Skocz do zawartości
c00t

Problem Z Athlon Xp 3200+ Fsb 400 I Płytami Główny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam dwie płyty główne Asrock K7 upgrade 880 Via KT880 + LAN + SATA oraz Gigabyte GA-7N400S-L nForce2 + SATA. Obie ty płyty obsługują Athlony XP oraz FSB 400. Nie wiem dlaczego mój Athlon XP 3200+ FSB 400 nie działa na tych płytach głównych, czy ktoś potrafi mi pomoc ? na Asrocku w ogóle komputer nie odpala a na Gigabyte'cie odpala się ale po kilka sekundach samoczynnie się wyłącza. Niechcący część pasty termoprzewodzącej przedostało się na wierzchnią część procesora, czy mogło to spowodować awarię procka ? :(. Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie pozostaje jeszcze jedno pytanie. czy płyty główne, które wymieniłem w 1. poście na pewno obsługują Athlon XP 3200+ na FSB 400.

Niestety Mogło.Jeżeli pasta przewodziła nie tylko ciepło ale również prąd to mogło pójść np: Cache L1 lub L2 lub zjarać cos na procku co powoduje restarty procka lub jego przegrzewanie się.

1375049[/snapback]

czy taki procesor nadaje się jedynie do wyrzucenia ? : (((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość jacusslavus

wyczysc go spitytusem kosmetycznym dokladnie. naloz jakas paste i odpal. powinien zadzialac. mam ukruszony rdzen na athlonie, smaruje go maslem i dziala. bez przesady.

Edytowane przez jacusslavus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...