P_M_ Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Logan,Apr 13 2005, 12:49]a moze plyta byla zepsuta? 1386440[/snapback] Nie wiem. Ale gdy miałem taką płytę to na awarię to nie wyglądało. Chodziła sprawnie (po za L2). Procesory się dobrze kręciły i nie było zwiechów. Zastanawiająca jest tylko duża ilość postów jak ten, do którego podałem link. Dlatego zdecydowanie nie polecam nikomu tej płyty. Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez P_M_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ale sluchaj na moje oko jakby wylaczyc l2 to mozna by zapomniec o jakiejkolwiek wydajnosci, przynajmniej tak kiedys bylo w procach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 no dziaj jak kazdemu procowi wylaczysz l2 to bedziesz mial 486 nie ma szans jak pobiera dane do obliczen z 10 krotnie mniejsza predkoscia to taki gorzej jak duron ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 no dziaj jak kazdemu procowi wylaczysz l2 to bedziesz mial 486 nie ma szans jak pobiera dane do obliczen z 10 krotnie mniejsza predkoscia to taki gorzej jak duron ... 1389791[/snapback] Gorzej niż celeron chyba ;-) Ten post należy traktować jako ostrzeżenie dla nieświadomych. Różnej maści programiki urochomione na kompie z tą płytą wykazywały brak L2. Objawiało się to nie tylko spadkiem ilości 3Dmarków, bo na tym mi najmniej zależy (mam r9000pro i durona 1600. Po zmianie mobo z msi k7t266-pro2u z 7000 zrobiło się 4800 w 3DMark2001 SE). Przy konwersji filmów do divxa też było nieciekawie. Płyta nie ma także sound storma i wygląda na to, że jest składana z wadliwych podzespołów albo ma całkowicie skopany bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 To pierdziele, nie kupuje tego szitu nawet do testów :P ...chyba że to też da się to zmodować :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacusslavus Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) A jednak, ta płyta lubi wyłączyć cache L2 niezależnie co włożysz, a nie da się go włączyć, bo nie ma takiej opcji. Testowałem różne biosy i procesory. Aż oddałem śmiecia. Teraz mam NF7 - bez serial ata, ale komputer za to śmiga wybornie. Zajrzyj na tą stronkę: 1386342[/snapback] sluchal amigo. to ze cos pisza na jakims forum po angielsku nie oznacza ze jest to prawda. ty tez klepiesz glupoty bezkarnie na tym forum, tyle ze po polsku. nikt sie wiec na to nie powola. plyta abita, ani zadna inna produkowana wspolczesnie - nie blokuje L2 cache. nawet asrock czy nawet "srarock". idz na korepetycje, byle nie na jakies inne forum. a ty owies, wielki modowcu, powinienes miec te podstawowa wiedze, ze mobo nie wylacza L2. a programiki do odczytu danych z mobo czy proca roja sie od bledow. ale to inna historia. ten bzdet to bzdet roku, jaki uslyszalem na takim "utytulowanym" forum. ps. donioslem o twoich rewelacjach o L2 cache na forum dzikie.net. chlopcy chcieli mnie zlinczowac i powiedzieli zebym wynosil sie do "tłikowców" z taką wiedzą. Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez jacusslavus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) "abit nf7 s2 - L2 cache" na dzikie.net No tak, jak się pisze ze mobo nie ma L2 to :lol: Wiadomo od dawna że dzikie nie przepada za "nami" bo jesteśmy lepsi ;) bez urazy dzikusy :D Ale po czym wnioskujesz że P_M_ nie ma racji? po komentarzu typu: "no tak, sluchaj dalej tłikowcow to daleko zajdziesz... " oczywiście cały topic silnie poparty dowodami i linkami że faktycznie jesteśmy w błędzie <_< Sam n@pierxxxx w niemal każdym swoim poście bzdury godne ... no nawet nie wiem co za lxx pixxx podobnie jak ty :mur: btw. ban him? :huh: edit: ale co im trzeba przyznać, to mistrzowie offtopic :D np Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacusslavus Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 1392837[/snapback]wiesz owies, na twoim miejscu to bym sie sam zmodowal. a moze juz jestes zmodyfikowany genetycznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Matoł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) jestem porazony profesjonalizmem. plyta chodzi mo spoko na 200 fsb 1382534[/snapback] no tutaj widac wlasnie profesjonalizm kolegi co to za problem na obecnych plytach osiagnac 200 ? wedlug mnie tez bije profesjonalizm z tego mobo napiecia podnoszone procentowo szkoda ze jeszcze nie ma jakis stopni w ocowaniu tak jak na gigabytach szkoda ze nie dodales linka na tym dzikim forum skad masz te wiadomosci i odnosci sie to do prockow typu sempron .... szczerze nie chce mi sie wierzyc aby to mobo bylo az tak zwalone przeciez ono sie niczym nie roznic od produktow ecs ? no moze kolorem ... skoro masz to mobo to udowodnij chociaz ze jest lepsze od starszej dalekiej jak narazie krewnej ? serwis oc juz probowal i twierdzil ze jest wypas i wcale nie trzeba dawac zadnych drucikow czekamy ;] Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 wiesz owies, na twoim miejscu to bym sie sam zmodowal. a moze juz jestes zmodyfikowany genetycznie. 1394159[/snapback] Za tekie teksty do OWSA powinno sie rozstrzeliwac... :angry: A co najmniej takiego bana na tydzień dać bo jak taka lama wyzywa zasłużonych forumowiczów to mnie szlak trafia :mur: Miej chociaż 10% wiedzy i praktyki OWSA to sie wypowiadaj.. A jak cie matka kultury nie nauczyła to lepiej nic nie pisz... albo zmień forum! skąd sie takie osly na tweaku biora :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 jacusslavus jeszcze jeden wyskok i sie pozegnamy na pare dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacusslavus Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 jacusslavus jeszcze jeden wyskok i sie pozegnamy na pare dni. 1394242[/snapback] chlopczyki. wydaje wam sie, że skoro duzo sie wypowiadacie to duzo wiecie. wielkoe g.....wno. to forum jest wlasnie w rekach takich chloptasi, ktorzy reprerzentują zero wiedzy ale sto przebojowosci. w ten sposob mozna zalatwic kazde dobrze zapowiadajace sie forum. szkoda ze moderatorzy nie zwracaja uwagi wogole na profesjonalizm wypowiedzi. na takim forum przejdzie kazda bzdura. milego gotowania sie we wlasnym sosiku pseudoprofesjonalnym. nie wystarczy umiec lutowac druciki. trzeba wiedziec jak dziala calosc, a potem mozna przylutowc SOBIE DRUCIK W D....PE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 papa. na zawsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 zero wiedzy ale sto przebojowosci 1394527[/snapback] tak sie sklada ze niektorzy z ktromi tutaj rozmawiasz albo skonczyli albo sa na etapie studiowania elektroniki ... lub jakies technikum elektroniczne ;] takze kotleś trzeba miec przebojowosc i wiedze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 koniec dyskusji. prosze wrocic do tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Podłącze sie do tematu skoro mowa o ustawieniach szyny. Już w kilku tematach przedstawiałem problem ale jakoś nikt nie wiem co z tym zrobić. Czytając ten temat zauważyłem że jeden kolega napisał że niektórzy studiują elektronike itp. Więc czy mógłbym prosic o pomoc?? Nie daje sobie już rady od 3 tygodni walcze z ta płytą i to bez efektów. Nie moge ustawic szyny wyżej niż 202 na tej płytce co w podpisie. Jest to rev. 1.0 podejrzewam że to jest przyczyna. Komp wogóle się nie uruchamia jak ustawie coś powyżej 202 niezaleznie czy mnoznik jest na 10 czy 12 nawet zwiększenie napiecia do 1.75 nic nie daje. Nie wiem czy ta płyta jakaś felerna jest czy jak? Temp. sa oki. Płytę kupował mój tata bo mnie w domu nie było a komp padł no i stałem sie nieszczęśliwym posiadaczem tego mobo. Próbowałem odpolic nforce2 tweaker ale wywala jakis błąd. Sprawdzałem pamięci w dual i single nie ma różnicy komp. nie odpala na wyższej niż 202. Z góry dzieki na jakies rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 elektronika za dużo tu nie pomoże, owszem można by próbować moda jakiegoś, ale czy warto... w sumie jak dla mnie to warto :lol: ale to w końcu nie ja mam to mobo. teraz możesz spokojnie poczekać na jakieś fajne A64 ;) bo w 32 nie ma chyba się co pakować, chyba że nie należysz do grona "sportowców" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 sportowcow albo bogatych:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...