Skocz do zawartości
Szela

Boiling Point: Road To Hell

Rekomendowane odpowiedzi

A wiecie że jest w tej grze misja "przeprowadź staruszkę przez jezdnię" ?

No ba :D Siedzi chyba przy domu architekta. Jak probowalelm ja przeprowadzic pierwszy raz to przejechal ja jakis furgon. Nawet nie probowal hamowac - fajnie wtedy krzyczala hehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm niewiem czemu narzekacie? fakt mam europejska wersje gry i europejska late na giere, ale mam 1024mb ddr ram athlona xp 2500+ plyte soltka kt 600 i gf fx 5600 golden limited edition 256MB i giera praktycznie chula mia na full czyli 1024x768 w high opcjach...widzialem tu lepsze sprzety a opisy normalnie jakby to commodore bylo, giera nie zre! nie zraajcie sie ludzie bo albo niektozi jakies kijowe stery maja albo jakas wada bo mi naprawde smiga tak ok 40-50 fps non stop...nieraz tam zejdzie do 30 ale ogolnie jest kozak :) tylko fajnie by bylo jakby giera byla po polsku! zna ktos moze jakas lokalizacje ze spolszczeniem ? bardzo bym prosil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm niewiem czemu narzekacie? fakt mam europejska wersje gry i europejska late na giere, ale mam 1024mb ddr ram athlona xp 2500+ plyte soltka kt 600 i gf fx 5600 golden limited edition 256MB i giera praktycznie chula mia na full czyli 1024x768 w high opcjach...widzialem tu lepsze sprzety a opisy normalnie jakby to commodore bylo, giera nie zre! nie zraajcie sie ludzie bo albo niektozi jakies kijowe stery maja albo jakas wada bo mi naprawde smiga tak ok 40-50 fps non stop...nieraz tam zejdzie do 30 ale ogolnie jest kozak :) tylko fajnie by bylo jakby giera byla po polsku! zna ktos moze jakas lokalizacje ze spolszczeniem ? bardzo bym prosil :)

1492171[/snapback]

Zacznę od końca, Boiling Point wyjdzie w polsce pod koniec sierpnia i będzie w polskiej wersji językowej. Ja tam znam trochę angielski ale chętnie zagram w BP po polsku, musimy zaczekać do sierpnia bo innego spolszczenia nie ma i nie będzie. Teraz co do wymagań, jeżeli tak super ci ta gra chodzi to jesteś naprawdę wielki szczęściarz, może zagrać w totka albo na wyścigach konnych :D Być może masz rację że to sterowniki albo coś w tym stylu, masz dużo RAMu więc pewnie dla tego ci gierka tak ładnie chodzi, sam już nie wiem, u mnie jest lipa, na szczęście przez większość gry mam 30 fps więc da się grać. Ale teraz zostawiam na chwilę BP bo pojawiło się SA, które pod względem płynności bije na głowę BP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , dziwne , ja w BP gram na Athlon 2600xp+, 768/400ddr ram, Radeon 9600 128mb w roz. 1024x768 , w detalach high + wygladzanie itp -- jednym slowem na max. det. i gra wogule mi sie nie tnie :)

Powiedziałbym że chodzi bardzo dobrze :]

a napewno lepiej niż doom3 w ultra high -choć i tak działa przyzwoicie.

Co do samej gry to jest godna uwagi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz Adar jestesmy jednymi z nielicznych :)...kurcze szkoda nadmundo, fajnie by sie gralo po polsku, choc no w sumie niegram w to narazie, fakt jest taki ze troche poczytalem o jej kosmicznych wymaganiach i zainstalowalem gre tylko po to by zobaczyc jak smiga, duzo niewczowalem sie ale widze ze giera bedzie spoko, czeka jeszcze the chronicles of riddick (co powiecie? niby dobra giera, choc screeny niezachecaja) i te roboty :P a poki co to wpadl mi tak samo gta san andreas, a takiej grze niepozwala sie czekac, sam czekalem kolo roku takze......najpierw gta a pozniej sie pomysli :), a co do bowling pointa, mozliwe ze macie us wersje gry a patcha europejskiego, ale zeczywiscie sterowniki (w sumie to najbardziej prawdopodobnie) napisz Adar czy uzywales do gry patcha jak tak to do jakiej wersji on byl i napisz gre jaka masz,,,europejska czy amerykanska...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uzywam Patcha tzn gram na "gołej wersji" , (znajomy powiedział abym zainst. patcha bo podobno gra się tnie - ja stwierdziłem ,że nie bedę inst. patcha i sprawdzę gołą wersje ).

Gram w wersje europejską.

Co do GTA:SA kurde też bym pograł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na tym co w podpisie gra chodzi badzo ładnie - od >20 fpsów (w lesie) do 35 (w miastach). Detale na high + aa x 1 + glow (czy włączony glow wywala antyaliasa tak jak to np. w chaos theorhy jest?) . Niestety od czasu do czasu gra mieli dyskiem znacznie :/ (defrag itp zrobiony). Grafa wygląda przepięknie i chodzi płynnie w przeciwieństwie do FarCry'a (dopiero na low miałem 30 fpsów :lol: nie wiem co było powodem tego :lol: ). Wjazd w c czasie dnia do lasu - O.O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nexer

Ciekawe rzeczy opowiadasz :)

Na większości sajtów podaja że BP ma większe wymagania od FAR CRY

1 GB to minimum do w miarę płynnej gry ,do tego żeby pograć w max detalach

trza karty z 16 potokami ,takie info podaja na wielu stronach

u ciebie ładnie chodzi na Radku 9550 z 1 GB Ramu ?????

zależy co dla kogo ładnie

Co do FAR CRY to ponad rok temu grałem w Demo na Radku 9100

i w Low-Medium Detalach miałem spoko powyzej 45 fps ,

dla mnie owe 45 fps to dolna granica płynnej gry

Edytowane przez magx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak napisalem wcześniej gram na athlonie 2600, 768ram i radku 9600

i gra chodzi ELEGANCKO :) 0 zrzyn!!!!

zreszta jak farcry:) ktorego przeszedlem --> Zajebista gra

tyle ze w farcry'u jak wlaczylem antylising to pipeszyla mi sie grafika, a tutaj z atlis. dziala az milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magx2k - wiem, że się wydaje to nierealne, ale tak jest. Czytałem wiele zagranicznych for, gdzie ludzie wypowiadali się na ten temat. Mianowicie gra ma pewną niedogodność - na low detalach gra się przycina maksymalnie, a na high działa normalnie o.O

Powiem więcej - na początku miałem średnio 10-15 fpsów w lesie, 20 w mieście - catalysty 5.3 potem zmieniłem na cat'y 5.6 i pogrzebałem trochę w opcjach i ziup - zwiększenie fpsów. Kilkakrotnie gra resetowała mi ustawienia na domyślne, ale ponownie je wrzucałem, więc nie wiem co dało takiego boost'a grze - catalysty ? czy zmiana antyaliasu z 2 na 1 ?

Niestety jak wspomniałem wcześniej gra doczytuje mimo 1gb ramu dzięki czemu fpsy spadają na 20 sekund to 4-8, i potem znów płynność :|

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P1erdolicie Hipolicie :wink: .(bez urazy).W lesie podczas jazdy samochodem widziałem nawet 80fps, w mieście natomiast 35-23 minimalnie(na szczęście nie trafiła mi się ostra jatka w centrum miasta).Zmiana ustawień na niższe nie daje dużego przyrostu fps, więc gram na max (myślę o bump maping'u teksturach w wysokiej rozdzielczości, efektach cząsteczkowych, gęstości trawy i innych duperelach nie włączonych w high i medium).Mieszam w game.ini i jakoś nie mogę zwiększyć ilości klatek nie poświęcając jakości grafiki.W sprawie pliku game.ini przeszukałem trochę net ale na nic ciekawego nie trafiłem.Ten z tego tematu przeraził mnie i wywaliłem go momentalnie. Jakość generowanego obrazu jak dla mnie nie do przyjęcia a wzrost fps znikomy(takie sprawy testuje tylko w mieście bo tam mam najmniej fps).Jeśli chodzi o doczytywania to zdarzają się ale nie ma to wielkiego wpływu na rozgrywkę- podczas jazdy samochodem zazwyczaj.Rozgrzeszam ją z tego, ponieważ powodem jest ogromny teren i musi kiedyś to wszystko załadować do pamięci. :neutral:

Więc cóż... gra się bardzo przyjemnie, gra jest naprawdę świetna, wspaniała grafika(ładne teksturki, woda, dżungla, niebo i takie tam) pomimo słabszej oprawy i mniejszej ilości szczegółów we wnętrzach, fajna muzyka, cykle dnia i nocy, zmienne warunki pogodowe, arsenał i możliwości jego modyfikowania, swoboda działania, mnogośc zadań i ogromne możliwości dane nam przez twórców gry sprawiają, że jest to rodzynek pośród wydawanych teraz gier.Troszkę boję się użyć słów "najlepsza gra w jaką grałem" ze względu na ogromne jej wymagania i błędy, których jakoś nie uświadczyłem (albo nie zauważyłem), oraz zbyt krótki czas jaki jej poświęciłem ale jestem bardzo bliski tego stwierdzenia.Mogę za to spokojnie umieścić ją w pierwszej piątce bez żadnych wątpliwości.Niedociągnięcia programistów rekompensuje wszystko to co się dzieje na ekranie mojego monitora i frajda z gry czyli tzw. gameplay.

Ale to jest tylko moje zdanie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra dziala bardzo wolno na amd64 2700MHz i 6600GT oraz 2B ramu. Nie wierze w to co pisza Panowie wyzej, Za cholere nie wierze.

1498580[/snapback]

to nie wierz :>

u mojego kumpla na axp 2500+,768mb ramu ,msi-kt4v, i radku 9500pro jest płynniej niz u mnie na axp 2200mhz, 768mb ramu, abicie i wykręconym 6600....

u niego prawie nie ma doczytów,gdzie u mnie nie da sie przez nie grac... [ te same detale] :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem doczyty w ta gre i wogole dziwnie sie krzaczyla.Powiedzcie lepiej czy ten patch naprawde to poprawia bo przy nim demo Battlefield 2 chodzi ultra plynnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra dziala bardzo wolno na amd64 2700MHz i 6600GT oraz 2B ramu. Nie wierze w to co pisza Panowie wyzej, Za cholere nie wierze.

1498580[/snapback]

To nie wierz i najlepiej idz zagraj sobie w mario powinno ci nie zrzynac.

Moze masz zle skonfigurowany sprzet, skoro na taki sprzecie z 2Gb ram masz zrzyny? :razz:

ja gram sobie normalnie bez problemow :)

Edytowane przez Adar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wgrałem ten plik ini oraz txt polecany pare stron temu. Normalnie na początku gry , na tym dużym placu miałem niezbyt płynnie (30fps) i często coś się doczytywało z dysku. Po podmianie plików ini i txt zmiana jest bardzo zauważalna - w tym samym miejscu jest ponad 60fps.

problem jednak się pojawił po wejściu w jedną z bram między budynkami. nagle dookoła mnie pojawiły się tylko ostro rozmyte tekstury na ziemi i nie mogłem się pacjentem ruszyć. dziś sprawdzę czy to był wypadek przy pracy czy może konflikt pomiędzy ustawieniami AA i AF. W grze ustawiłem wszystkie detale na maxa w 1024x768 + AA x 2 a w sterach grafy AA2 + AF 16. Ale być może jest to wina tego zmodowanego pliki ini..

dziś poświęce więcej czasu na test

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio mnie też sie ta gierka bardzo podoba mimo że sie przycina, mi sie tnie najbardziej w miastach a poza jest super prawie wcale, tylko doczyta coś co jakiś czas, ale da sie grać tylko wkurzają mnie błędy w wykonywanych zadaniach, robie misje dla wojska (czyli gowermant czy jakoś tak) i przerzucili mnie już do 2 bazy czyli dalej na wschód mapy i tam wykonuje 1 misje w tej wiosce indian a nastepna misja polega na oczyszczeniu takich starożytnych ruin z (kubanos partizanos - tak ich nazywam tych z kałachami i brodami :D ) i w tym momęcie zaczynają sie dziać dziwne rzeczy na początku szło dobrze zniszcfzyłem amunicje pod piramidą i zaczołem niszczyć wyrzutnie rakiet i po zniszczeniu 2 gra zgupiała bo ciągle jako cel mam tą 2 wyrzutnie która jest zniszczona, a po załadowaniu sava pierwszy cel mi pokazuje wogóle w innym miejscu i niemoge wykonac misji bo tam nic niema. Mam tego patha amerykańskiego może to przez to spróbuje załadować te europejskie może pomoże.

Mam jeszcze jedno pytanie gdzie moge znaleźć te pliki poprawiające płynnośc gry o których wspominacie wyżej ?? Bo ten link do nich który był podany to już chyba jest nieaktywny. Mam prośbe niech mi ktoś te pliczki na maila wyśle jeśli może mój mail rico_@op.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem na Necie, może Wam pomoże w graniu

www.xanagaz.republika.pl/Boiling Point Road to Hell.rar

U mnie odrazu dostało kopa, że bania mała :]

1480965[/snapback]

Stronki już nie ma a chciałem sprawdzić czy mogę coś polepszyć.Jeśli znajdzie się życzliwy i podeśle mi te dwa pliki, będę dźwięczny.

kukurydza75@poczta.onet.pl

Dzięki.

Update:

Właśnie poradziłem sobie z jednym problemem bardzo mnie drażniącym.Po wgraniu patch'a nie można powrócić z zaawansowanych opcji grafiki(custom gfx i custom effect).Jeśli kogoś to spotkało oto sposób.

:arrow: Rozwiązałem to instalując grę od nowa(zachowując save oczywiście) i przed update'em skopiowałem plik Menu.ini znajdujący się w GameData.Po wgraniu łaty wkleiłem go na swoje miejsce.I wszystko gra. :D

P.S.Jak wspaniale gra się bez fraps'a. :wink:

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, po zainstalowaniu dwoch patchy(#1 i #1.1)

,najnowszych omeg oraz podkreceniu proca na 10,5x213mhz gra dziala... bardzo dobrze :D(troche doczytuje z dysku, ale jest GRYWALNA) A trzeba zaznaczyc, ze mam 512MB RAM. Jeszcze pare update'ow i uruchomimy ja w 60fps na 128MB SDR ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra to totalne ścier** z cholernie dużym potencjałem. Ja nie rozumiem jak można spartolić taką gre ? Ta gra dała mi tyle zbawy co deus ex - dowolność wykonywania misji dla kogo chce, kiedy chce, gdzie chce, JAK chce. No ale cóż, ta gra zasługuje na miano bardziej zabugowaciałej gry niz driver 3. Chce zabić kogoś nożem - OK, udaje się, ale 50 metrów dalej, za krzakami inna osoba NIE widzi tego jak zabijam jego kompana, ale to że tam STOJE - TAK ! Pływam w wodzie - postać moja krzyczy - dont shoot, i'm with you ! Po kiego gwina dopracowywali tak tą grafike, wogóle nie skupiając sie na AI postaci ? Po jaką cholere dodali samochody skoro system jazdy/kolizji powoduje śmiech na twarzy oglądającej ten poryty tytuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod linkiem jest konfig. Autor twierdzi, ze gra chodzi plynnie na kiepskim sprzecie (1,6GHz, GeForce3, ale 1Gb RAM). Moze ktos potestowac, bo ja nie mam teraz dostepu do gry?

http://www.boiling-point.net/index.php?for...hp?read,1,15794

I jak juz ktos potestuje to niech opisze wrazenia.

Poza tym, na dniach kolejny patch. Ale wydajnosci raczej nie poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytal ktos recenzje w najnowszym CDA?? Gra dostala 8/10 :-P A oto wstep do recenzji Allora:

" Dawno juz nie bylo gry - z jednej strony - tak zabugowanej, a z drugiej - mimo wszystkich wad - tak wciagajacej(...)"

Autor najpierw przeklina niezliczone bledy a pozniej wychwala to co w grze sie udalo (niewiele tego jest ale recenzenta zachwyilo :lol: )

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi