Plumpi Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Podkręciłem se proca tak jak widać poniżej. Jego Temp. w spoczynku to jakieś 41-43stopnie, po wymęczeniu 47-48. Chciałbym pomiędzy procka a radiatorek ( Thermaltake Volcano 6Cu+ ) wstawić sobie peltierka jakiegoś, w związku z czym mam kilka pytań. Czy taki peltierek może ulec przegrzaniu jeśli radiator nie będzie odbierał wystarczającej ilości ciepła?? Czy są jakieś różne rodzaje tych peltierków, wiem że chyba różnią sie mocą czy czymś takim?? I Czy taki wsadzony peltier może uchronić troche mojego duronka przed kruszeniem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 To nie ma sensu Twój cooler nie poradzi sobie z odpowiednim schłodzeniem peltierka. Do tego przydało by się WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Chcesz peltiery stosowac, zapodaj sobie WC, inaczej ......... qpa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 po kilku minutach cooler bedzie strasznie goracy i peltke zacznie grzac procka a poza tym do byc ugotowal wnetrznosci kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 I Czy taki wsadzony peltier może uchronić troche mojego duronka przed kruszeniem ??Przed kruszeniem to uchroni Cie... CS... :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 I Czy taki wsadzony peltier może uchronić troche mojego duronka przed kruszeniem ??Przed kruszeniem to uchroni Cie... CS... :D 8) Lamer nie zrozumie Cie Blasti... dla niego CS to moze byc Counter Strike ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Wracajac jednak do tematu, to nie ma zadnych szans na to zeby Volcano 6 Cu mogl sobie poradzic ze schlodzeniem peltiera o mocy powyzej 50W, ponizej przy odpowiednich warunkach jest to mozliwe. :) W twoim przypadku polecam jednak zainwestowac w jakis dobry cooler z radiatorem z miedzi np Volcano 7+, albo jesli stwierdzisz, ze sobie poradzisz - samodzielne zlozenie WaterCoolera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 I Czy taki wsadzony peltier może uchronić troche mojego duronka przed kruszeniem ??Przed kruszeniem to uchroni Cie... CS... :D 8) Lamer nie zrozumie Cie Blasti... dla niego CS to moze byc Counter Strike ;)Czemu z gory zakładasz ze to Lamer??? Moze po prostu dopiero wchodzi w temat. Czy ty zawsze wiedziales tyle co teraz??? Skoro nie to wedlug siebie byles lamerem! Zalozenie tego forum jest takie zeby pomagac przy problemach a nie obrazac ludzi! A co do tematu: To peltier posiada dwie strony ciepla i zimna. Jesli cieplo ze strony cieplej nie bedzie prawidlowo odbierane to po pewnym czasie temperatury strony cieplej i zimnej zrównają sie.Krotko mowiąc peltier bedzie dzialal jako izolator cieplny. A co do zamontowania tego w twoim zestawie to nie ma szans zeby radiator odbieral tyle ciepla.A peltiera ponizej 60W to nie ma co kupowac.Kolejnym problemem jest pobor mocy!Nie proboj podlaczac go do zwyklego zasilacza od kompa (250,300W) a tym bardziej codgenshita. Pzdr.MATZ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Lamer nie zrozumie Cie Blasti... dla niego CS to moze byc Counter Strike ;)Piszac to co zaliczyles sie do czarnej listy palantow forumowych. Znalazl sie wielki nielamer.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Lamer nie zrozumie Cie Blasti... dla niego CS to moze byc Counter Strike ;)Piszac to co zaliczyles sie do czarnej listy palantow forumowych. Znalazl sie wielki nielamer.... A ;) na koncu to niby co, swoja droga BlasterD moglby nie pisac komus poczatkujacemu na forum skrotami, prawda, jednym slowem jak sie przypieprzacie to rowniez do niego, ok? :twisted: Chlopaki dajcie sobie na LOOOZ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Nie Lamer prędzej Newbie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Nie Lamer prędzej Newbie Takie slowo powinienem byl uzyc. SORRY zainteresowanego! To przez zmiane czasu ;) Wybaczcie chlopaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Lamer?? Pssss... gadaj se jak chcesz. I Tak Wiem Swoje. A Tak Swoją Drogą to wiedziałem co to jest CS:) hehe. A Tak pozatym To jush nie potrzebuje Peltierka, bo wyciągnąłem kopma z półki postawiłem na ziemi i max. temp. to 43 stopnie:) Więc spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...