Gzuguz Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mam niezly problem na Abicie NF7(2.0).Wyglada to tak : 1.EVEREST Home Edition 2.00.255 Beta - mo to do siebie (w wiekszosci przypadkow sprawdzania temp.) chwilke trza odczekac zanim pokaze temp. i napiecia moze dlatego, ze to Beta.Kiedy to juz zrobi (pokaze temp. itp.) raptownie podwyzsza sie napiecie na cpu(Sempron 2300+) a wiec z 1.62 skacze na 1.88-1.9 no i oczywiscie temperatura.Robie wtedy ponowny restart systemu i "V" wraca do ustawionej w biosie.I nie wazne czy mobo jest na biosie od strony Abita czy Melina czy TICTAC`a. 2.W wiekszosci przypadkow po nowym, swiezym uruchomieniu peceta czukniki temp. od systemu i cpu zle wskazuja.Czyli sys- 14, cpu - 18 wtedy wystarczy przeladowac system i wszytko jest na normalu czyli okolo sys-22, cpu- 38. Naprawde nie wiem co zrobic z tym podskakujacym samowolnie napieciu cpu.Plytka jest swiezo zakupiona i nie chce mi sie za bardzo oddawac ja na okolo miesiaca.A zasilacz jest spoko bardzo dobrze trzyma napiecia. www.komputronik.pl/ PLIIIIIZ jesli ktos mial takie dziwne rzeczy jak ja to prosze o jakies porady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Ja stawiam na zasilacz to, ze niestabilnie trzymaja napiecia to jest wlasnie ta wada tych tanich zasilaczy typu Feel(z tych prostych), codegen, l&c i s-ka. Na moim Abicie moj fortonik 300W (ALE JAKIE 300W!!) trzyma lux napiecia w granichac +/- 6% czyli norma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mialem to samo. Napiecie samo z siebie naprawde nie skacze. Daj mu 1.625V i bedziesz mial juz poprawne wskazania. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Ja sie nie przejmuje ;) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gzuguz Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mialem to samo. Napiecie samo z siebie naprawde nie skacze. Daj mu 1.625V i bedziesz mial juz poprawne wskazania. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Ja sie nie przejmuje ;) Pozdrawiam 1374157[/snapback] ... jade na tym Sempie 2300+ na 205_205 fsb i mam ustawione napiecie 1.6 co wogole AbitEQ (itp)podaje 1.62-1.65 i wlasnie mam takie problemy.Kurde a nie wiesz czemu wogole samo napiecie potrafi skoczyc.Ja pierwszy raz sie z tym spotkalem i jestem w "." . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 skoro masz 1,62 - 1,65 V to jest norma!! tak skacze jak sie ma zasilacz ze sredniej polki i podrecony sprzet wiec sie nie przejmuj:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 A czesto gdy aida bierze temp i V-core to programy monitorujące głupieją bo oba biora dane z jednego czujnika nie masz sie czym przejmowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacusslavus Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie pieprz sie i wgraj nowy bios. powinno.pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) juz mna dre ile razy mozna napiecia sie mierzy miernikiem ( na mobo przetworniki a/c sa niskiej jakosci) a to mobo ma zawsze problem z temp !! przeciec faq jest i duuuuz topic tak ciezko jest sie wysilic :mur: Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Pomiar VCore wykonujemy w nastepujacy sposob: jedna koncówke przykladamy do któregos z zaznaczonych pkt a druga do masy .. np do obudowy Foto: http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/m_vcore.jpg Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Bart17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 update vcore sie mierzy na cewkach jak kogos to bardzo interesuje na koncowce cewki wychodzacje od stronyc soc-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Dzieki Linoge :) Ostatecznie tutaj, za cewkami i łatwo dostępne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 jak zwykle mam pytanie czy to napiecie jest jakies wspolne czy dla okreslonej cewki ? :D wiem ze jestem upierdliwy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 to jest już "gotowy produkt" sekcji zasilającej. Najbardziej żeczywisty Vcore na mobo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gzuguz Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ... calkiem zeszliscie z tematu... problem jest taki ze v core sam mi sie zmnienia pod winda 1.65 na 1.9v i jaka moze byc tego przyczyna??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 no nie wiem mam Ci to lapatologicznie wytlumaczyc ? ze realnie wcale sie nie zmienia tylko winbond szalej :mur: przeciez juz o tym pisalem !! a takie zmianay vcore = reset wiec raczej sa nie mozliwe :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ostatnio Drozda też jęczy że ma coś takiego, tylko u niego jeszcze mem świruje. Nic tylko multimer w łapki i jazda btw. poprostu gdy nadaża się okazja, prostujemy co się da ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...