mctom Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam Tu wpisujemy wszystko co wiemy, przeżyliśmy- doświadczyliśmy, słyszeliśmy na temat: Jak wysłać paczką LAPTOPA z USA do POLSKI tak żeby nie płacić CŁA, VAT itd. Jaką firmą, może pocztą amerykańską ? Czy ubezieczać, jak i na jaką kwotę? Jak zapakować, żeby NA PEWNO dotarł w całości? Czy zdarzają się kradzieże? Jak opisać w dokumentach: sprzęt ADG używany, prezent .... I wszystko co może pomóc w takiej przesyłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 kurierem, ubezpieczyc - kwota to jak uwazasz za stosowne, pewnie ze zdarzaja sie kradzierze (szczegolnie na poczcie polskiej) najlepiej posylac znajomymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 kurierem, ubezpieczyc - kwota to jak uwazasz za stosowne, pewnie ze zdarzaja sie kradzierze (szczegolnie na poczcie polskiej) najlepiej posylac znajomymi 1377198[/snapback] hmmm, ja mam lepszy sposob... Znajomy Dyplomata... :D Bezclowosc i nie trzepanie bagazy zapewnione... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 hehe no to jest idealne rozwiązanie ale jeszcze trzeba mieć takiego znajomego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mctom Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Może ktoś z Was wysyłał laptopa paczką z USA do Polski i płacił za to CŁO I VAT. Jeśli komuś się udało wysłać i nie zapłacić to proszę o szczegóły. Niech opisze jak to wyglądało. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 hehe no to jest idealne rozwiązanie ale jeszcze trzeba mieć takiego znajomego :) 1378171[/snapback] hihih, swinia jestem bo ja akurat mam, ale jak ja kupowalem lapka, to nikt od niego z rodziny i znajomych sie w najblizszym czasie nie wybieral do Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...