Trendzik Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Pytanie do posiadaczy tego Pentagrama QC-80 Cu. Posiadam go juz dosc dawno, i dzisiaj odpaliłem SpeedFan i tem. mojego procka to 48 stopni (tak pokazał program), dotychczas zawsze bylo z 44-45 stopni , a dzisiaj zauwazylem ze az 48 stopni. Zdjołem ścianke obudowe, i sprawdzalem czy Pentagram jest gorący, przyłożyłem ręke do miedzi otaczającej wentylator, i była letnia, nawet nie pażyła ... Jak myślicie , co to może być ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Lekko się zabrudził wicher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Lekko się zabrudził wicher 1376023[/snapback] Hmm ?? Sugerujesz że wiatraczek jest zabrudzony ?? ... czyściłem go ostanio, bo leżało na nim dużo kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Ja musze pentagrama czyscic przynajmniej raz na miesiac bo tak kurz łapie. Jak nie wyczyszcze to 3-4 stopnie wiecej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Dokładnie jak przedmówcy. Ostatnimi czasy używam tego pentagrama i co 2-3 tygodnie trzeba czyścić bo temperatury skaczą o pare stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Radiator też do wyczyszczenia Ja czyszcze raz na dwa miesiące, temperatura mi spada po porządkach około 8 stopni z 48 -40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 A ja zaproponuje założenie drugi raz ;> Kurz swoje robi, ale radiator imho nadal by był ciepły.. może coś nie styka/pasta wyleciała? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Ooo , kurde ludzie nie wiem co się dzieje. Wiecie jaką mam temperature ?? 35,5 stopnia. Komp chodzi 4 godziny już. Nie wiem co się dzieje, wczoraj miałem 48 stopni, a dzisiaj 35,5 stopnia. Zobaczcie, sam nie mogę uwierzyć... Temperatura mojego procesora Sprawdzałem w Sandrze, oraz SpeedFan, obie temperatury są takie same :blink: Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 proponuje zminic bios. A w ogule to jest nf7sl wiec takie kwiatki na tych plytach sie zdazaja w ogule nie mozna wierzyc czujnikom z plyty spróbuj zmierzyc czyms innym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 kup sobie arctic silver 5, przesmaruj jeszcze raz proca i temp powinna spaść :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) kup sobie arctic silver 5, przesmaruj jeszcze raz proca i temp powinna spaść :) 1377634[/snapback] Zobacz co napisałem wyżej ;) ... temp spadła do 35,5 Stopnia , a ja nic nie dotykałem. A teraz wam przedstawie temperature jaką uzyskuje testując kompa programem PRIME95. Prime95 Temperatura Jak widać temperatura jest dość wysoka, ale więcej już nie wzrasta. Nie wiem czy to wina może być tego Pentagrama...kupie w poniedzialek stężone powietrze i spróbuje go tak wyczyścić. Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 A jak najlepiej jest czyscic ten cooler??, mam Zalmanka wiec czyszczenie bedzie podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam Znów, piszę w tym temacie. Kupiłem sprężone powietrze. Podmuchałem troche na Pentagrama, oraz inne elementy kompa i zobaczcie na to ''temperatura po włączeniu kompa, zawsze miałem dużo więcej'' zaraz przetestuje jak sie będzie grzał w Torture Test. Temperatura procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...