Baxic Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 mam semprona 2,3 plus i nie moge odpalic go na fsb 166 mhz i dziala mi z zanizonymi wartosciami i czyta go jako athlona, a wg tomshardware.pl => http://www.tomshardware.com/motherboard/20.../kt400a-01.html chipset kt 333 ktory jest na mojej plytce (ECS k7vta3 v. 5.0) powinien obsluzyc nieoficjalnie semprona. Nie wiem, gdzie szukac biosu, bo nie wiem, z jaka literka moge sciagnac bios, przy "5.0" na kazdej stronce z biosem do tej plyty stoi jakas literka, a na swojej plycie nie znalazlem takiego oznaczenia. Help! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 z tego co kojaze to na stronie ecsa jest bios do v5.0 ciezej znalesc do v2.0 i v3.0 skoro plyta rusza z procem to nie wiem czy bios pomoze na fsb166 - w kazdym razie warto sprobowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baxic Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 z tego co kojaze to na stronie ecsa jest bios do v5.0 ciezej znalesc do v2.0 i v3.0 skoro plyta rusza z procem to nie wiem czy bios pomoze na fsb166 - w kazdym razie warto sprobowac 1374080[/snapback] plyta niestety rusza, ale tylko na fsb 133, a na stronce ecs jest bios do k7vta3 5.0, ale nie ma niczego co ruszyloby jakis procek na 166mhz, ale szukam dalej. Dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sakhar Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 http://www.ecsusa.com/downloads/k7vta3_5x.html - tu są biosy do tej płyty - ostatni to 5.0G. Ja u siebie śmigam na 166 Mhz - przestawiłem zworkę i z XP 1700 + zrobiłem 2200 + :) I to jest chyba jedyny sposób by mieć takie taktowanie bo przy próbach zmiany FSB w biosie komp nie wstawał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...