kamilcpn Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Cześć. Jest problem, ostatnio grając w Half Life 2 wszystkie tekstury zaczeły migać, skakać, zmieniać kolory... Po paru sekundach całkowicie wszystko stanęło... Zrobiłem reseta myśląc że to zwykły zwis. Podczas ładowania systemu (WinXP) zamiast ekranu powitalnego widać kolorowe paski :-| . Zamiast myszk mam wielki kolorowy kwadrat... System się nie łąduje. W trybie awaryjnym komputer działa ok. z tym że pojawiają się dziwne paski podczas pracy. We Właściwościach Ekranu --> Zaawansowane nie wykrywa karty graficznej. Da się to jakoś naprawić czy karta nadaje się do kasacji? :blink: :mur: Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez kamilcpn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Kasacja, naprawa pewnie jest nieopłacalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Niestety wydaje mi sie ze karta umarła. Sproboj ją wyjąc z AGP wyczyscic port i wsadzic ponownie. Hmm ewentualnie popraw chlodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 JEsli nie pomoga rady Buzziego to dostaniesz za nia 10 zl na allegro :) Na powaznie to mozesz ja wyrzucic bo takie karty na allegro po 25-30 uzywane stoja wiec lepiej kup cos innego w miare mozliwosci finansowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 JEsli nie pomoga rady Buzziego to dostaniesz za nia 10 zl na allegro :) Na powaznie to mozesz ja wyrzucic bo takie karty na allegro po 25-30 uzywane stoja wiec lepiej kup cos innego w miare mozliwosci finansowych. 1375383[/snapback] Zapodaj pare linków gdzie stoja po 30zł... Z checia kupie.. ;] Po tyle to chodzą GF2 MX.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Raczej chodzi o uzywane i zjeb***e : > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilcpn Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Narazie podłączyłem jakąś starą Rive :) Zastanawiam się nad zakupem i waham się między PixelView Geforce FX 5200 128mb ddr Ultra coś tam :] a Gigabyte Radeon 5550 128mb (128bit)... Ceny prawie wogóle się nie różnią i nadal zastanawiam się nad wyborem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 A sprobuj tylko załozyć jakis temat o tresci fx5200 vs. R9550... Jak juz poszukasz info to dowiesz sie ze R9550 jest o wieeeele wydajniejszy niz Geforce + ma duze mozliwosci OC.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilcpn Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zastanawiam się też czy to napewno karta graficzna się popsuła(?). Udało mi się włączyć komputer w trybie VGA pochodził pare minut i się zwiesił. Jest możliwość że to coś nie tak z płytą główną?? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Proste rozwiazanie: Idz z karta grafiki do kumpla... A przeciez Riva chodzi poprawnie - czyz nie? (no chyba ze jest na pci) Wiec mobo jest oka.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Sam sprzedalem swojego GF4MX za 30 zl :) Za 30-35 zl chodza gf4mx SE(64bit) i to takie mialem na mysli.Nie oplaca sie naprawiac JAKICHKOLWIEK MX-ow.Tyle ode mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...