kret Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 :!: :!: jestem szczesliwym posiadaczem ATHLON 1,4 - najbardziej grzejacego sie proca i zastanawiam sie nad wykorzystaniem malego agregatu z lodowki :twisted: [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Hej krecie :D fajnie, ze dolaczyles na forum :twisted: ja bym ci na poczatek proponowal peltiera+WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Sprawdź w dokumentacji agregatu czy może pracować nonstop. O ile wiem to raczej niemoże -> więc się spali. Ja bym proponował zacząć od AC potam WC a dopiero potem FC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Po jaką cholerę Zapodałeś ten topik?? Chcesz się pochwalić?? Mów o wynikach a nie o tym co będzie :?. BTW wyżej masz topik o FC, tam się wszystkiego dowiesz. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Hej krecie :D fajnie, ze dolaczyles na forum :twisted: ja bym ci na poczatek proponowal peltiera+WC Ja nie wiem czy mu sie to będzie opłacało przy oc takiego proc to tylko pelt 170W a to jeskieś 220zł a do tego WC jakieś 400-500 (no chyba że sam pokombinuje). Ale w 400zł cięzko mu sie będzie zmieścić. W dodatku dla pelta będzie potrzebował mocnego zasilacza (osobnego) czyli dodatkowe 50-60zł (używany) to mu da jakieś 700zł no niecha nawet będzie 400 jak sie zmieści to taniej mu wyjdzie FC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Jezeli jestes poczatkujacy to daj sobie spokoj z FC, nie poradzisz sobie, nawet ja sie nie porwe na to. Dla mnie zbyteczne, ale WC to co innego, nad dobrym Watercoolerem moglbys sie zastanowic. Ja sie na razie nie zastanawiam, jak znowu zmienie kompa to pomysle tym razem na WC, ale to dopiero za jakis czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Jezeli jestes poczatkujacy to daj sobie spokoj z FC, nie poradzisz sobie, nawet ja sie nie porwe na to. Dla mnie zbyteczne, ale WC to co innego, nad dobrym Watercoolerem moglbys sie zastanowic. Ja sie na razie nie zastanawiam, jak znowu zmienie kompa to pomysle tym razem na WC, ale to dopiero za jakis czas. Nie ma to jak skromność :))))))))). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 skontaktooj sie z berkutem :P a tak btw, to antek 1.4 nie ejst najbardziej grzejacym sie procem, p4 jest rekordzista :P lepiej zroob wc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Jezeli jestes poczatkujacy to daj sobie spokoj z FC, nie poradzisz sobie, nawet ja sie nie porwe na to. Dla mnie zbyteczne, ale WC to co innego, nad dobrym Watercoolerem moglbys sie zastanowic. Ja sie na razie nie zastanawiam, jak znowu zmienie kompa to pomysle tym razem na WC, ale to dopiero za jakis czas. Nie ma to jak skromność :))))))))). hyhy, no ba :P to tera ja powiem, ze NAWET JA sie na to nie porwe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Jezeli jestes poczatkujacy to daj sobie spokoj z FC, nie poradzisz sobie, nawet ja sie nie porwe na to. Dla mnie zbyteczne, ale WC to co innego, nad dobrym Watercoolerem moglbys sie zastanowic. Ja sie na razie nie zastanawiam, jak znowu zmienie kompa to pomysle tym razem na WC, ale to dopiero za jakis czas. Nie ma to jak skromność :))))))))). Niezupelnie to mialem na mysli, nie jestem jakims tam poczatkujacym maniakiem, ale juz od paru lat staram sie zapewnic zimno moim proockom i mi wychodzi, tyle, ze na razie sie jeszcze nie przestawilem na wode a tym bardziej na freon. Na wode zamierzam w niedalekiej przyszlosci, ale to jest spiewka jaka bedzie kasa dostepna w przyszlym roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 a ja ci powiem ze , FC mnie kosztowalo narazie 100zl, berkut dal troszku wiecej bo kupowal niesamowicie mocny agregat, no ja mam agregat 155W i uper to chlodzi , przy 140W obciazenia mam -12'C wiec jest super sprawa, ale wymagana jest jakas lodowka ze sprawnym agregatem, ale i tak to chyba wyjdzie niz inwestowac z chlodzenie wodne +peltier , ja tak mialem i teraz zaluje ze wywalilem kase w bloto znaczy sie w wode Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 ja za swoj agraegat dalem qmplowi 20zl za 2 m rurki miedzianej dalem jakos 12 zl zaworki trujnik i nypelek bylo jakos 30 niepamietam juz dokladnie btw niewiecie ile moze kosztowac przyspawanie 6 nypelkow do rurek miedzianych ?? jakis gsciu na budowe z 0,5litra pospawal by mi to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Ja również nie przymierzam się do zrobienia FC. Nie dlatego, że bym nie umiał, tylko ze względu na hałas generowany przez kompresor. Lubię mieć równiez porządek na biórku i łatwy dostęp do wszystkiego w komputerze, no i pewność, że jak włącze kompa to mi będzie działał. FC jest dla totalnych maniaków o/c, którzy chcą wyciągnąć z procesora maksimum nie zwarzając na nic. Ja zastanawiam się nad FWC tzn. nad połączeniem WC z FC - a dokładnie chcę wsadzić chłodnicę do lodówki - tylko, że ta lodówka powinna pracować cicho i być w miarę mała np. wielkości samochodowej - niestety jak dotąd nie znalazłem odpowiedniej, więc zaczynam myśleć o peltierze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 a ja się na takie chłodzenie nie pisze mam WC temp. procka Durona 800 @880 bez obciążenia 27stopni a obciążony na max 36 stopni i czego jeszcze szukać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Elo ja ma takiego atlona kupilem WC 16 becybeli i temp na procku 52 Stopnie :( musze chyba kupic nagrzewnice ale nie mam teraz czasu :))) pozdrawiam MAC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Po jaką cholerę Zapodałeś ten topik?? Chcesz się pochwalić?? Mów o wynikach a nie o tym co będzie :?. BTW wyżej masz topik o FC, tam się wszystkiego dowiesz. pozdro. Ej, spokojnie - przeciez gosc jest nowy na forum! musicie od razu z geba na niego? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Hej krecie :D fajnie, ze dolaczyles na forum :twisted: ja bym ci na poczatek proponowal peltiera+WC Ja nie wiem czy mu sie to będzie opłacało przy oc takiego proc to tylko pelt 170W a to jeskieś 220zł a do tego WC jakieś 400-500 (no chyba że sam pokombinuje). Ale w 400zł cięzko mu sie będzie zmieścić. W dodatku dla pelta będzie potrzebował mocnego zasilacza (osobnego) czyli dodatkowe 50-60zł (używany) to mu da jakieś 700zł no niecha nawet będzie 400 jak sie zmieści to taniej mu wyjdzie FC. WC to mozna z chlodnica zlozyc za 200 zeta, wiec mysle ze caly zetaw udaloby sie zlozyc ( z peltem i zasilka) za 400 zeta, a jak sie uprzesz to nawet taniej :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...