Rafix85 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam Geforce'a 6200 firmy MSI pod PCI-E i gdy go zmoduje na 6600 na pulpicie zaczynają znikać mi ikony. Naprawdę nie wiem co się dzieje. W grach i 3DMarku nie zauważyłem żadnych afektów, a jedynie zauważyłem ok. 60% wzrost wydajności grafiki. Wszystkie czynności modowania wykonałem według instrukcji znajdujących się na : benchmark.pl http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=111 Jedynie w zakładce "Custom graphics processor configuration" mam standardowo Pixel unit 0 - enabled ,a Pixel unit 1 - disabled. Czyli odwrotnie niż w tych instrukcjach. Update: System działa na płycie MSI opartej na chipsecie Nforce 4 SLi. Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Rafix85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafix85 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Ostatnio trochę się bawiłem konfiguracją mojego systemu i przez przypadek odkryłem, że gdy zmienie jakość kolorów z 32 bitów na 16, nie znikają żadne ikony i wszystko jest ok. Postanowiłem zrobić też pare screenshotów. Jakość kolorów 32 bity i znikające ikony Jakość kolorów 16 bitów Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Odpowiedz prosta. Najprawdopodobnie masz niemodowalna karte. A propo jaki masz zasilacz? Jakie chlodzenie jest na karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafix85 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Mam zasilacz Tracer'a 400W PFC/CE. A chłodzenie na karcie jest standardowe /wygląd karty/ . Najprawdopodobnie masz niemodowalna karte. To dlaczego EVEREST i RivaTuner pokazują 8 potoków ? W 3dMarku05 na 4 potokach osiągam około 1200-1300 pkt., a na 8 potokach 1900-2000 pkt.,a jak ją jeszcze troche podkręce to ponad 2400. Ostatnio zauważyłem także, w sytuacji gdy komputer jest bardzo obciążony i przerzucam katologi niektóre ikony w tych katologach są przez ułamek sekundy i nagle znikają. I mam jeszcze jedno pytanie, czym się różni tryb 16 bitowy od 32 bitowego w działaniu karty graficznej ? Może w tym tkwi odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Rafix jakie pamięci ma ta karta i na ile udało Ci się ją wykręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafix85 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Na rdzeniu 400 Mhz, a pamięci 530 Mhz, więcej jeszcze nie próbowałem . Co do pamięci wiem tylko, że są to DDRy 128-bitowe, niestety teraz nie moge sprawdzić jakiej są marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafix85 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Sprawdziłem. Pamięci mojej grafy to Hynix'y 442A. Ostatnio udało mi się osiągnąć w 3DMarku05 2593 pkt., rdzeń - 410 Mhz, pamięć - 530 Mhz. W porównaniu z moim pierwszym wynikiem 1264 pkt., to jakieś 205% !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ja za tydzien też kupuję tę kartę,ciekawe czy wystąpi efekt znikających ikon no i czy się zmoduje :unsure: Rafix może spróbuj na innych sterach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Wydaje mi sie że to nie wina grafy - to raczej zasilacz miesza.Jak masz mozliwośc to porzycz od kogoś taki"normalny zailacz i spróbuj ponownie przetestować całość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...