Shake Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Lista zmian: http://www2.ati.com/drivers/Catalyst_54_release_notes.html Wersja z CCC: http://www.ati.com/home/online/CatalystCCCdriver.html Wersja z starym CP: http://www.ati.com/home/online/CatalystXPdriver.html Nowości: The CATALYST™ Software Suite 5.4 introduces enhanced HDTV support. The HDTV user interface has been significantly modified, making it much easier to select and configure the correct resolution for your HDTV when using the Component Video or DVI connection. The Displays Manager wizard has also been updated to assist users in setting up and configuring Component Video HDTV for the optimal viewing experience. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Wiecie gdzie jest test z najnowszymi porównaniami sterowników dla ATi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 jak sie grafa na nich bedzie krecila tak jak na 4.12 to bede sie cieszyl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Z tego co wiem, była wersja Catalyst 5.2 ze sterownikiem pochodzącym z 4.12... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Wiecie gdzie jest test z najnowszymi porównaniami sterowników dla ATi? 1375170[/snapback] http://www.rage3d.de/artikel/vergleiche/ca...isch/seite1.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 powiedcie mi mi ktore z modov sterownikow sa najlepsze - oprocz omeg ktore zasmiecaja troche system ( tak slyszalem od wiekszosci osob ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 no dla mnie najlepsze stery to omegi, ale coś ostatnio miały zastój :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) NGO ATI Optimized v2.4 The NGO ATI Optimized Driver is a tweaked version of the ATI Catalyst driver. The main purpose is to satisfy the users with a better performance and better image quality.The Driver has support for all Radeon cards. (even Mobility and FireGL cards) Changes: • Updated to Catalyst 5.4 • OpenGL Driver Switcher has been updated • Added support for more X800/X850 cards. Notes: • The author is not responsible for any damage. • This driver is not supported by ATI Corporation. • Always Uninstall the current driver before installing a new one Included Utilities: • ATI Tray Tools - Control Panel,Tweaker,Overclocker. • Windows XP Universal Tweaker v0.3 - This small wizard utility capable to perform cleanup and to Tweak: Windows Memory management, Connection and MTU Settings and perform DNS cleanup, Tweak NTFS Partitions, Windows boot-time boost. • OpenGL Driver Switcher - Switch between the old and the new OpenGL drivers on the fly. Big Thanks to Ray Adams the Author of ATI Tray Tools. Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plobek Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 powiedcie mi mi ktore z modov sterownikow sa najlepsze - oprocz omeg ktore zasmiecaja troche system ( tak slyszalem od wiekszosci osob ) 1376905[/snapback] A ja słyszałem, że małże są ochydne. Zjedłem i mi posmakowały. No więc jak to jest? A co do sterów, to uważam, że najbardziej dopracowane są omegi, choć teraz z przyczyn finansowych ich autora, wychodzą rzadziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 używam catalystów ale nie chce mi sie testowac co miesiac nowych wiec sie zapytuje jak sie mają nowe catalysty do o/c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ja zainstalowałem nowe i różnicy chyba nie widać tylko w 3dmarku2003 wynik mi podskoczył o około 100pkt. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 używam catalystów ale nie chce mi sie testowac co miesiac nowych wiec sie zapytuje jak sie mają nowe catalysty do o/c? 1384701[/snapback] Mi na tych 5.4 podkręcalnośc podskoczyła z 410/530 na 420/540 co w sumie nie dało dużo ale zawsze wynik troszke większy.Na wszystkich innych przy 420/540 zawsze był zwis w 3d marku POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 A mi te stery dosc znacznie obnizyly wydajnosc np w Need for Speed Underground 2.. (dosc duze spadki fps + przycinanie). Co do O/C to żadnych zmian nie widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Mi na tych 5.4 podkręcalnośc podskoczyła z 410/530 na 420/540(...) 1385127[/snapback] A mi te stery dosc znacznie obnizyly wydajnosc np w Need for Speed Underground 2.. (dosc duze spadki fps + przycinanie). (...) 1385218[/snapback] i bądź tu mądry i pisz wiersze ;) krótko mówiąc zainstalować i sprawdzić ;) dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 i bądź tu mądry i pisz wiersze ;) krótko mówiąc zainstalować i sprawdzić ;) dzięki za odp 1385732[/snapback] hehe zgadza sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryoosh Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 u mnie o 150 wiecej smarkow i o/c tez minimalnie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 mi się po kilku dniach testów jak najbardziej podobają... sprawdzone w Colin 2005, Race Driver 2, CSS, SWAT4, - nieznaczny wzrost liczby klatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Nie moge ich zainstalowac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjz_ck Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Qrde... coś nie tak... po zainstalowaniu Catalyst 5.4 nawet 3DSmark nie chce się uruchomić... marudzi coś o tym że sprzęt nie wspiera 3D??? próbowałem parę razy i nie dało rady... ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Qrde... coś nie tak... po zainstalowaniu Catalyst 5.4 nawet 3DSmark nie chce się uruchomić... marudzi coś o tym że sprzęt nie wspiera 3D??? próbowałem parę razy i nie dało rady... ktoś ma jakiś pomysł? 1392343[/snapback] Wyczysc dokladnie system ze starych sterownikow. Reszta powinna juz pojsc gladko. U mnie zadnych problemow. Jednak wciaz uzywam 4.12, sa moim zdaniem najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Normalnie szok o ok. 60 pkt w smark 03 :-P Ale i tak zostaje przy 4.12. Najlepsze stery jak dotad i nie mam zamiaru zmieniac jak narazie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjz_ck Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) napiszcie mi proszę jakie oznaczenie ma catalyst 4.12.... spróbuję na nich... (póki co 19790 3DSmark 2001 na catalyst 4.10 /6.14.10.6505/) Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez tjz_ck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Catalyst 4.12 WHQL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjz_ck Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 1393148[/snapback] dzięki :) a poprzednie sterowniki (chyba 4.10) mam jakoś specjalnie odinstalowywać czy nadpisać 4.12 na stare? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 dzięki :) a poprzednie sterowniki (chyba 4.10) mam jakoś specjalnie odinstalowywać czy nadpisać 4.12 na stare? 1393313[/snapback] Uruchom kompa w trybie awaryjnym>Odinstaluj stery>Usun resztki Driver Cleanerem>Uruchom ponownie kompa> Zainstaluj nowe stery. Krok z Driver Cleanerem mozesz pominac, jednak jesli to zrobisz, to pozostana jakies tam resztki starych sterow w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Wgrałem sobie te 5.4 i jestem serio zadowolony ( wcześniej jechalem na zabytkowych 3.2 :wink: ) w smarku 03 wzrost o ponad 150 a w 01 o 50 czyli jak najbardziej ok. jeszcze niegdy nowe stery nie podniosły mi wydajności karty , a tu prosze , no i niemam tych glupich artefaktów których na 3.2 bylo pelno . Po za tym w grach również ciut lepiej .Jedno slowe dobre stery , jak dla mnie najlepsze z tych co są :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Pojawiły się omegi na cat 5.4 What's New in Omega Drivers? v2.6.25 * Based on the Catalyst 5.4 Official drivers. * Updated a lot of the internal tweaks for Mobility 9200 cards. * Updated some other tweaks for all cards. * Removed some redundant files from package. * Added new option to installer: now you can select between installing with or without Radlinker, in case some of you can't use Radlinker for some reason or use another 3rd party tweaker. What's new for RadLinker? v2.034 * Removed support for Windows 98 and ME (holding me back). * Rewritten driver. * Cleaned up user interface. * Removed temporal FSAA threshold as it does not appear to be needed anymore. * DirectX 8 or greater is now required. Do ściągnięcia z: http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Wgrałem sobie te 5.4 i jestem serio zadowolony ( wcześniej jechalem na zabytkowych 3.2 :wink: ) w smarku 03 wzrost o ponad 150 a w 01 o 50 czyli jak najbardziej ok. jeszcze niegdy nowe stery nie podniosły mi wydajności karty , a tu prosze , no i niemam tych glupich artefaktów których na 3.2 bylo pelno . Po za tym w grach również ciut lepiej .Jedno slowe dobre stery , jak dla mnie najlepsze z tych co są :D 1396064[/snapback] Jak dla mnie to 5.4 są lepsze od porpzedniczek, karta sie dobrze reci i wydajność lepsza. A tak na marginesie to @_Ran'dall_ nieładnie robić plagiat - kopiując avatara od _Vip_'a !! :-P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...