Lazymodder Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 rozumiem ze rozmieszczenie kruccow wynika ze specyficznego ukladu w jakim bedzie bloczek chodzil dlamnie bomba :) biale rekawiczki robia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Pierwsze co się rzuca w oczy to te białe rękawiczki.. ;] Równiez zaciekawiło mnie rozmieszczenie króccy - conajmniej niestandardowe.. Prosiłbym o przybliżenie tej sprawy.. Ni i ofcors ładniutki bloczek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 dobra ladys......... no dobra panowie :P jutro jak wroce z imprezki to wszystko opisze a jak narazie palajcie swoje oczeta bloczkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jakimi narzędziami robiłeś bloczek? Chyba masz bardzo dobrze wyposażony garaż . Bloczek piękny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 CNC by pit.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 to nie on robil tylko pit a bloczek wyglada swietnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) co do kroccow: ostatnio myslalem nad czyms podobnym - krocce po boku, tyle ze nie proste a katowe, wychodzace w kierunku 'od mobo'. ale to juz zalezy od tego jaki kto ma wystroj kompa. te lekkie nawiercenia w 'podlodze' bloku to ostatnio chyba popularna rzecz. jakies cascady itp. sam wlasnie robie blok i tez z tego korzystam. w troche inny sposob, acz i tak zapewne chroniony trylionami patentow ;) jedyne zastrzezenia mialem do srub laczacych spod z topem ale widze, ze w ostatnich zdjeciach jest juz lepiej :) coz.. wizualnie bardzo ladny blok. gratulowac. Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Luc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ja ja widziałem go dziś rano :D świetnie przemyślana konstrukcja - znaczy się króćce wychodzące z boku :) jeden będzie kątowy - lecz narazie Pit nie ma złączki kątowej - ale fajny patent :) w moim przekonaniu ułatwi montaż bloku - mniej zagięc na wezach.... no zależy jak kto rozplanuje... ale fajne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 zrobie nowe fotki jak wloze bloczek na grafike - teraz to byl tylko przymiar , czekam na zlaczki katowe .... ( be patient - czyt. bądź pacjentem ?? ;P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) wypowiedz z mojego watku (odnosnie poprzedniego, zaniechanego projektu w ktorym krocce katowe mialem miec po bokach). (...) te gwinty na kroćce po przeciwnych stronach to jakoś mi sie zdaje nie najlepszy pomysł..standardem są obok siebie i chyba jakiś sens to ma..takie na przeciwko nie bęą utrudniać czasem montażu bloczku?moim zdaniem po bokach sa calkiem dobrym pomyslem. blok jest wtedy 'nizszy'. i jak widac na przykladzie bloku Pita wyglada to tez calkiem ladnie i nie utrudnia montazu. Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Luc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 wypowiedz z mojego watku (odnosnie poprzedniego, zaniechanego projektu w ktorym krocce katowe mialem miec po bokach). moim zdaniem po bokach sa calkiem dobrym pomyslem. blok jest wtedy 'nizszy'. i jak widac na przykladzie bloku Pita wyglada to tez calkiem ladnie i nie utrudnia montazu. 1480062[/snapback] taki montaz moze tobie utrudnic na niektorch grafach, kondensatory itp.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Bloczek pierwsza klasa, tylko zastanawiam się jak będzie z oporami. No bo złączka kątowa, zaraz potem znowu ostry kąt x 2- w dodatku z przewężeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) taki montaz moze tobie utrudnic na niektorch grafach, kondensatory itp.... 1480224[/snapback] nie no.. jesli chodzi o moje zdanie to krocce po bokach mi sie podobaja i w moim przypadku z niczym by nie kolidowaly. jak powroce do projektu bloku GPU to na bank bede mial krocce z boku. Edytowane 4 Czerwca 2005 przez Luc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Bloczek pierwsza klasa, tylko zastanawiam się jak będzie z oporami. No bo złączka kątowa, zaraz potem znowu ostry kąt x 2- w dodatku z przewężeniem.[b/b] 1480254[/snapback] ej co za jakies stereotypy panuja w tym kraju kolanka wzrbornione bo bedą opory cienkę weże wzbronione bo opry i mały przepływ wody to jakas paranoja chłopie to nie jest przepompownia wody tylko układ do chłodzenia komputera !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Pamietam jak kiedys skladalem pierwsze wc, to wszyscy radzili mi zamiast jednego kolanka 90' dawac 2x45'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ja pamietam jak mi sie waz 8mm zagiął tak ze ledwo woda przeplywala i temp wzrosla tylko o 5*C - a proc byl nadal chlodzony ..... ( to odnosnie przepływów ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 proponuje zajżeć do kolanka miedzianego zobaczycie że on jest zbudowany tak jakby z dwóch 45 tylko odległość środkowa jest mniejsza. Przynajmnej jest tak w moich. u mnie będzie 8 kolanek i szczeże to mam w głębokim poważaniu opory. A węża to będzę miał w najcieńszym miejscu 10wew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Hmm co z tym bloczkiem na NB DFI? Powstal jakis w koncu bloczek na ten chipset? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Gadaj z misiem15go.. Jak ostatnio z nim gadałem to miał już zamawiać spody pod bloczki na nb..nie wiem tylko czy akurat te pod nf4 ale jest spora szansa że tak ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 ten blok na GPU - marzenie... tylko jeszcze dwa kolanka trzeba dać :/ POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 bloczki bardzo ładne :] tylko jestem ciekaw jak z ich wydajnościa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) ej co za jakies stereotypy panuja w tym kraju kolanka wzrbornione bo bedą opory cienkę weże wzbronione bo opry i mały przepływ wody to jakas paranoja chłopie to nie jest przepompownia wody tylko układ do chłodzenia komputera !! 1480515[/snapback] Wiem, ze to uklad chlodzenia. Na widok cienkich wezy i kilku kolanek tez nie dostaje wysypki ;) A o tym, ze zbyt duze opory moga ograniczyc znacznie wydajnosc bloku świadczy przyklad ostatniego bloku Mate'a. Dlatego bylem ciekawy jak jest w tym przypadku. Nie byl to zarzut. Edytowane 18 Czerwca 2005 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...