ryba Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Z gory podkreslam, ze to nie ja jestem tworca tych wszystkich blokow, tylko uzytkownik o nicku pit202 Jako ze Pitowi sie nudzilo, to w dniu wczorajszym wykonal bardzo fajny bloczek przeznaczony na chipset dfi nf4. http://www.piter.mily.pl/dfinb/img01.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img02.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img04.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img05.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img06.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img07.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img03.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img08.jpg http://www.piter.mily.pl/dfinb/img09.jpg Zastosowane krocce 1/4" na waz 8/10 mm Ponizej fotki jak to sie wszystko prezentuje w budzie, blok na cpu rowniez robiony w domowym zaciszu, byl robiony pod xp, ale po zmianie platformy, przy wykozystaniu boxowej zapinki, zostal przystosowany pod A64 :D. A tak wlasnie sie prezentuje wspomniany blok. http://www.piter.mily.pl/zdjecia/bloczek_05_2.jpg Dzieki zastosowaniu zlaczek 1/4" oraz waza 8/10, mozna zrobic pozadek w wezach, sa bardzo elastyczne, i uklad dalej jest wydajny, tak samo jak wczesniej na wezach 10 czy 12. Zastosowana pomkpa to MJ1000 oraz BIP2 + 4xcrysta. l Edytowane 4 Maja 2005 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Bardzo ładny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 sweet... aż się chce go zjeść :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 dośc nietypowy, ale faktycznie bardzo dobrze i starannie wykonany, chciałbym miec taki garaz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 No ja też napisze, że ładnie wykonany i w ogóle :D, najbardziej mi się podoba ta zapinka do przymocowania bloku. Genialne wykonanie A napisz jeszcze jaka wydajność tego maleństwa w porównaniu ze standardowym coolerem:) Zauważyłem też że nie masz burdelu w wężach jak co niektórzy:) Ładnie i schludnie to co lubię. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 fajny i oryginalny.... Frattuluje pomyslu wykonania... nie jest to zaadne łodziejstwo czyichs pomyslów tylko wlasnoreczny pomysl i wykonanie... super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Fjanego masz tego kolegę. W 1 dzień taki bloczek tak z nudów. Mi się bardzo podoba tylko jak z wydajnością?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenpeace Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam! Bardzo ładny bloczek! Sorry za niewielki offtopic: Czy ktoś z Was zna jakiś sklep internetowy w którym można kupić takie szybkozłączki (jak na powyższych zdjęciach - 1/4 cala / 8 mm). W mojej metropolii (Ostrołęka) w sklepach hydraulicznych nawet nie wiedzą co to szybkozłączki - polecają te ogrodnicze... - masakra :angry: pozdrowienia, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Sorry za niewielki offtopic: Czy ktoś z Was zna jakiś sklep internetowy w którym można kupić takie szybkozłączki (jak na powyższych zdjęciach - 1/4 cala / 8 mm). W mojej metropolii (Ostrołęka) w sklepach hydraulicznych nawet nie wiedzą co to szybkozłączki - polecają te ogrodnicze... - masakra :angry: pozdrowienia, 1374877[/snapback] tak, www.x4pro.pl ? ? ? fajny i oryginalny.... Frattuluje pomyslu wykonania... nie jest to zaadne łodziejstwo czyichs pomyslów tylko wlasnoreczny pomysl i wykonanie... super :) 1374856[/snapback] wydajnosc nie jest rewelacyjna , nie ma w tym bloku zadnych finów czy pinów, temperatura na chipsecie jest okolo 30*C , na oryginalnym coolerku było 44*C i czasem wiecej. Jak dla mnie cele zostały osiągnięte : ciszej, zimniej i ładniej :) wieczorkiem wrzuce jakies zrzuty ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) wydajnosc nie jest rewelacyjna , nie ma w tym bloku zadnych finów czy pinów, temperatura na chipsecie jest okolo 30*C , na oryginalnym coolerku było 44*C i czasem wiecej. Jak dla mnie cele zostały osiągnięte : ciszej, zimniej i ładniej :) wieczorkiem wrzuce jakies zrzuty ekranu. 1374906[/snapback] Jedyny minus to jego wysokość - o montażu SLI można zapomnieć ... chyba że pełnowymniarowe grafy mieszą się obok niego :D Poza tym szczegółem miodzio ;) Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Bardzo ladny bloczek. W sumie troche sie nie chce wierzyc, ze to jeden dzien roboty :) Ale tylko pogratulowac pomyslu, wykonania i oczywiscie umiejetnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Jedyny minus to jego wysokość - o montażu SLI można zapomnieć ... chyba że pełnowymniarowe grafy mieszą się obok niego :D Poza tym szczegółem miodzio ;) 1374915[/snapback] no tak na moje oko to bloczek powinien "wlesc" miedzy dwie karty w SLI :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Przepiękna robota :icon_exclaim: Można by marudzić, że przeszkadza w SLI, że nie ma finów, pinów, rowków itp ale po co? Jest super, chciałbym mieć takie narzędzia do dyspozycji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 fajny bajerek :) he he aa jak tam z wydajnoscia tego cacka .. :) naprawde pieka robota .. porownaj go z jakims lepszym blokiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenpeace Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 pit202: Dzięki, szukam jednak sklepu który nie jest jedenastym pośrednikiem... Za taki produkt http://mcs.pc.pl/produkt84.html w Ostrołęce życzą sobie 1 zł 80 gr... tak czy owak jeszcze raz TNX! pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 bloczek na siłe wchodzi z GB-6600GT , ale kondensator walczy z wężem o miejsce , moze gdyby zastosować kolankowe zlaczki to by wlazlo bez problemu, ew. przelutowac kondensator na drugą strone :P wydajnosci nie bede testował z innym bo to nie ma sensu , bloczek nie byl robiony aby byl wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ja pytanko mam techniczne jaki rozmiar tej gwintownicy zeby mozna bylo ladnie wkrecic zlaczke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ja pytanko mam techniczne jaki rozmiar tej gwintownicy zeby mozna bylo ladnie wkrecic zlaczke? 1375294[/snapback] 1/4 " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 1/4 " 1375324[/snapback] hmm nie napisalem ze chodzi mi 12 mm to 3/4 tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Ten blok jest na węże 8mm i 1/4” gwint, 12mm mają zazwyczaj 3/8” gwint. Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ale nie tylko , chyba sa zlaczki 1/4" na weze 12mm , srednica otworu oczywiscie mniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 G 3/4" ?? Czy niektórzy tutaj w ogóle wiedzą o czym piszą, czy tylko im się tak wydaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) ja mam takie pytanko , ile by TO kosztowalo (gdyby mozna bylo to kupic) bez kroccow ale z gwintem 3/8 cala ??:) bardzo prosze o odpowiedz bo bardzo podoba mi sie taki bloczek B) Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ja mam takie pytanko , ile by 1375686[/snapback] zdjęcie tego bloczku jest na mojej stronie (LINK) wykonanie bloczka nie jest trudne, natomiast klopoty ( jak dla mnie ) sprawiają mi lutowanie i polerowanie. ano i ten gwint 3/8" , ja sie na to nie pisze :) gwinty są za duze i sprawiaja wiele klopotu z rozmieszczeniem elementów. a oto obiecany screen z temperaturkami, widac i IDLE i LOAD, temp jest dosc niska bo ranne wietrzenie ochłodziło troche mieszkanie ( do okolo 16*C ) http://www.piter.mily.pl/dfinb/temp_rano_3_burn.png Maksymalny rozmiar zdjecia to 650x480 by mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 no to nie ... :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 no to nie ... :P :wink: 1375798[/snapback] a czemu nie rozwazysz przejscia na weze 8 mm? i zlaczki na gwin 1/4", chociaz na 3/4" chyba tez mozna dorwac zloczki na waz 8mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 jaki wąż został zastosowany? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 oryginalny super drogi wąż niemiecki "GUTTASYN 8/1mm" (80gr/metr , w hurtowni po 40gr. :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 A ja skolei nie rozumiem czemu niektórzy sa tak niechętni złączkom z gwintem 1/4" Sam używam takowych do węża 12/15mm także jest ok a średnica wew. złączki to różnie - zależnie od typu i producenta. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 chodzi o to ze mam kolo 15 szybkozlaczek wtykanych 10mm na gwint 3/8 no i chce je wykozystac zamiast kupowac nowe zlaczki , pit202 jakbys mial loozem gdzies 4 m tego wezyka to chetnie kupie :] daj nac na priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...