maateq Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam, Mam zamiar stać się szczęśliwym (oby) posiadaczem karty graficznej Radeon X800 XL HIS 256 MB DVI + TV PCI-E IceQ II Turbo, niestety mój obecny "sprzęcior" na ten czas jest dośc archaiczny, co pociąga za soba konieczność wymiany płyty głównej i procka. I tu moje pytranie: Jaka płyta gł. będzie najlepsza pod tą kartę ( oczywiście w gre wchodzą tylko te z portem PCI-E X16 ) wiadomo, że można kupić Abita AN8 Fata1ity i po kłopocie, ale troche szkoda mi niecałych 800zł na płyte. Upatrzyłem sobie Asusa A8V-E Deluxe Via K8T890 (PCI-E). czy to dobry wybór ? A może macie jakieś propozycje w przedziale do 600zł ? A teraz 2. częśc postu: Warto kupować Athlona 64 ? np. 3000+ ? Chyba będe zmuszony, bo płyty na Socket A nie mają portu PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 1) ja tam jestem fanem nforce - ale to subniektywne zdanie 2) jest gdzieś toppic na forum gdzie w porównaniu (gierki) A64 wypada lepiej niż P4 hT 3) bałdzo dobry wybór karty - jestem zazrdosny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maateq Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Ad. 3 :D Cóż, można powiedzieć, że jestem niejako zmuszony. Mój doskonały GeForce4MX440 troche sobie nie radzi z obsługą Dx 9.0 :D i innych "bajerów" W każdym razie thx. Pozrd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 jak chcesz wydac nie za duzo kaski a miec super sprzecik to polecam ASUS'a A8N-SLI /nForce4 SLI/ A64 S 939/PCIex ok 550zl kosztuje... bedziesz mial szanse w przyszlosci przesiasc sie na cos z SLI i bardzo fajna plytka... ewentualnie w podobnej cenie MSI K8N Neo4 Platinum /nForce4 Ultra /PCIex /S 939 do tego wiadomo jakis AMD64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...