Belzebub Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 kupilem proca 2400+ AIUCB i jak go wkładam do kompa to tak wykrywa go jako 1700+ no to poprawka do biosu ustawiam 133/133 komp nieodpala clear cmos wkońcu ustawiłem 112/112 wykrywało go jako 2000+ ale następny problem jak windows chce się odlic to pokazuje się czarny ekran i mruga jakaś mała kreseczka w lewym gornym rogu :( proc jest spalony czy może moja płyta głóówna go niechce przyjśc?? bo w instrukcji pisze że tylko do 2000+ ciągnie proce :( a szkoda mi by było tego procka bo jest chyba z dobrej serii :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 wlacz kompa na ustawieniach takich jak wykrywa czyli 1700 +, potestuj z pol godziny w windowsie, jezeli bedzie dzialal to dobrze ( wlacz prime do tesowania w windzie), pamieci jakie masz ? poszukaj w necie najnowszego biosu bo u mojego ojca w kompie wykrywa spokojnie 2600 + i tak chodzi stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 512mb Twinmos 400 bios mam z ocbench czy jakoś tak... prubowałem go puszczac na 1700+ i nic wziołem h/w trap(teoretycznie standard proca) i wykrywało go jako Athlona 1000MHz... a le co tam odpalam dalej kompa i dalej niedziala winda niechce sie włączyć :( mam nadzieje że niejest spalony proc :( jutro ide do kumpla do testowac na abicie nf7 może się uda :) a jak nie to zostaje mi jeszcze kumpel z epoksem 8rda3g :) MUSI SIE UDAĆ!!!!! może jakiś modzik z plytą?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 aha wersja płyty to 3.1 jak by co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam! w miejscu gdzie masz podkrecanie w biosie pod czestotliwosciami ustaw enabled i powinno dzialac mam taka sama plytke! :( Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...