99none Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 witam, - meczy mnie jeden problem, mam zamiar kupic m/b ASUS-a typ P5AD2E Premium i925XE tylko0 nie moge znależc informacji jakie tam są możliwości dla interrfejsu SATA. - w tej płycie na pewno jest typ SATA , ale czy ma ona mozl;iwośc pracy w trybie SATA II, przy przepływnosci zgodnej z ta specyfikacją. - na stronce ASUSa.pl trabią w kółko tylko o SATA a by podali np. SATa 150 i byłoby po kłopocie dla mnie. - dzieki za odpowiedzi. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 To czy to SATA czy SATAII czy cokolwiek innego związanego z dyskami nie zależy (bezpośrednio) od chipsetu płyty głównej. Na tej płytce na pewno jest obsługiwany standard SerialATA/150. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Witam. Na tej płycie jest kontroler ICH6R/ i Silicon Image Sil3114R więc SATA 150 :lol: A dysków jak narazie SATA II nigdzie nie widziałem, zresztą kupno tych nowości i tak nie ma sensu wszystko przereklamowane a wydajność bez różnicy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Witam. Na tej płycie jest kontroler ICH6R/ i Silicon Image Sil3114R więc SATA 150 :lol: A dysków jak narazie SATA II nigdzie nie widziałem, zresztą kupno tych nowości i tak nie ma sensu wszystko przereklamowane a wydajność bez różnicy. Pozdrawiam. 1384043[/snapback] cześć, - dzięki za info, to żeś mnie położył na łopatki - dyski sata2 znalazłem tutaj sata II - ale ta wg. Ciebie mała wydajność, to chyba pomyłka ? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 A dysków jak narazie SATA II nigdzie nie widziałem, zresztą kupno tych nowości i tak nie ma sensu wszystko przereklamowane a wydajność bez różnicy. 1384043[/snapback] Jest już dość dużo dysków SATA150 w sprzedaży. A co do wydajności to 1,5 Gb/s robi swoje (w szczególność z NCQ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 SATA II ma jedynie nF4 i i945/955. Stare chipsety maja SATA150. Po cholere ci to SATAII? Przeciez waskim gardlem nie jest interface, a mechanika dysku. Pokaz mi dysk ktory w trybie ciaglym (a nie burst) jest w stanie chocby w 60% zapelnic pasmo przepustowosci ktore oferuje SATA150. Marketingowa papka majaca cyferkami wyciagnac kase z kieszeni (podobnie jak P4 5xx i 6xx w polaczeniu z pamieciami DDR2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...