Skocz do zawartości
ra-v

Mafia Zgierz Team

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zakomunikować iz zbieram grupe ludzi którzy najlepiej gdyby mieszkali w Zgierzu i znali jezyk C++ oraz umieli programowac gry itp....

Nasza grupa ludzi bedzie sie nazywac Mafia Zgierz team (chodziaż nazwe zawsze można zmienić) i chciałbym razem z wami napisać gre PT. MAFIA ZGIERZ

Byłaby to gra której akcja toczy sie w odtworzonym przez nas Zgierzu....

Nad fabuła sie popracuje... ale bedzie to w czasach dzisiejszych (wiecie mercedesy skóra fura i komóra B) )

CO o tym myslicie ?!

MOżecie sie deklarować na forum

Jak bedzie was dużo to podam mój numer gg i pogadamy razem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc cóż.....

Gre zaczniemy bnie od razu.... bo dopiero po pewnym czasie... najpierw trzeba zebrać team oraz inne rzeczy....

Najlepiej będzie jeżeli napiszemy własnego engine....

Gre wyprodukujemy bez żadnych kosztów... bedziemy korzystać tylko z kompilatorów oraz innych programów graficznych....

Nie wiem czy będziemy sprzedawać tą gre....

ponieważ nie wiem czy okaże sie ona hitem ale jeżeli wyjdzie nam na prawsde super to może :D

NIe wiem czy znajdzie sie duzo osób chetnych do robienia tej gry gdyż bedzie to robota z darmo... ale ! zauważcie że robimy to dla własnej sadysfakcji nie dla pieniędzy !!!!!

Jak ktos ma jakieś pytanie to smiało walcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mieszkam w Pabianicach- blisko jakieś 15km od Zgierza(chyba). Zaczołem się uczyć OpenGL i interesuję sie też grafiką 3D. Może narazie za bardzo nie możesz na mnie liczyć ale jak sie jeszcze trochę nauczę to chętniebym pomógł(w miarę możliwości).

A tu takie odległe(pewnie jak cała reszta nie do zrealizowania pomysły):

w grze można by umieścić też Pabianice- Zgierz chyba nie jest za dużym miastem chciaż jak na początek dobrym.

I jeszcze jedna uwaga:

O ile darmowy kompilator to nie problem to problem może być z grafiką 3D. Ktoś się już zgłosił jako grafik i zaznaczył, że korzysta z 3D Studio MAX. Nie chce mi się wierzyć, żeby miał on orginalną wersję(oczywiście mi to nie przeszkadza tylk o jeżeli chciałbyś tą grę jakoś rozprowadzac to przydalyby się licencje na programy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż jak już się skompiluje wszystko to skąd będą wiedzieć czy używaliśmy 3D Studio Max. Tylko trzeba by poczytać czy nie zostawie 3DS jakiś śladów po sobie i ew. je wyciąć :twisted:

1377874[/snapback]

I z ładnej ideii zaczyna sie wyłaniać ... no własnie co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mieszkam w Pabianicach- blisko jakieś 15km od Zgierza(chyba). Zaczołem się uczyć OpenGL i interesuję sie też grafiką 3D. Może narazie za bardzo nie możesz na mnie liczyć ale jak sie jeszcze trochę nauczę to chętniebym pomógł(w miarę możliwości).

A tu takie odległe(pewnie jak cała reszta nie do zrealizowania pomysły):

w grze można by umieścić też Pabianice- Zgierz chyba nie jest za dużym miastem chciaż jak na początek dobrym.

I jeszcze jedna uwaga:

O ile darmowy kompilator to nie problem to problem może być z grafiką 3D. Ktoś się już zgłosił jako grafik i zaznaczył, że korzysta z 3D Studio MAX. Nie chce mi się wierzyć, żeby miał on orginalną wersję(oczywiście mi to nie przeszkadza tylk o jeżeli chciałbyś tą grę jakoś rozprowadzac to przydalyby się licencje na programy)

1377825[/snapback]

Wcale nie szkodzi że twoje możliwości nie są duże

Tak szczerze mówiąć to ja też dopiero jestem w trakcie nauki !

I co byście powiedzieli żebyśmy zaczęli tworzenie gry w okolicach wakacji

Wtedy mamy wszyscy najwięcej czasu... i byśmy wiele stworzyli

Chociaż jak już się skompiluje wszystko to skąd będą wiedzieć czy używaliśmy 3D Studio Max. Tylko trzeba by poczytać czy nie zostawie 3DS jakiś śladów po sobie i ew. je wyciąć :twisted:

1377874[/snapback]

NO trzeba by coś wymyślić.... hmmm zobaczymy a może wogóle nie bedziemy sprzedawac gry... tylko sami bedziemy z niej korzystać ale to troche głupio nie podzielić sie tym co sie zrobiło....

Ale można by to pozacierać i zrobić tak żeby oryginalna gra kosztowała mało np. 15-20zł tak żeby nikt nie kupował piratów bo nie bedzie sie im opłacało :D

To mam już 2 ludzi którzy by pomogli....

Są to : Artur.M oraz BBOYMARIO

Miło by było jakbyscie podali numery gg.... możecie nawet przez PM

A jest jeszcze ktoś chętny do pomocy ?!

Wszyscy są mile widziani nawet poczatkujący !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie chociaz wlasny plugin do maxa + wlasny format jak chcecie ukrywac nielegalnosc...

swoja droga... nie popieram tego. A na wakacje to raczej z kumplem bedziemy robic wlasny projekt, choc nie wiem co z tego wyjdzie :) Narazie brak czasu - matura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi