Lucky88 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, zastanawiam się nad wymianą płyty głownej, grafiki i CPU. Zamerzam kupić jakiegoś 64 bit. Dlaczego w testach z tej strony http://www.linuxhardware.org/article.pl?sid=05/02/24/1747228&mode=nocomment wygląda na to że AMD64 jest mniej wydajny niż 32 bitowy? Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Lucky88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zakladam, ze wiesz co znaczy "lower is better" przy legendzie niektorych z testow...? Czasem, przez brak optymalizacji, niektore aplikacje (np smarki03,05) dzialaja lepiej w srodowisku 32bit ale do czasu. Tak czy siak w kodzie 64bit intel znow dostal po uszach od A64. Jesli potrzebujesz 64bitowca to na razie wybor jest oczywisty... amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ja bym zapomnial o intel 64bit z innego powodu = CENA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky88 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Zakladam, ze wiesz co znaczy "lower is better" przy legendzie niektorych z testow...?oczywiście, że wiem ja bym zapomnial o intel 64bit z innego powodu = CENA... Fakt, cena jest trochę wygórowana. Ja osobiście wolę AMD więc wybiorę AMD64. Tylko nie wiem z jakim taktowaniem wybrać. Chciałbym tanio a dobrze :D Aha, nie wiem jaką płytkę główną ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>. Chciałbym taką dobrą do OC ale też w miarę tanią. Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Lucky88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Jesli Ci sie nie bardzo spieszy to radze poczekac na Venice. Wiecej o tym procu w tym topicu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...