Skocz do zawartości
flodins

Szrot->chłodnica/nagrzewnica-> Cena?

Rekomendowane odpowiedzi

Sam pofatyguję się do motoryzacyjnego, bo u mnie w mieścinie chyba nie ma szrotu...:/ Jak jest 150 za radiator to nie jest tak tragicznie (myślałem, że będzie gorzej)

OT: Jeżeli jest rpzyznawana nagroda dla Archeologa Roku to ten tytuł powinien nalezec do Ciebie, ferges....:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na szrocie:

jakis ford aluiminiowy 12zł

fiat miedziano mosiezny 14zł razem z obudową.

A na allegro:

Wyczyszczony rekord cos ok 45zł ale i tak był usyfiony w srodku i nie odbyło się bez inwestycji w ocet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na szrocie:

jakis ford aluiminiowy 12zł

fiat miedziano mosiezny 14zł razem z obudową.

A na allegro:

Wyczyszczony rekord cos ok 45zł ale i tak był usyfiony w srodku i nie odbyło się bez inwestycji w ocet.

jaki szrot? wiczlino?

nie pobiłes mojego kadetta za 11 zł :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaak wiczlino, jak jest pani to chce drogo, a jak jest taki pijany pan to sprzeda tanio! własnie wtedy dorwałem fiaciora, stan niemal idealny, tylko brudny i zatkany.

dokladnie jak ja byłem to byl tak nachlany ze z krzesła spadał :D jeszcze mi opowiadał jak ze schodow zlecial i miesnie go bola, bo sie nie moze ruszyc ;) jak mu powedzialem ze chlodnice do kompa biore to mowil, ze robil dzieciom w kompie taie chlodzenie (taaa, jasne) i cene obnizył ;]

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma chłodnic/nagrzewnic całkowicie miedzianych- miedź jest zbyt miękka aby zrobić z niej kanały (blaszka grubości żyletki)- jest bardziej plastyczna/miękka a co za tym idzie bardziej podatna na wszelkie wgnioty. Dlatego kanały i zbiorniki i ich pokrywy robi się z mosiądzu. Tak też jest w przypadku Suzuki swift.

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10zł ;]

Umykej stunt ;-).

Wszystko zależy ile sprzedawca wcześniej zapłacił za nagrzewniczkę, ile czasu i środków przeznaczył na wyczyszczenie jej i ile chce na niej zarobić. Ja się nie wypowiem, bo w swoje chłodniczki wkładam tyle pasji, że ciężko przeliczyć to na pieniądze ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech zgadne m!k za tyle to byś ją ode mnie kupił:> Generlanie, nie wkładałem w nią dużo pracy i nie chce zarobić. Poprostu kupiłem ją kiedyś za 80zł jak wc nie było jeszcze zbyt popularne. Poprostu chciałbym się jej pozbyć tak, żeby się znaleźli kupcy i żebym ja był w miare zadowolony z ceny ;] Ale nieważne, jakoś sobie tam poradze, każdemu można przecież zaproponować inną cene, a jak nie to bcm na allegro i niech sie dzieje co chce ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech zgadne m!k za tyle to byś ją ode mnie kupił:>

Yyy.. no jak nalegasz.. ;]

A na powaznie to mysle ze wlasnie te 50zł to dobra cena - za ktora powinno sie brac z miejsca (Kup Teraz ;] )..

Jezeli wystawilby ja na licytacje pewnie dostalbys z 60zł-70zł

Przykłady:

1976526[/snapback]

teraz cena harisonów to ok 40-60zl za odpicowane(zapewne tylko zewnętrznie)

era nagrzewek za 80-200zl mineła.Za 99 masz już bi albo kopie ze sklepu...

IMO mocno przesadzasz.. ;]

Te nagrzewniczki nigdy nie mina..

Bo są po prostu bardziej praktyczne niz "firmowe" (nie bede sie dalej rozpisywal o ich zaletach..)

Wiekszosc nagrzewnic ofcors mosiezno-miedzianych jest wydajniejsza od tej bi za 100zł..

Do tego doliczyc trzeba wyglad ktory najczesciej jest oryginalny..

No i jakosc wykonania rowniez - odpoadajacy alkier (chociaz to juz pewnie wyeliminowano)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, czyli rozumiem, że jeśli trafiła mi się okazja zakupu Kadett'a za 30 zł w 100% szczelnego z 3-miesięczną gwarancją to powinienem kupować bez wachania?:) Nagrzewnica nie jest chyba czyszczona, ale z tym się wolę sam pobawić (satysfakcja;) ), a poza tym mam możliwość odbioru osobistego.

BTW jeśli ktoś chce to mogę spróbować załatwić więcej nagrzewnic (parametry identyczne), może uda się trochę spuścić cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, czyli rozumiem, że jeśli trafiła mi się okazja zakupu Kadett'a za 30 zł w 100% szczelnego z 3-miesięczną gwarancją to powinienem kupować bez wachania?:) Nagrzewnica nie jest chyba czyszczona, ale z tym się wolę sam pobawić (satysfakcja;) ), a poza tym mam możliwość odbioru osobistego.

BTW jeśli ktoś chce to mogę spróbować załatwić więcej nagrzewnic (parametry identyczne), może uda się trochę spuścić cenę.

Jak stan ok i cene udało by ci się zbić to i ja mógłbym się zainteresować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!k: ile max sztuk chciałbyś zakupić? Postaram się załatwić tyle, ile się da, ale muszę wiedzieć, czy jesteście na 100% zdecydowani (zresztą jak któryś sie nie zdecyduje to mechl!k skupi;) ), postaram się załatwić jak najniższą cenę. Aha, no i do tego musicie doliczyć jakieś 10 zł przesyłki (licząc, że kupię gazetę wyborczą za ~1,50zł do amortyzacji:P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli na 100% szczelna to także się pisze (na bank jestem chętny - płatność przelewem)

P.S. Witam wszytskich Tweakowców to mój pierwszy post :D

Edit:

No to ja się pisze na 100% na 2:D jedna dla mnie i jedna dla usera mkwd40 :D.

Jak jakimś códem styknie tych kadecików to pisze się na dwa sztukosy dla mnie, czyli w takim wypadku łącznie 3 (2 dla mnie i 1 dla mkwd40)

Edytowane przez Eversor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@eversor gdzie mieszkasz?? tez jestem z gdyni, moze razem zamówimy i przyjdzie jedną paczką.. oczywiscie jak mieszkacz w okolicach karwin.

Widze ze kazdy by chciał.. ciekawe z kąd wezmie tyle kadetów.. wyprzedarz kolekcji?

Edytowane przez mkwd40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mkwd40 mieszkam koło fikakowa:D więc spoko. Jestem za !!! (dokładniej to się ewentualnie na pw czy gg zmówimy jak wogóle cosik z tego wyjdzie)

Pozdro

Edit: Literówki mojego samsunga i mojej pewnej rąsi :D

Edytowane przez Eversor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. W tym topicu znajduje się 5 fotek pewnej nagrzewnicy. Zawsze myślałem, że jest to kadet i jakoś szczególnie się w to nie zagłębiałem. Jeden z użytkowników powiedział mi, że jest to Vectra. Konstrukcja niby ta sama, ale czy to w jakiś sposób wpływa na jej cene?:>

PS. W żadnym wypadku nie jest to forma reklamy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi