powody - ograniczona przewodnosc cieplna na styku opor cieplny ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...