Ma_r_c_in Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam ! Posiadam 2 kosci Goodram 2x256 MB PC3200/400. Czy to wystarczy do pracy w Dual'u oprocz odpowiedniej plyty oczywiscie ? czy musza to byc jakies specjalne kosci do tego przeznaczone ? Mam watpliwosci poniewaz producent podaje , np. GR400D64L3/256 256 MB 400 MHz CL 3 lub GR400D64L3/512DC 2 x 256 MB 400 MHz CL 3 Dual Channel czy to te same kosci ? tyle , ze w drugim przypadku sa dwie i dlatego Dual ? W Biosie jest niby Dual ale czy to wystarczy ? Plyta byc moze widzi dwie kosci i dlatego ? Sorry, ze tak kręcę ale to dla mnie wazne. Nie wiem czy dokupic teraz od razu dwie czy pojedynczo? Jest jaki programik , ktorym moge sprawdzic te swoje moduly ? Dzieki z gory ! Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 yyy ale namieszales... Ale jesli te kosci sa takei same, to wystarczy do pracy w dualu. Drugo zestaw ktory napisales, to poprostu 512 w dualu. Sa to napewno 2 takie same kosci, aby mogly pracowac w dualu. Ale niczym sie nie roznia od innch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 tak na prawde to kosci "dual channel" poducent sprawdza przed zapakowaniem czy dzialaja razem i jest to troszeczke chwyt marketingowy... ja np mam kosci hynixa i kingstona na infineonach i dzialaja razem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ma_r_c_in Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 O to chodzilo ! Czyli nie jest to jakas specjalna produkcja. Te same kosci pakowane po dwie - tyle, ze z dopiskiem Dual. Dzieki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 No tak mniej więcej, generalnie kości te pochodzą z jednej serii i masz większą pewność że będą chodziły w Dualu, praktycznie to 100% pewności. Co jednak nie zmienia faktu, że kości kupione oddzielnie nie w dual packa, również chodza bez problemu w takiej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 chciaz zdarzają sie rózne nieprzewidziane sytuacje ze nie działają, ale to sporadycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Nie mowimy o skrajnosciach :-P Lecz on sie pytal o ogol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Powie mi ktoś jak to mozliwe ze dual działa na trzech kostkach 512MB dwustronnych. Płyta abit nf7s v2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 to ze takie cos ci wypisuje nie znaczy ze tak dziala ... 2 kosci pracuja w dualu a jedna nie, patrz pracuje osobno.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...