Skocz do zawartości
nalepas

Cpu-z Cos Nei Tak>?

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa wyglada tak:

mam plyte asus A7v8x-x i po podkreceniu proca na staym biosie w programie i podczas startu kompa pisalo mi athlon 2200+ czyli to co mialem...w CPU-z pisalo tez 2200+ oraz rzeczywiste taktowanie (2086Mhz po OC).

Po przeinst BIOSU na najnowszy ver.1013 wykrywa mi porca jako 2800+ podczas startu kompa i w CPU-z. czy cos jest nei tak?? wg ,mnei powinno byc caby czas 2200+ z aktualna czestotliwoscia a nie 2800+ - przeciez to inny procek...!!!

jak zmienie na inna czestot. pracy to tez mi zmienia nazwe..np. 2400+ , 2600+...

tco jest grane...przeciez w screenach widzialem OC procki z nazwa oryginalna proca!!!

prosze o komentarz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa wyglada tak:

mam plyte asus A7v8x-x i po podkreceniu proca na staym biosie w programie i podczas startu kompa pisalo mi athlon 2200+ czyli to co mialem...w CPU-z pisalo tez 2200+ oraz rzeczywiste taktowanie (2086Mhz po OC).

Po przeinst BIOSU na najnowszy ver.1013 wykrywa mi porca jako 2800+ podczas startu kompa i w CPU-z. czy cos jest nei tak?? wg ,mnei powinno byc caby czas 2200+ z aktualna czestotliwoscia a nie 2800+ - przeciez to inny procek...!!!

jak zmienie na inna czestot. pracy to tez mi zmienia nazwe..np. 2400+ , 2600+...

tco jest grane...przeciez w screenach widzialem OC procki z nazwa oryginalna proca!!!

prosze o komentarz...

1373491[/snapback]

A jak kreciles proca?rownie czestliwosci magistarli?np fsb 166 na 200 czy nie np fsb 166 na 185.Jezeli nie krecisz o rowne wartosci to moze ci wykrywac inaczej proca.Aha 2 rozne biosy na tych samych ustawieniach wykrywaja inaczej?

-----------------------------------------------------------------------------------------

duron 1600@2100 mhz(12x 175 vcore 1,65-drut mod)ecs via kt600,2x256 twinmos ddr 400 cl 2,5@2 saphire radeon 9550 250/400@350/520,maxtor 80 gb 8 mb cache ata 133 lite0on 4815s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisales o jakiego proca chodzi, mniemam, ze o Semprona.

Wydaje mi sie, ze chodzi o to, ze miales starsza wersje biosu, ktora nie miala jeszcze obslugi sempronow i wykrywala go jako athlona xp. Sempy mimo iz maja ta sama czastotliwosc co axp sa na szynie 166 (axp 133) i maja 'lekko' zawyzone oznaczenia :] Po wgraniu tego biosa, procek jest wykrywany juz jako sempron i stad te wyzsze oznaczenie.

Taka jest moja teoria :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi