Skocz do zawartości
jedynakm

Problem Z Asusem P4s8x

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z komputerem. Do końca nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że to płyta główna. A więc Windows XP nie daje się zainstalować, pc wiesza się po wczytaniu plików instalatora (przed ekranem wyboru partycji na którym ma być instalowany). Próbowałem z różnych płyt xpeka. Próbowałem też formatu z poziomu DOSa i instalacji win98. 98 instaluje się, ale komputer wiesza się podczas jego ładowania. Zamieniałem taśmę od dysku, dysk twardy, próbowałem z jedną i drugą kością pamięci i nic. I co wy na to.

Edytowane przez jedynakm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z komputerem. Do końca nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że to płyta główna. A więc Windows XP nie daje się zainstalować, pc wiesza się po wczytaniu plików instalatora (przed ekranem wyboru partycji na którym ma być instalowany). Próbowałem z różnych płyt xpeka. Próbowałem też formatu z poziomu DOSa i instalacji win98. 98 instaluje się, ale komputer wiesza się podczas jego ładowania. Zamieniałem taśmę od dysku, dysk twardy, próbowałem z jedną i drugą kością pamięci i nic. I co wy na to.

1376226[/snapback]

wyłącz w biosie acpi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączenie acpi pomogło, xp się zainstalował :D . Ale nie działa mi drukarka i inne urządzenia na usb. :sad:

1377446[/snapback]

jest funkcja taka jak all support usb czy jakos tak :>

nie pamietam dokladnie, ale musisz to wlaczyc ;)

Edit:

USB Legacy Support: Enable

W advance:

USB Function: Enable

USB 2.0 Function: Enable

Edytowane przez lukas-comp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi