jedynakm Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam problem z komputerem. Do końca nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że to płyta główna. A więc Windows XP nie daje się zainstalować, pc wiesza się po wczytaniu plików instalatora (przed ekranem wyboru partycji na którym ma być instalowany). Próbowałem z różnych płyt xpeka. Próbowałem też formatu z poziomu DOSa i instalacji win98. 98 instaluje się, ale komputer wiesza się podczas jego ładowania. Zamieniałem taśmę od dysku, dysk twardy, próbowałem z jedną i drugą kością pamięci i nic. I co wy na to. Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez jedynakm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Mam problem z komputerem. Do końca nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że to płyta główna. A więc Windows XP nie daje się zainstalować, pc wiesza się po wczytaniu plików instalatora (przed ekranem wyboru partycji na którym ma być instalowany). Próbowałem z różnych płyt xpeka. Próbowałem też formatu z poziomu DOSa i instalacji win98. 98 instaluje się, ale komputer wiesza się podczas jego ładowania. Zamieniałem taśmę od dysku, dysk twardy, próbowałem z jedną i drugą kością pamięci i nic. I co wy na to. 1376226[/snapback] wyłącz w biosie acpi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynakm Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wyłączenie acpi pomogło, xp się zainstalował :D . Ale nie działa mi drukarka i inne urządzenia na usb. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Wyłączenie acpi pomogło, xp się zainstalował :D . Ale nie działa mi drukarka i inne urządzenia na usb. :sad: 1377446[/snapback] jest funkcja taka jak all support usb czy jakos tak :> nie pamietam dokladnie, ale musisz to wlaczyc ;) Edit: USB Legacy Support: Enable W advance: USB Function: Enable USB 2.0 Function: Enable Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez lukas-comp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynakm Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 OK, THX za pomoc teraz jest git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 miło mi, że mogłem pomóc :) polecam się na przyszłość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...