c00t Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam. Posiadam dwie płyty główne Asrock K7 upgrade 880 Via KT880 + LAN + SATA oraz Gigabyte GA-7N400S-L nForce2 + SATA. Obie ty płyty obsługują Athlony XP oraz FSB 400. Nie wiem dlaczego mój Athlon XP 3200+ FSB 400 nie działa na tych płytach głównych, czy ktoś potrafi mi pomoc ? na Asrocku w ogóle komputer nie odpala a na Gigabyte'cie odpala się ale po kilka sekundach samoczynnie się wyłącza. Niechcący część pasty termoprzewodzącej przedostało się na wierzchnią część procesora, czy mogło to spowodować awarię procka ? :(. Prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Niestety Mogło.Jeżeli pasta przewodziła nie tylko ciepło ale również prąd to mogło pójść np: Cache L1 lub L2 lub zjarać cos na procku co powoduje restarty procka lub jego przegrzewanie się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00t Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 w takim razie pozostaje jeszcze jedno pytanie. czy płyty główne, które wymieniłem w 1. poście na pewno obsługują Athlon XP 3200+ na FSB 400. Niestety Mogło.Jeżeli pasta przewodziła nie tylko ciepło ale również prąd to mogło pójść np: Cache L1 lub L2 lub zjarać cos na procku co powoduje restarty procka lub jego przegrzewanie się. 1375049[/snapback] czy taki procesor nadaje się jedynie do wyrzucenia ? : ((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacusslavus Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) wyczysc go spitytusem kosmetycznym dokladnie. naloz jakas paste i odpal. powinien zadzialac. mam ukruszony rdzen na athlonie, smaruje go maslem i dziala. bez przesady. Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez jacusslavus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...